GRAVID

IMG_2644Gravidyoga i Guldheden

29 Januari
Nästa kurs startar den 29 januari

Varar: 8 veckor
Dag:  Tisdagar

Tid: 17.00-17.50
Plats: Doktor Bex Gata 4
Kostnad: 1500 kr
Ingen klass v 7…;o)
Nästa kurs efter det startar i april
Du kan börja med gravidyoga när som under graviditeten men jag skulle inte rekommendera innan vecka 12, är det så att du är långt gången så hör av dig till mig. Jag har haft gravida som har gått på gravidyoga fram till beräknad förlossningsdag och jag anpassar klassen efter de som är med. Inte innan v 12 säger jag för att går du redan på yoga kan du fortsätta med den men göra vissa justeringar. Men börja inte med nått nytt under de första 12 v för din egen skull. Ge kroppen tid att fatta vad det är den skall pyssla med de kommande 9 månaderna istället. Så är du hjärtligt välkommen efter v 12 till mig. Hör av dig om något är oklart eller om du har några frågor. Jag har haft gravidyoga i 9 år nu och själv varit gravid några gånger.

 

Under kursen så pratar vi om att leva med det kommande barnet och att kunna vara stark och inte få ont i kroppen. Du kommer bli vägledd på en enkelt sätt och lära känna din kropp och med det kan det vara så att du upplever din förlossning och tiden efter lite enklare. Under klassen kommer det pratas om livet med det kommande barnet och hur du kan underlätta med bra träning. Vi talar även om vikten av andning och hållning.

Denna kommande termin kommer jag ha gravidyoga kurs än en gång, jag har undervisat gravidyoga de senaste 9 åren och har haft många mammor som har gått på mina klasser under åren. Jag har själv 2 barn och har yogat under båda graviditeterna. Under mina graviditeter stod jag mycket på huvudet men det är inget som jag kommer instruera er att göra. Gjorde ni det däremot innan graviditeten så fortsätt, det är ett fantastiskt sätt att bli av med trycket ner mot bäckenet som man får när man blir större. Även enklare att andas!
IMG_9090
Klasserna är lite fysiska men även fokusering på det mentala och för att förbereda sig inför en förlossning. Både mentalt och även fysiskt. Som mina andra klasser utgår jag från gruppen och där ni är för tillfället. Allt från de som är i v 12 till v 35 kan få något ut av att gå en gravidyoga kurs. Kursen är 8 v och en ny kurs startar kort därefter.
Har du några frågor så är det bara att höra av dig till mig på info@yogagbg.se eller boka en plats redan nu.

Är du gravid?

Under de 12 första veckorna av graviditeten som man skall ta det lite lugnt (är inte så svårt eftersom det är så man är som tröttast…:o) Men graviditet är inte en sjukdom och din bäbis kommer må så bra av att du tränar, sen kommer det givetvis vara lättare för dig att genomgå en förlossning och även efter det nya lilla är hos dig om du har tränat under graviditeten.

Det bästa är faktiskt att börja träna innan man blir gravid men det kanske är för sent…:o)

Har du några minuter över så måste du bara se vad det är för fantastiskt som händer i din kropp.

Början på livet

 

Ha det gott!
Nästa kurs efter dessa är inte bestämt ännu men maila mig om du är gravid och vill gå info@yogagbg.se

Några ord från tidigare gravida….:o)

”Jag har gått på Isabels gravidyoga från gravidvecka 18 till 39. Isabel är en mycket engagerad och närvarande instruktör som också delar med sig av egna erfarenheter och tips inför förlossning samt tiden efter. Nivån på kurserna har varit anpassad efter deltagarna. Yogan har stärkt mig både fysiskt och mentalt. Det har varit en av mina favoritstunder i veckan då jag fått fokusera på min kropp och bebisen jag bär.” 

Anna Henningsson VT 2017

”Tack för två härliga gravid-yoga-kurser! Tycker du är en jättebra yogalärare och jag har många saker jag tar med mig från de här kurserna. Det har varit så mysigt att få komma iväg på tisdag eftermiddagarna och prioritera mig själv och bebisarna. Att liksom tvingas fokusera på graviditeten och kroppen en stund.
 
Min sammanlagda upplevelse av yoga-kurserna är iallafall jättepositiv. Jag kommer säkert återkomma för yoga i någon form i framtiden. Tack!”
Erica HT 2016
 

”Att gå på gravidyoga har varit fantastiskt! Varje klasstillfälle har Isabel visat oss nya övningar, som även går bra att göra hemma, och klasserna har anpassats efter deltagarnas önskemål. Att få varva ner och sträcka ut kroppen varje tisdag var en av veckans höjdpunkter, rekommenderas!” Malin VT 2016