Yogakurs 20.1

FÖRDJUPNINGSKURS I YOGA

Vill du fördjupa dig själv och din practice på mattan?

Jag har själv yogat i över 27 år nu och jag vill hela tiden utveckla mig och yogan i min kropp. Jag kan alltid lära mig mer och då tänker jag att då kan ni det också. Men under alla år jag har yogat och vill lära mig mer har det bara funnits lärarutbildningar. Jag har gått en massa sådana och började undervisa när jag hade yogat i ca 15 år. Dvs jag hade yogat massor och gått på workshops samt utbildningar. Alla lärarutbildningar jag har gått på har varit kanon men det som jag alltid har saknat är en fördjupningskurs i yoga. Och då tänker jag att jag skapar en. Vi behöver enligt mig inte fler yogalärare, utan vi behöver bättre yogalärare och yogautövare. Och det börjar med dig och din practice.

Under två långhelger kommer vi arbeta efter vad DU vill utveckla.

Jag frågar ofta på mina klasser vad ni vill göra? Om ni har några önskemål och om det är några områden på era kroppar som behöver mer uppmärksamhet? Sen ber jag er göra en andningsövning och undertiden du andas så kommer jag gå runt titta på dig när du andas och se hur din kropp ser ut och rör sig. Jag vet även om du har några skador då jag bett om den infon innan klassen börjar. När andningsövningen är över så vet jag, vad jag har för skador att förhålla mig till, kanske har sett vad ni behöver och utefter den informationen så skapar jag en klass. Jag utgår från er och inte från en mall med positioner som jag har förutbestämt skall passa er innan jag ens vet vilka som kommer på klassen. Jag gör tvärt om helt enkelt vilket jag ofta gör.

Jag skapar och undervisar klasser som jag själv hade velat gå på!

Denna kurs kommer ha fokus på dig! Vi kommer under två helger att se hur du kan förfina din yoga i din kropp. Kanske hitta specifika positioner som du måste jobba på. Prata mycket rörelse och biomekanik samt lite anatomi.

Det vi kommer gå igenom är mycket upp till er deltagare. Jag kommer vilja ha ett 30 min samtal mer er innan kursen sätter igång (på tel eller IRL) samt lite tankar på ett mail vad ni vill få ut av kursen. Sen skapas kursen utefter era önskemål. Du kommer lära dig det du vill men du kommer även såklart få lära dig massa saker som någon annan är intresserad av, vilket kommer leda till att du kommer lära dig så mycket MER!!

Jag vill helst att du skall ha yogat minst 10-20 gånger innan du kommer till kursen. Men det kan funka med att detta är din första kontakt med yoga men jag föredrar att du har lite koll och helst att du yogat för mig eller känner nån som har så du vet vad jag är för en prick.

Kursen kommer vara i Göteborg och vi kommer vara max 10 personer per kurs då jag vill ha tid med er alla.

September 2021

Fredag 12-18
Lördag 9-18
Söndag 9-17

Oktober 2021

Fredag 12-18
Lördag 9-17
Söndag 9-18

Innan tillfället i september vill jag ha ett ca 30 min samtal med dig om vad du vill ha ut av kursen. Samt dina skador och speciella behov. Och mellan de två tillfällena kommer jag behöva ha ett samtal med dig igen för att du skall kunna jobba på de saker vi talade om under första helgen.

Investeringen för denna kurs är din tid samt 7 000 kr.

Bokning. För att boka din plats mailar du Isabel på info@yogagbg.se en bokningsavgift på 2000 betalas direkt för att säkra din plats sen skall resterande vara betalt senast den 1 aug 2021. Bokningsavgiften betalas inte tillbaka och vid allvarlig sjukdom får vi lösa det på nått bra sätt. Du kan alltid ge din plats till någon annan.

Tanken är att du skall komma ut från denna kursen med mer information och kunskap om just din kropp och hur du skall ta emot instruktioner så det passar DIG. Vi är ego denna helgen och utgår från ditt perspektiv och ser hur DU skall kunna växa på mattan och yoga hållbart genom hela livet. Jag vill ha en dialog och vill att ni ställer massa frågor. Jag är där för er skull inte för min egen!!

Ser så fram emot att ses och blir det stort intresse för denna kursen så kan det vara så att den kommer gå innan nästa höst. Så uppge gärna om så om du vill gå så fort som möjligt eller om du vill gå i höst. Boka din plats genom att maila mig på info@yogagbg.se

Jag kommer inte gå in på yogafilosofi då jag inte är expert på det. Men det är Tova Olsson så jag kommer erbjuda en online utbildning där ni kan lära er mer om ni är intresserade. Tova är en kollega till mig som är den person som vet mest om yogafilosofi. Detta är helt frivilligt och du bokar kursen genom Tova. Är man intresserad av filosofin så är Tovas online utbildning kanon

Lite tankar från de deltagarna som var med under Yoga 20.0

Tack så jättemycket Isabel för en fantastisk utbildning ! Att du tog dig tid att veta vad var och en av oss  ville ha av denna utbildning var så uppskattad av mig ! Välplanerad upplägg, blandning av teori och praktik. Din närvaro och energi under undervisningen. Tack !! 

Mycket information kring varje positioner, anatomin och så tydliga instruktioner. Att kunna hitta lösningar för varje elev utifrån hens förutsättningar gör dig till en fantastisk lärare.Jag är så tacksam för dessa helger och så mycket rikare i min yoga praxis . Tack Isabel 

🙏

Jag har nytta av kursen varje yogatillfälle. Både när jag yogar själv och deltar i klass. Tycker att jag hittat hem med yogan nu. Älskar utmaningar och har pga överrörligheten som jag tidigare inte förstått att jag har haft lätt att få ont pga den. Det är kunskapen om hur jag får yogan hållbar för min kropp som är den stora förändringen. Känner mig faktiskt grymt stark och vet hur jag ska vara noggrann. Det gör att jag kan utmana lagom och göra rätt.

När jag känner av i höften vet jag vilka övningar jag måste göra och hur jag ska förebygga att få ont igen. Yoga som jag gillar det är tufft och krävande och ett sätt att träna styrka som är roligt och mycket mer förstås! Ha ha när jag står i planka eller hund hör jag din röst ”aktivera i armhålan”. Den uppmaningen har jag inte fått någon annanstans.Jag vill absolut delta i fler kurser framöver!!!

När en kompis ville ha med mig på en yin-klass, ja jag ja för att jag ändå förstått den formen lite bättre nu, även om jag inte fallit för det precis. Men… råkar ut för en instruktör som klassen igenom drar in luft i näsan och stönar ut den i 45 minuter! Alltså rena samlagsstönen nonstop. Tur att jag inte gick i förtid eftersom jag nog aldrig kommer att vara med om en klass som ger mig så mkt skrattkramp. Men någon yin-yoga var det inte!

😂

Kram Camilla 

”Kursen var toppen! Bra förberedd med det personliga samtalet innan kursen där jag som deltagare kunde ge mina önskemål och förväntningar på kursen. Det blev sedan till en fin mix av teori, träning och väldigt personligt. Gillar verkligen den fina stämning du skapade i gruppen och att det, som alltid, finns tid för frågor. Det var härligt nördigt att gå in i de små detaljerna som gör att jag  förstår syfte och helheten i olika positioner  

😊

Jag lärde mig jättemycket under kursens två helger, som jag kommer att både ha glädje och nytta av när jag fortsätter att yoga. 🧘🏼‍♀️🤸🏼‍♂️”

Kram Jeanette