SKID&YOGA

Bild1

Hemsedal i samarbete medimage1 BOKA NU
info@yogagbg.se

 

SKID&YOGA HELG

24-27 JANUARI

HÄRLIGA HEMSEDAL

Helgen i Hemsedal kommer bli helt fantastisk. Detta är helgen då du bara checkar ut och låter oss ta hand om dig. Vi åker buss från Göteborg på torsdagen kl 14.30. På vägen upp så fixar vi matsäck, vi bor i ett super härligt hus med utsikt över backen och med pool på taket. Ett stort rum där vi kan yoga på morgonen och samt efter skidåkningen på em innan after-ski.

Denna resan är för dig som gillar skidåkning och som vill få ut så mycket som möjligt av din skidåkning. Jag personligen tycker att när man åker skidor så tullar man på mycket av det man i vanliga fall tycker är viktigt. Och då tänker jag främst på maten. Att kunna åka iväg en helg och du vet att all mat är förberedd, du behöver inte laga. Och att den maten som serveras är ekologisk och näringsriktig. Jag (Isabel) har under se senaste 9 åren drivit retreat i olika former och jag har märkt att maten är så viktig. Man kan yoga och åka massa skidor men sen när man skall välja mat så finns det bara sådan mat som sänker en och inte lyfter en.

Är det så att man vill välja bort lunchen så hör av dig så fixar vi det. Det finns många andra alternativ i Hemsedal där de serverar hamburgare och pommes…;o)

Första kvällen så bjuder vi på lite after-ski med bubbel och plock i huset innan middagen. Sen om man vill ha med vin eller öl så är det fritt fram att ta med sig det.

Det finns tre rum med två våningsängar. Ett rum med en dubbelsäng och ett rum med en familjesäng. Dvs 1 sover där uppe och två delar nederslafen.

Tanken med denna helgen är att vi skall åka massa skidor. Njuta av en härlig natur och äta god hälsosam mat som vi blir mätta på så vi kan åka skidor hela dagarna och yoga. Lunch äter vi var och en för sig antingen i huset eller på byn men frukost och 3 rätters middag äter vi tillsammans. Maten lagas av C.Urbanke som tidigare drev Berit&Elvy som Isabel har anlitat de senaste 5 åren. God näringsrik ekologisk mat.

Lunchen kommer gå att få med sig i en liten låda om man vill äta någon annanstans än i huset. Dock kan rekommendera att man har med en bra ryggsäck att packa den i.

Mer info kommer inom kort men en resa från GBG torsd-sönd inkl allt dock ej dryck kostar 9 800 se ovan för lite mer info

Get-27Get-28

14-17 MARS

ÅRE

 

areyogacenter_webbYoga GBG logga

 

 

 

Under helgen kommer det erbjudas en massa yogaklasser och skidåkning.

 

Åre är en fantastisk by och första gången jag kom hit så var det även första gången jag kände vibbar av alperna i Sverige. I Åre hittar du det mesta och byn är full av härliga restauranger. Under dessa dagarna kommer jag och Sara guida er på fjället men även i byn till härliga restauranger och mysiga ställen.

Frukosten är inkluderad i priset och den äter vi på Åre BB som dukar upp en härlig frukost med en magisk utsikt över Åre sjö.

 

Gemensam skidåkning under förmiddagen och lunch på utvalda ställen. Sen på em är det fritt fram att upptäcka Åreskutan! Vi möts för middag igen och allt är valfritt. Under dagarna kommer Isabel ha klasser på Åre Yogacenter så man kommer få möjlighet att yoga massor.

Prel Schema Åre

Beroende på väder och vind så kanske det läggs till eller tas bort vissa klasser.

Torsdag
Vi kommer till Åre på morgonen och blir hämtade till Åre BB för att snabbt lämna av vårt bagage och ge oss ut i backen. Gemensam lunch sen skidåkning på em denna dag, vi avslutar dagen med en yoga på Åre BB.

Fredag

Morgonyoga sen gemensam skidåkning på förmiddagen fram till lunch och fri åkning på eftermiddagen. Vi möts för en after-ski yoga på Åre Yogacentrum för att sen åka en kvällstur tillbaka till Åre BB med skidor!

Lördag

Morgonyoga sen gemensam skidåkning på förmiddagen fram till lunch och fri åkning på eftermiddagen. På em kommer det finnas möjlighet för en yogaklass på Åre BB.

 

Söndag

Morgonyoga sen utcheckning och gemensam skidåkning fram till lunch. Avfärd på eftermiddagen.

 

SKIDÅKNINGEN

Vi åker tillsammans på förmiddagarna då Sara kommer ha teknik träning med er. Isabel finns även med som stöd vi ses på ett ställe på lunch och så är det fri åkning på em för att sen mötas upp för en after ski eller yoga.

Vill man hellre åka längdskidor så finns helt fantastiska spår i Åre samt med buss en bit från Åre. Vill du fjällvandra så kan man lösa en enkelbiljett med liften upp för att komma upp och se den fantastiska utsikten men även vara med om det blir en pjäxyoga.

Pjäxyoga i Val disere för några år sen

Är det strålande sol så kommer vi även köra en pjäxyoga i backen.

BOENDE

Under helgen så bor vi på Åre BB det ligger ett stenkast från Tott och man kan enkelt åka skidor dit från alla delar i systemet. Även efter en After ski eller Yoga i byn..:o) Åre BB är ett supermysigt litet personligt BB som ligger med en magisk utsikt över Åre By. Inte mitt i Åre men med en promenad på ca 10 min så är du i hjärtat av Åre.

1515757729072

RESA

Tåg till Åre bokar man med www.sj.se nattåg går från flera städer i Sverige

Bil kan man även det åka om man vill. Är det så att man kör meddela detta och från var så kanske det är någon annan som kan åka med.

 

MAT

Under dagarna kommer vi att se till att du får smaka det bästa av Åre. Vi kommer äta lunch på utvalda ställen på olika ställen i Åre så du får uppleva hela berget. På kvällen kommer vi att gemensamt äta middagar ihop om man vill. Eller om du vill upptäcka Åre själv så är det fritt fram. Maten ingår inte i priset men frukost ingår när du bor på ÅreBB.

 

img_1943

PRIS

Boende 3 nätter torsd-sönd, liftkort 4 dagar torsd-sönd och yoga ingår i priset som är

8000 kr

men utöver det betalar du
RESA Tåg från 1200t/r till 1600 kr
Lunch och middag ovisst beror på vad du äter…:o)

Vi skulle vilja ha följande info från dig

Namn
Email
Mobilnummer
Ankomstdag och tid
Avresedag och tid
Yogavana
Skidvana
Vart bor du?
Några ev skador vi bör känna till.

 

Har du några frågor är det bara att kontakta oss och fråga på! info@yogagbg.se

 

 

Filosofi

Vi älskar snö, yoga, träning och mat. Och så gillar vi glada människor och ha roligt.  Varför inte kombinera dem? Så lät tankegångarna en sen kväll i Fjällbacka skärgård då Isabel och Sara började prata om vad man egentligen vill göra i livet. Sagt och gjort! Här är vi nu.

2019 blir sjätte året på raken som SKID&YOGA resan genomförts och det är så kul att det har varit så uppskattat och att vi kan fortsätta med detta. Detta året har vi beslutat att lägga båda resorna till våra egna fjäll. Dels för att de är fantastiska men även för miljöns skull.

Vi jobbar inte med kvantitet utan med kvalité, därför har vi aldrig grupper med mer än 16 personer för att vi skall kunna hjälpa er alla med era speciella behov.

Vill man åka med sina kompisar, kollegor eller familj alla är välkomna oavsett skidnivå eller yogaerfarenhet.

Isabel driver yogastudio i Göteborg och Sara jobbar med träning. Vi har båda familj och vet hur klurigt det kan vara att få tillfredställa sina egna intressen när man är mitt i livet. Men även hur viktigt det är att ibland få komma iväg och få njuta och ro om sig själv. Genom att kombinera resa, yoga och skidåkning i fantastiska miljöer kan du få möjlighet att bara vara dig själv för några dagar och samla massor av kraft, energi och härliga minnen.

IMG_0448Isabel Holmquist driver Yoga Gbg och har över 25 års erfarenhet av yoga. Med lekfullhet och fokus på anatomi och hållbarhet guidar Isabel dig genom allt från enkla övningar och om du är mer avancerad kommer du bli utmanad. Yogan är en kraftfull sjukgymnastik och under klasserna kommer du lära känna din kropp bättre och få tips på hur man på ett hållbart sätt tränar yoga. Isabel har arbetat som skid, snowboard och telemarksinstruktör i flera år i Aspen och har själv åkt skidor, telemark och snowboard i över 35 år.

Det kommer erbjudas klasser på morgonen innan backarna öppnar för att väcka kroppen och på så sätt värma upp inför en dag i pisten. Klasserna anpassas efter deltagarna och är enkla kraftfulla övningar som är komponerade att passa skid-, snowboard- och telemarksåkare. Schemat kommer längre fram för både Hemsedal och Åre men i Åre kommer vissa klasser som inte är stretch klasser vara på Åre Yogacenter och öppna för alla.

IMG_1929

_W1E0033

Sara Orrensjö är hälsopedagogen som sadlade om och blev professionell extremskidåkerska. Hon har vunnit Nordiska Mästerskapen i friåkning och var med och skapade världens första skidfilm med endast kvinnliga deltagare. Numera är tävlingskarriären lagd på hyllan men hon är fortfarande flitigt anlitad som coach, föreläsare och skidmodell. Idag är Sara ansvarig för Peoples Training i Nya Hovås. Sara vill att alla som åker skidor, oavsett nivå, ska på ett lekfullt och kreativt sätt våga tänja på gränserna och utveckla sin åkning. Du behöver inte vara proffs för att hänga med i Saras grupp utan det viktigaste är att du älskar att åka skidor.