SKID&YOGA RESA 2018

 

BAD GASTEIN

27 jan-3 feb

 

10062_ImageBlockOriginalFull

En hel vecka i Alperna för att utveckla din skidåkning och kombinera med stärkande yogaklasser är detta resan för dig. I Österrikiska Bad Gastein kommer vi att starta dagarna med en timme yoga för attt sedan ha gemensam skidåkning på förmiddagarna. Lunchen intar vi tillsammans på en av bergets restauranger och eftermiddagen är till för egen tid. Antingen åker du skidor eller så tar du en promenad i alpbyn, besöker SPA eller bara passa på att slappa på en terass och njuta av utsikten.

 

Vi bor på Hotel Post som ligger mitt i Centrum med 500 meter till liften upp på berget. De flesta av Yogaklasserna kommer hållas på Saltzburger Hof som ligger precis vägg i vägg med hotellet.

 

Med ett liftsystem som sträcker sig 1 100–2 700 meter över havet och över fem skidområden, erbjuder Bad Gastein inte bara utmanande skidåkning utan även fina skidområden för barnfamiljer. Både de som gillar att åka skidor och snowboard hittar garanterat sin drömpist i något av de fem skidområdena i Gasteinerdalen. Bad Gastein erbjuder mer än bara en skidsemester – byn är känd för sina små pittoreska restauranger, de varma källorna och sitt legendariska partyliv.

 

Resan bokas via STS Alpresor och kontakta info@yogagbg.se om du har några yoga eller skid frågor eller till STS på info@alpresor.se om du har några frågor ang resa, hotel, boende eller mat.

img_1943YOGAN

Vi kommer ner på lördagen och kör en rätt fysisk klass som sträcker ut kroppen efter flygresan samt kickar igång oss inför de kommande dagarna i backen. På söndag-onsdag + fredag innan frukost så kör vi en renodlad stretch yoga sk Yin Yoga och de klasserna kommer vara främst Yin för att sträcka ut och förebygga träningsvärk efter skidåkningen. Beroende på väder så kör vi yoga antingen i pjäxor utomhus i solen eller inne när backen stängt. Vi yogar i våra underställ eller om du vill ha med dig yogakläder går detta utmärkt. Ta med din yogamatta (har du inte har någon så hör av dig till oss innan så vi vet) Man kan ta sin matta och rulla in sina skidor i den som ett perfekt skydd mot stötar. Eller i sitt bagage. Yogamatta kan även tas med istället för datorväska….:o) Då du skall på semester!

Mat

Frukost och middagar äter vi på hotellet. Det är en blandninga av österrikiska, italienska och skandinaviska rätter på menyn och en Berlinibar med många spännande alternativ.

Boka din plats genom att maila info@yogagbg.se 

Filosofi

Vi älskar snö, yoga, träning och mat. Och så gillar vi glada människor och ha roligt.  Varför inte kombinera dem? Så lät tankegångarna en sen kväll i Fjällbacka skärgård då Isabel och Sara började prata om vad man egentligen vill göra i livet. Sagt och gjort! Här är vi nu.

Isabel driver yogastudio i Göteborg och Sara jobbar med träning. Vi har båda familj och vet hur klurigt det kan vara att få tillfredställa sina egna intressen när man är mitt i livet. Men även hur viktigt det är att ibland få komma iväg och få njuta och ro om sig själv. Genom att kombinera resa, yoga och skidåkning i fantastiska miljöer kan du få möjlighet att bara vara dig själv för några dagar och samla massor av kraft, energi och härliga minnen.

_W1E0033

Sara Orrensjö är hälsopedagogen som sadlade om och blev professionell extremskidåkerska. Hon har vunnit Nordiska Mästerskapen i friåkning och var med och skapade världens första skidfilm med endast kvinnliga deltagare. Numera är tävlingskarriären lagd på hyllan men hon är fortfarande flitigt anlitad som coach, föreläsare och skidmodell. Sara vill att alla som åker skidor, oavsett nivå, ska på ett lekfullt och kreativt sätt våga tänja på gränserna och utveckla sin åkning. Du behöver inte vara proffs för att hänga med i Saras grupp utan det viktigaste är att du älskar att åka skidor.

IMG_0448Isabel Holmquist driver Yoga Gbg och har över 25 års erfarenhet av yoga. Med lekfullhet och fokus på anatomi och hållbarhet guidar Isabel dig genom allt från enkla övningar och om du är mer avancerad kommer du bli utmanad. Yogan är en kraftfull sjukgymnastik och under klasserna kommer du lära känna din kropp bättre och få tips på hur man på ett hållbart sätt tränar yoga. Isabel har arbetat som skid, snowboard och telemarksinstruktör i flera år i Aspen och har själv åkt skidor, telemark och snowboard i över 35 år.

Det kommer erbjudas klasser på morgonen innan backarna öppnar för att väcka kroppen och på så sätt värma upp inför en dag i pisten. På eftermiddagen kommer du kunna sträcka ut musklerna för att undvika den värsta träningsvärken och maximera din åkning. Tillåter vädret och solen skiner så flyttar vi ut eftermiddagsklassen utomhus och njuter av vårsolen. Tillåter vädret så kommer vi kanske ha en pläxyoga i backen som blev en succé i Val Disere för några år sen. Klasserna anpassas efter deltagarna och är enkla kraftfulla övningar som är komponerade att passa skid-, snowboard- och telemarksåkare.

IMG_1929

Sara kommer åka med gästerna efter morgonyogan och fram till lunch. Och håller i en inspirationsföreläsning en av kvällarna.

Vill man åka med sina kompisar, kollegor eller familj alla är välkomna oavsett skidnivå eller yogaerfarenhet.