TANKAR

JULEN 2018

Vill bara mitt i allt julstök säga god jul och gott nytt år.

7311221437d67a9e39b47dbf3476def6

Jag är sämst på att skicka ut nyhetsmail men det är nog bra för då hinner ni inte tröttna på mig…;o)

Matthotellet skall renoveras så ni som har era mattor där, hämta dom innan jul annars ges dom till bättre behövande. Det finns möjlighet till incheckning igen efter jul såklart!

SKID&YOGA RESA till Hemsedal finns det några få platser kvar. Vi bor i ett stort fint hus som vi hyrt av Softresor och åker buss upp ihop från Göteborg. (vill man åka från annan plats så går det också) Maten lagas av Cissi Urbanke som tidigare drev Berit&Elvy! Helt magisk mat!! Yogan står jag för och skidåkningen blir ni guidade av Sara Orrensjö tidigare NM & SM mästare!! Vi har gjort dessa resor i över 5 år nu och det är så roligt och hoppas du kanske kan hänga med, utveckla din skidåkning och yoga så kroppen är på topp. Kan du inte till Hemsedal så kanske du kan följa med till Åre i Mars. All info finns på hemsidan eller maila så berättar jag mer. Get-28

Det finns bara någon plats kvar på JulYogaWorkshopen som är den 27 dec 17.30-20.30! Här yogar vi ut julen och förbereder oss för Nyår.

IMG_1997

Är du längst kusten innan nyår så har jag en klass den 30 dec 10-11.30 i Hogane gamla skola. Med bad kl 9.00 om någon vill hänga med…:o)

IMG_1889

Den 18-20 Januari kommer vi i studion ha

GÖTEBORGS MINSTA YOGAFESTIVAL

Under tre dagar kommer du kunna Yoga med 8 olika lärare som alla har 8 olika stilar och bakgrunder. Det finns 15 st festivalpass för 300 kr och sen kommer vi släppa i mån av plats fler platser, 100 kr styck per klass. Vill du köpa ett festivalpass och vara först med att boka in dig så är det bara att höra av dig till mig. info@yogagbg.se

Vi är så glada över att kunna erbjuda en yogafestival ut över det vanliga där alla lärare kommer veta vem DU är när du går hem. Som det är i studion, alltid personligt och med stort fokus på dig som yogautövare.

Hoppas att vi ses!!

Som vanligt finns jag lite mer regelbundet på både Facebook och främst Instagram men är bara ett stenkast bort. Antingen digitalt eller om du kommer till studion!

MASSA GOD JUL OM VI INTE SES!!!
KRAM
ISABEL

info@yogagbg.se

En Påminnelse

FRISKVÅRDSBIDRAG

Om du har det och inte använt det ännu så är det dags!! Köp ett klippkort, kanske ett presentkort till dig själv som du lägger under granen och blir överraskad när du får. Presentkort finns även i alla storlekar till nära och kära i form av en liten yogamatta…;o)

a982273cf1408e900e4ad97330a14e37

inlägg från idag på Facebook med lite tankar

We think we change but still 5 yrs later this is what I do when the kids have gone to bed and the man is away….🙂

The kids are older and so am I but still life is changing slowly! Christmas is one of those traditions that many of us have lots of traditions around, but we like to recognize and to feel at home with what we do. We all need traditions and for us it has taken the place of rituals that religion gave some of us before.

I can draw it to my yoga path. I tried it out 25 yrs ago, loved how it felt in my body but could not come to peace with all the hippie things going around it. When i stepped into a Bikram room I came home. Not because of the yoga itself, but because I was living out of a suitcase traveling all around the world, working studying and just living life as I should. When I knew that when I step into the hot room nobody is going to ask me to do something that I am not already prepared for it was a safe zone for me.

My life was chaos most of the time and I loved it. But for me to feel sane I stepped into the hot room and did the 26 postures and 2 breating exercises. A moving meditation to deal with all the shit in my life. Now passed 40 I step into any yoga room or meditation room and feel kind of done with poking around in myself. I focus on the body experience and about giving back, all the thing I have learnt.

I am not teaching for me to get anything but for you to find your path and to stop poking around in your inner self, to try and create a good relationship with yourself on the mat. We all have shit to deal with but we can do it in different ways. I am definitely giving my kids things to deal with when they grow old and I just think that is part of life. I don’t do it on purpose, but as all parents I do what I think is the best for my kids like my parents did. Out of Love and kindness. I would love to believe that everything I do for my kids is amazing. But the way I give it is not the way they will receive it, like a Christmas gift!

If you go out and get a gift for someone that you think they will love and on christmas they open it up and their respons is not at all what you thought! Its the same with yoga and with life. How you set your expectations is your responsibility. If you do everything with a good heart and expect nothing in return you will never be disappointed.

Have a lovely weekend and hope to see you soon wherever you are!!

och här från Instagram som man kan titta på via datorn när man vill utan att ha ett instagram konto…:o)

https://www.instagram.com/p/BrFVLVJgAG5/

HÖSTEN 2018

I vanlig ordning så sitter jag och pillar på datorn och försöker göra ett fint utskick till er från en mail leverantör men det går åt pipsvängen så nu kopierar jag bara det jag suttit med i några timmar och så får du det här. Livet blir inte alltid som man tänker sig men det brukar bli rätt bra ändå tycker jag. Hoppas du har tid att läsa och att du får en härlig helg.

stor kram

isabel

Sommaren värme har bytts ut mot höstens underbara färger och dofter

NOW IS A TIME FOR NEW BEGININGS

Efter sommaren som har varit varm och solig och som de flesta har uppskattat och njutit av, kommer nu hösten och vi är nog alla redo för den. Hösten påminner oss om hur underbart det är att bara släppa taget och låta saker bara vara. Som löven på träden som släpper taget.

Jag är glad att hösten är här och jag har vilat i sommar och tagit en paus från yogan efter min utbildning i England med Donna Fahri. Som är en legend och så grymt bra!! Och har satt igång och är grymt peppad!

Efter att ha drivit studion i snart 10 år nu så har sommaren även varit en tid för reflektion över de åren som har gått. Johan studerar fortfarande och är snart klar läkare vilket kommer vara så skönt. Att ha två vuxna som arbetar i en familj underlättar en del…..;o) Redan idag så har jag honom som mitt bollplank och vi diskuterar sjukvård och friskvård hemma vilket är så roligt. Att han vid 35 års ålder helt ändrade bana och ville följa sina drömmar är något som jag stöttar och jag är så stolt över honom. Så som han gjorde när jag för 10 år sen öppnade Hot Yoga GBG och de flesta tyckte jag var tokig. Då stöttade Johan mig i mitt beslut och gör det fortfarande. Han är min klippa! Yogan har sen dess vuxit och blivit så mycket större. Personer hör av sig till mig hela tiden som har börjat att yoga efter att jag har pratat om det i över 25 år nu. Men ibland tar det lite tid att förstå vad som är bra för en. Jag brukar säga till folk som kommer och yogar med mig när de efteråt säger att deras kroppar verkligen behöver det. Att det är lite som att ha ett stökigt rum i sitt hus. Man kan stänga dörren men rummet är fortfarande stökigt…:o) All yoga är bra enligt mig, men det jag anser är att man måste ibland gå på klasser där man blir vägledd av en lärare som rättar en och hjälper dig att hitta in i positionerna. Det kan dessvärre inte en person på youtube göra. Och man kan säga att man inte har tid men har man tid att yoga hemma så bör man finna tid att ibland gå till en studio med en lärare som kan guida dig rätt i positionerna. Jag är en sån lärare så kom till mig! För öppen klass eller boka några PT klasser eller workshop.

Nu i höst kommer jag att fortsätta ha klasser i studion på
tisdagar 18-19.30
torsdagar 19.15-21.00
och hoppas att du kommer och hälsar på.

Ser fram emot att ses.
Nedan är lite info om vad som händer i studion i Höst.

”And the sun took a step back, the leaves lulled themselves to sleep and Autumn was awakened” Raquel Franco

SUP YOGA fortsätter till 15 september och den 1 september imorgon Lördag har jag en klass i Askim. Den 15 september befinner jag mig på ALE OUTDOOR FESTIVAL och kommer har klasser 15-17 på em. Så hör av dig om du vill komma. 

Den 23 september deltar jag i YOGAMARATHON och erbjuder en gratisklass i studion 12-13 där alla pengar går till Cancerfonden. Behöver inte förklara varför då vi alla har nära och kära som har blivit drabbade av denna hemska sjukdom som jag gärna samlar in pengar till. 

UPP OCH NER WORKSHOP Lördagen den 13 oktober i studion. För femte året ger jag en upp och ner workshop där vi arbetar i en liten grupp för att vända upp och ner på oss själva. För erfarna yogisar samt om du precis börjat att tänka tanken. 

Den 25 oktober är jag tillbaka på Houdini för ännu en uppskattad butiksyoga. Mer info om det kommer längre fram men boka in dagen nu så du kan komma på yoga 8-9 i butiken på Magasinsgatan.

VILL DU HA YOGA PÅ DITT JOBB? KANSKE ATT INLEDA NÄSTA KONFERENS MED EN MORGONYOGA ELLER BOKA IN MIG FÖR MASSAGEBEHANDLING
BARA ATT HÖRA AV DIG TILL MIG
INFO@YOGAGBG.SE

All information finns på min hemsida.

 • GRAVIDYOGA med start 2 september
 • BABYYOGA med start 4 oktober
 • MASSAGEBEHANDLINGAR

www.YogaGBG.se

BOKA KLASS

I studion i vår kommer det vara lite olika klasser

Måndagar Camilla Ahlkvist undervisar en klass på engelska

Tisdagar Baby yoga och gravidyoga samt Yang&Yin yoga med mig

Onsdagar Yogatalks med Stefan följt av mjuk yoga med Annelie

Torsdagar Teen Yoga med Therese

Fredagar en Ensofic Reiki klass med Maria

Söndagar Barn yoga med Maeva

All information och kontaktuppgifter finns till respektive lärare på hemsidan här under fliken ”I studion”

Ha det gott och hoppas vi ses framöver!

MAJ 2018

31950001_10156132424715638_7521512471543152640_n

FOTO LISA BARRYD @fotolisas

Efter en helg på Frötuna gård med Björn Nattiko Lindeblad

What a weekend! Silent for two days spending time with me and my mind, eating healthy delicious food and being guided in meditations by @natthiko😊 wish it was a few days longer and could for sure stay @frotunaretreat for some more days! I have spent lots of time with myself and I have to say I like me😉 travels by myself since I was in my teens and gone out doing things solo for a long time. So hanging with me is no problem. And I am pretty nice to myself, I don’t say things to myself that I would not say to others. Also. Being pretty tolerant with people around me my yoga practice has taught me since I was 15 since I am giving myself cred it’s easy being nice to others. Like Björn said I have felt often. “I feel more beautiful than I look” and in a society that profits from self doubt I am pretty happy with that. I have amazing friends and family around me and so many amazing people to call friends❤️ I work with something that make people grow! Unfortunately not my wealth but is that really important? Sure to pay the bills but if push comes to shove I will have to borrow money from my family and friends. And Johan has another 2 years of med school then he will earn money. Can’t spend time worrying about that! What I find hard sitting in meditation is being friends with my body. From living an active life it has its bruises and thorns! It’s not the surface of my body, what you all see, and it’s not my inner core that is my heart and mind. It’s what’s between that. The pain I live and deal with everyday. Scanning my body everyday I wake up to detect where the pain is this day and how it feels. Three herniated discs, a hip bruised by a car accident, a shoulder, a broken back, my foot, my missing of a Fallopian tube that hurts when I ovulate, my belly button hernia scars from the Fallopian tube operation…. yes the list can go on and on! But we all have our luggage to carry and mine is physical, just like the yoga I teach! The mental stuff is no problem for me! I like myself and people around me and this weekend I gave myself time to try and just be at ease with my body!! So Hello new week and Hello body! I refuse to give you painkillers and continue to be active!

 

Februari 2018

Nu ligger snön på marken men måste väl ändå säga att det är lite vår! Ljusare dagar och lättare att gå upp på morgonen. I tisdags på morgonyogan i Båthuset vid Amundön så var det ljust när vi var där, vårens första tecken!

 

Vad är det egentligen som ljuset gör med oss? Att solen tittar fram nån minut om dagen kan lyfta en hel dag och göra den så mycket enklare. Och nu med snön på marken så känns det så mycke härligare än regn i 4 väderstreck då man behöver både gummistövlar och sydväst…;o) Men ljuset gör nått med oss och det är en frihet i det. Det blir lite lättare att andas och på så sätt lättare att ta sig för dagen.

Någon undrade varför man inte ser denna position på bild så ofta… :o)

 

Jag lever ju småbarnsliv kan man minst sagt säga, eller är det fortfarande det när D är 8 och H är 4? Båda barnen sover ju faktiskt nästa varje natt och när vi var i Österrike förra veckan åkte båda barnen svart backe och hoppade på hopp. Så kanske går över från småbarnsliv till bara livet….:o) Om detta är livet så gillar jag det skarpt och nyfiken på vad som kommer framöver. Väntar på en liten valp som kommer i maj så då blir det väl tillbaka till kaoset igen! Det är en Portugisisk vattenhund som är allergivänlig och som älskar vatten så det passar oss. Tanken är att den skall vara med mig så kommer du till studion så kommer Filur vara där! En liten studiohund är min tanke men det kanske inte alls funkar. Vi får se men en liten till i familjen skall bli mysigt!

 

 

 

Nu i vår så fortsätter klasserna på tisdagar 18.00 och torsdagar 19.15 och det är så roligt att möta er på mattan, vissa vecka efter vecka, andra bara ibland och se er utvecklas och testa nya saker, uppleva yogan på ett annat sätt kanske och låta det vara en liten del av ditt liv. När jag får nya personer till studion och försöker förklara vad yogan är så är, är lite som att åka skidor. Man åker inte ner för en svart backe första gången man står på skidor utan det tar lite tid. Sen kan man alltid utvecklas men för att göra det måste man våga. Våga gå lite längre, gå utanför sin bekvämlighets zon. Om det är så att du måste gå utanför din matta och nudda din granne eller om du skall göra en position på tå istället för med foten i golvet. Desamma som att våga slänga dig utför backen och testa nått nytt! Jag undervisar aldrig samma klass mer än en gång och du kommer alltid få testa nått som du kanske inte gjort tidigare. Jag är där och guidar dig och hjälper dig och det är aldrig mer än 14 pers på klasserna så kom och ställ dina frågor så hjälper jag så gott jag kan. Jag finns för din skull inte för min egna, när jag gör det för min egen skull så rullar jag ut min egna matta och praktiserar solo!

12-15 April åker jag till Åre för att undervisa på Åre Yogacentrum och kombinerar det med skidåkningen. Så vill du praktisera massa yoga, inte bara stretch utan även lite höftöppningar, bakåtfällningar och armbalanser och lite upp och ner. Kanske tillsammans med en igloo meditation ledd av Malin som har studion i Åre och även skidåkning tillsammans. Boende är bokat på ÅreBB.se och jag har några rum där till rabatterat pris fram till den 1 mars så boka innan dess för att vara säker på att få ett rum. Tipsa vänner och bekanta om du inte kan själv. Maila mig om du vill åka med!

 

Jag och Sara filar på resor inför nästa år och kom gärna med önskemål eller bra tips! Vi har lite på gång men inget spikat ännu. Sjätte året för SKID&YOGA resor!! Sara skall operera knät och sen är hon fit for fight igen. Med lite yoga rehab…;o)

 

Baby yogan och Gravidyogan börjar med nya kurser 20&21 mars och den 25 mars är jag i Varberg på en heldag på Kajplats Balans som Hanna precis har öppnat så häng med på en heldag vid havet med lunch.

 

Helgretreat i Bohuslän i höst med mat från Berit &Elvy är bokat till den 16-18 November så hoppas att ni vill logga ut och koppla av en helg med massa yoga och god mat i en fantastisk miljö för åttonde året i rad.

 

Sen jag var 20 har jag haft en dröm….. att åka till Svalbard och nu bor jag granne med en kille som har bott där i flera år och även varit expeditionsledare till Arktiskt. Tanken kom upp och en Expedition och kombinera detta med yoga. Så häng med oss i Maj 2020 då det är ett tag kvar. Sista anmälan kommer vara i november 2019. Maila om du är intresserad! info@yogagbg.se

Ni som var i studion i Johanneberg såg fotografierna från Nicklas Blom och här är några av hans bilder på Svalbard. Det var för övrigt han som väckte en dröm som nu blir verklighet i Maj 2020.

 

 

1977352_origNu till den andra extremen! Ytterligare en resa är i planerna och det är en retreat till Sydafrika hösten 2019. Jag bodde som barn i Afrika och nu skall jag tillbaka!! Tillsammans med en lärare på plats skall vi ordna ett retreat med sydafrikaner och svenskar. Första dagarna kommer vara till att uppleva Sydafrika med allt vad det innebär. Vingårdar (yoga innan lunch….;o) och safari samt lite bergsbestigning. Samma här hör av dig om du vill följa med!!

 

 

I sommar kommer jag vara i Bovallstrand och hålla lite klasser längst kusten. Men kommer även åka till Cambridge för att gå en fördjupningskurs som bara handlar om Yoga och ryggraden. För en lärare jag länge längtat efter att praktisera för. Hon började yoga när jag föddes och har så mycket erfarenhet!! Skall bli så spännande!!

 

Och nu till helgens pepplåt HAPPY Friday!!!

https://www.youtube.com/watch?v=5ueJ4-lTa1s

 

Ha en riktigt härlig helg så hoppas jag att vi ses snart för vi hörs inte jätte ofta då jag inte bombaderar er med mail…

Men försöker undvika att sitta vid datorn mer än några timmar i veckan så blir inte så ofta.

 

Nu skall jag laga middag för vi skall ha ungdomsfest idag! Johans klasskamrater från läkarlinjen kommer hem till oss som är så himla gamla….;o) Lite äldre än Alfons Åbergs pappa som är 36……:o) Man blir inte äldre än man gör sig!

Med Värme
Isabel
Doktor Bex Gata 4
INSTAGRAM: yogaGBG
lyssna på:
eller via itunes (eller valfri podcast-app)

Sen får jag inte glömma att tipsa om Tonårsyoga, familjeyoga som vi har i studion i vår ihop med massa andra härliga klasser så titta under studion så hittar du mer info om det.

Bild tagen av Lisa Barryd @fotolisas

November 2017
Nu har min bror fyllt år och då enligt min mamma är det snart jul 😂
Tiden går så fort och de säger att ju äldre man blir desto snabbare tycker man att tiden gå då den blir för varje dag som går en kortare tid av ens liv. Vet inte om detta stämmer men jag vet att en timma för en 4 åring kan vara en evighet. Även för mig som mamma när jag var 5 minut får frågan när man är framme😉 jag har nu passerat 40 och känner att tiden springer fram. Så ta vara på den tid du har, fyll den med konfetti. 🎉eller LÖV…!!
1B4A2332_web
Studion är i full gång och jag har öppna klasser varje tisd 18 och torsd 19.30. Fram till jul. Varje klass är blandad då jag har en del fysisk först och avslutar alltid med Yin Yoga. Så oavsett vilken nivå du är på så är du välkommen. Pratade med en kompis nu när jag var i San Fransisco och hon sa att hon skulle vara livrädd för att gå på en av mina klasser. Jag undrade varför? Hon sa för att jag gör så mycket avancerat på mina bilder som jag publicerar på Instagram och Facebook. Hon bor igår på klasser med Rusty Wells och Janet Stone ofta och är en erfaren utövare. Jag har väl tänkt på det ibland men tänkt att såklart tror väl inte folk att jag tvingar alla att stå på händer på alla mina klasser 😂 så bara för att klargöra det så är mina klasser väldigt enkla. Det går i ett lugnt tempo och jag förklarar på ett enkelt sätt hur du skall röra dig. Det enda du behöver är ett öppet sinne och som jag säger ofta tänk såhär. ”Det här testar jag” istället för att tänka ”Min kropp har aldrig gjort detta innan, detta kommer aldrig att gå”
5da453904115b094dfd279968fe3e2e1
Mycket av vår fysiska förmåga sitter i huvudet och det är det stora hindret att komma över.
Jag har precis varit i Valencia på en ledarskapsutbildning där jag varit det hälsosamma fysiska inslaget. Med yoga, rörelse meditation och stillhet. Känns så roligt att företag ser vikten i att i kombination med en mental ansträngning som en konferens med långa dagar bryta det med yoga och rörelse. Så vill du ha med mig hör av dig 😊 jag har även färdiga koncept som är prisvärda👍 har över 8 års erfarenhet av att hålla retreats och över 20 års erfarenhet av Events. Så är inte bara yogalärare😉 jag är mamma oxå (risk för att detta skämt flyger över huvudet på vissa😆)
Så nu till lite vad som händer framöver
 • 18 nov UPP OCH NER WORKSHOP där vi kommer stå på händer1B4A2367_web
 • 18 nov är det Yoga of Hope i studion en klass där vi samlar in pengar till Barncancerfonden
 • 19 nov ARMBALANS WORKSHOP Lär dig tekniker och olika armbalanser så du kan lära dig att balansera på dina händer. Inte handstående utan allt annat på händer eller underarmar
 • 17 Nov en Yoga Wheel klass på HiYoga Masthugget
 • 23 nov HOUDINIYOGA än en gång i deras fantastiska butik på IMG_5713Magasinsgatan. En donationsklass även detta där Houdini bjuder på frukost ihop efter klassen om man hinner. Passa även på att köpa julklappar 😉
 • I december sätter vi för 6 året på rad igång Green December Yum igen. Den Julkalender som ger dig inspiration till en grön drink varje dag! Gilla sidan på Facebook för att inte missa. https://www.facebook.com/GreenDecemberYum/
 • 19 dec sista klassen innan jul så boka dig!!0e52385e8878634c163e131dfca6d967
  28 December håller jag en 3 timmar TOMTEYOGA
  En workshop då vi yogar ut julen. 17.30-20.30 i studion ✌
 • V. 5 SKI&YOGA RETREAT i Österrike. En vecka då du får yoga varje IMG_1354dag med mig och åka skidor varje förmiddag för att spetsa din skidåkning. För alla nivåer och jag håller i Yogan och Sara Orrensjö håller i skidåkningen. Men vi hjälper varandra och gör det till en vecka då alla känner sig delaktiga. Vi äter middag ihop om ni vill och går på lite afterski och gör detta till en vecka som du kommer minnas och dra nytta av på många sätt.
 • Morgonyogan på Amundön fortsätter som kurs till våren så hör av dig om du vill boka upp dig.
 • Gravidyoga start 16 jan
 • Baby Yoga start 16 jan
Så jag hoppas att vi ses snart och kom ihåg att det är bara att höra av dig om du har några frågor och om det är något du undrar över. Samma som jag alltid säger innan klass och som jag sagt de senaste åren, att jag ställer mig på mattan framför dig och undervisar är för att jag är där för din skulle. För att du skall utvecklas och lära dig något. Så jag kan föra vidare all den kunskap som jag under 25 år samlat på mig. Jag var på en klass i London förra veckan. En Vinyasa 3+ som var extremt avancerad och jag hade inte full koll och kunde inte göra allt men läraren guidade mig in i positioner som jag inte trodde att jag kunde göra. Detta gjorde jag för att jag kände när det hade gått 10 min att hon var där för vår skull, inte för sin egna skull. Att jag kunde luta mig tillbaka och vara helt trygg i att hon skulle guida mig. Så strävar jag att vara som lärare och anpassar alltid mina klasser efter vilka ni är. I min studio är det aldrig mer än 14 personer och där har jag möjlighet att se er alla och guida er utefter min förmåga. Så kom och rulla ut din matta i Guldheden…:o)
Ha det bra och hoppas du mår bra och yogar vart du än är.
Isabel
Yoga GBG
Yogapodden logga

Lyssna på mina 4 avsnitt

Image-1

Få mig i fickan, jag guidar dig och dina barn under korta yogaövningar.

Image-1-2

SKID&YOGA RESA V 5 med oss två!!

——————————————————-

Höst 2017

Äntligen ett mail från Yoga GBG (dvs Isabel…;o) inte så att jag bombarderar er med mail så här är ett med höstens planer! Hoppas vi ses!

18083844_10155055378555638_1408320901_oSommaren börjar leda mot sitt slut, kvällarna blir mörkare och löven lite rödare.  Nu börjar hösten med lite goda rutiner kanske. För att kick-starta hösten har jag en sensommarboost som sätter igång på torsdag och håller på till söndag. Som en liten mini retreat för dig och för att få kroppen att vilja yoga mer, för ju mer man gör det desto mer vill kroppen ha. Lite som med sex….;o) Sen är det ju så att vi vet ju alla att vi mår så mycket bättre när vi får sträcka ut kroppen och arbeta med kroppen på ett skonsamt och hållbart sätt.

Isabel_T-bryggan_32

Det händer mycket nu under hösten. Klasserna sätter igång sista veckan i augusti. Morgonyogan på Amundön kickar jag redan igång nu på tisd den 22 aug så gå upp med tuppen och kom och yoga med oss inomhus 2 meter från havet 6.20-7-20 på morgonen!! Tisdagsklasserna på kvällen i studion startar däremot 18.00 nu i höst då jag har en GRAVIDYOGA 17-17.50. Måndagarna är desamma 19.15-21.15.

Bokningssystem

SUP yoga kommer jag ha en den 31 aug 19.30-20.30 och hoppas på en magiskt kväll med solnedgång och platt vatten. Jag kommer under PRANA FESTIVALEN 9-10 sept vara vid Trädgårdsföreningen och kom förbi och säg hej och få en överraskning!! (jag har överraskningar, men har du ett företag och vill bidraga hör av dig till mig på info@yogagbg.se) Har du inte köpt biljett ännu till PRANA använd dig av YOGAGBG som rabattkod och missa inte att boka din plats via PRANA.

isabel prana upp å ner

Det finns fortfarande några platser kvar på BABYYOGAN och GRAVIDYOGAN om du själv vill komma eller känner någon som är den målgruppen. Jag har även en flyer om någon skulle vilja sätta upp den på BVC och MVC i närheten av där du bor….:o) Det känns overkligt att det är för åttonde året som jag har dessa klasser, det betyder att min lilla tjej håller på att bli stor…. Njut av tiden så mycket som du kan!!

Jag kommer under hösten fortsätta med mina klasser på HiYoga Masthugget som är en härlig studio med massa duktiga lärare som alla har flera års erfarenhet och utbildning.
Måndagar 9.00-10.00 har jag en varm Hatha
Tisdagar 10.00-11.00 har jag en Hatha
Onsdagar 12.00-13.00 har jag en Gentle Flow

Den 15 september kommer jag ha en MASTER CLASS i Palma på Mallorca så är du där eller vill ha en god anledning till att åka till Palma över helgen så är du varmt välkommen. Jag kommer hos Sarah på Lucky Bodies&Happy Souls ha en klass så hör av dig om du vill komma! Eller tipsa någon som kanske är på ön när jag är där!! Jag har tidigare haft retreats till Ibiza och saknar den ön, Mallis är inte desamma men det är nära i alla fall!

IMG_1749

I höst kommer jag ha två RETREATS i Bohuslän, 6-8 oktober och 20-22 oktober är det dags för ännu två. Det första kommer vara det som jag rekommenderar nya yogisar gå på men ni som har varit med vet att även om man yogat länge så kommer man lära sig massor på detta retreat. Retreat nr 2 är väl mer tänkt för dig som har yogat lite längre och som vill utmanas lite mer. Jag vet att på något retreat så har det efterfrågats lite mer avancerade asanas och detta kommer det finnas mer utrymmer för i det senare retreatet. Sen om det bara är en helg som funkar för dig, boka dig hur som. Jag vet att alla som åker blir nöjda och man yogar alltid utefter sin egna förmåga. Sen är vi små grupper så det finns utrymme för alla oavsett yogavana. Maten kommer igen i år från Berit&Elvy som är så grymma som alltid. Och vi bor på härliga Villa Akvarellen! Mat, boende 2 nätter, yoga ca 10 klasser från fredag em till sön em för 3800 kr.

Bokningssystem

Den 14 oktober är jag med på HappyYogaVarberg ett event där jag tillsammans med 4 andra lärare kommer inspirera er hela dagen från 9-18! En natts Boende, lunch och frukost samt yoga ca 2600 kr.  Mer info här

Den 18 November kommer jag tillsammans med Barncancerfonden samla in pengar till dom via Yoga of Hope som Yoga Girl har satt igång. En super bra grej och boka din plats HÄR Jag vill givetvis uppnå mer än de 2000 som jag satte som en nivå och hoppas på att kanske kunna erbjuda fler platser men då måste jag hitta en större lokal, så sitter du på nått som skulle passa och som jag skulle få låna den 18 nov på morgonen för en yogaklass så hör av dig till mig så kan vi tillsammans samla in mer pengar till Barncancerfonden.

Jag och Sara är i full gång med att planera vårens SKID&YOGA RETREAT och spännande samarbeten är på gång samt nya destinationer så vänta bara det kommer mer info om det. Håll gärna koll på Instagram för där är jag mest aktiv. (jag jagar inte likes men vet att det finns nått nytt system på Instagram och Facebook att om man inte gillar inlägg så försvinner denna persons inlägg från ens feed, så gilla mina inlägg om du vill se dom….;o)

Nu under sommaren har jag varit med mina fantastiska barn i 9 veckor, Johan har arbetat på vårdcentralen i Fjällbacka och jag har bott i kollektiv med mina föräldrar, barnens kusiner och min bror och fru ibland, och några hundar. Det har stundtals varit underbart men även så otroligt krävande. Jag älskar mina barn men att umgås med dem 24/7 i 9 veckor så känner jag och dom att det är roligt att dagis, skola och mammas jobb sätter igång igen….:o)

För mig är sommaren då jag tittar på TV äter allt för mycket kött och inte får tid och ro till att yoga på samma sätt. Det är därför jag så ser fram emot hösten då jag får rutiner, yogar mer och undervisar mer vilket jag gillar. Men det är även bra att ta pauser från sitt arbete. Det är lite det semestern är till för…..:o)

IMG_1864

Står i och för sig på händer i tid och otid för att bibehålla det.  Denna sommar med min 8åriga dotter som snart kommer gå om mig….. #litenblirstor

WORKSHOP 18 & 19 November upp och ner och armbalanser. Boka dig

Bokningssystem

Har funderat mycket på Yoga och vad det är för mig i sommar vilket har varit nyttigt. Jag har funderat på om jag skall ta bort yoga helt och kalla det för PREHAB GBG istället rakt av men tror ändå jag håller mig till YOGA GBG. Men det är det som yogan är för mig, det är PREHAB det är en typ av hälsosam, hållbar träning som du utövar för att du kroppsligt skall förbereda dig på vad livet slänger på dig. Och tro mig det kommer på ett eller annat sätt och ta emot det med öppna armar för det är fantastiskt. Och för att du då skall kunna vara stark att klara av detta på bästa sätt.  Det är även mentalt och yogan är bästa sättet att bygga upp en självkänsla på, att verkligen ge sig själv en klapp på axeln varje gång man ställer sig på mattan och kanske bara håller balansen på ett ben. Du väljer ju själv din nivå och alla kan uppnå nått och ge sig själv cred!! Du vinner inget på att slänga skit på dig själv! Jag brukar ofta jämföra YOGA med Golf, jag har grönt kort men spelar inte mycket. Vissa anfra har en matta men yogar inte…..:o) Men Yoga och golf är lite samma sak, alla kan gå och spela på samma bana men vi har alla olika handicap, både fysiska men även mentala spärrar som säger till oss att vi kanske inte kan olika saker. Och helt hux flux så leder din lärare dig in i en asana som du absolut inte trodde du kunde göra. De stunderna brinner jag för, då vet jag att när det händer så växer du!!!!

Hoppas vi ses i höst!!!

Kan du inte komma på en klass så ladda ner min app YOGO så kan du yoga med mig vart du vill. Till dig, dina barn, vänner eller föräldrar! Finns på App Store och liknande.

Varma hälsningar

Isabel

p.s. om nån är nyfiken så skrev jag ett helt inlägg om Myten om Yoga och Mens….:o) Finns på min hemsida för den som vill läsa.

”Knowing you are right does not mean much unless you do whats right”
c6b4a30fb03d657ae69abcb091541fed

Kom igång nu och boka en klass!!!

 

Bokningssystem

 

 

 

 

VÅRKÄNSLOR PÅ TOPP Mars 2017

 

Jag har börjat på så många nyhetsmail och de blir liksom inte klara då jag vill få med så mycket. Så nu äntligen fick jag ihop ett litet. Och för att inte skriva för mycket så gjorde jag ett kort mail. Happy reading!!

 

Nu tillbaka efter en underbar SKID&YOGA Retreat i alperna 😊 så underbar att få åka skidor och börja dagen med yoga samt avsluta den med en god middag och härliga möten.

Nästa år bär det av igen och ni kan maila in redan nu och boka er, datum är ej spikade ännu men det kommer👍🏽info@yogagbg.se

IMG_8539

Fasta klasser i vår

Studion i Guldheden

19.15-21.15 Yang&Yin Yoga en 2 timmars klass med Max 14 deltagare

Tisdagar fram till påsk sen vissa torsdagar 17.30-19.00

90 min Yang&Yin Yoga

Baby yoga i Guldheden tisdagar och i Majorna på onsdagar start i slutet på mars.

IMG_4236

Från 1950-talet så är Fiskaffären på bilden idag Yoga GBG´s studio i Guldheden! Välkommen!!!

 

 

IMG_1808

Morgonklasser i båthuset vid Amundö hamn 6.20-7.20 på tisdag morgon varje tisdag fram till midsommar

 

Hi Yoga Masthugget

Månd 9.00 Varm 33 grader Hatha yoga

Tisd 10.00 Fysisk klass 😉 lite varmt

Onsd 12.00 Gentle flow (ingen värme)

Maj

1B4A2614_web

SUPYOGA

Sätter igång i maj så boka redan nu 👍🏽 yoga på surfbrädor nere vid Askimsbadet, kanonaktivitet för möhippor, svensexor eller företagsevent 😉

 

IMG_8731

 

WORKSHOPS

6 maj ARMBALANS WORKSHOP 11.30-14.00

20 maj UPP&NER WORKSHOP 11.30-14.00

600 kr styck eller båda för 1100kr

(Max 12pers per workshop)

24-28 Maj är jag i Berlin på en TT med Maty Eratzy, en väldigt erfaren lärare som var en av grundarna till Yogaworks som jag länge velat yoga för.

 

 

Juni

Jag fyller 40 den 7 Juni och skall fira detta med att vara lite ledig och njuta av att fylla 40…… Veckan efter kommer jag gå på en utbildning med Magnus Ringberg här i Göteborg.

IMG_9963WORKSHOP BOHUSLÄN

17-18 juni kommer jag tillsammans med Lena Brodin ha en Yin&Yang helg med 4 klasser under två dagar i Bohuslän

10.00-16.00 inkl lunch 1500 kr

 

SOMMARBOOSTA dig med en intensivkurs i yoga innan midsommar! 5 dagar med minst 90 min yoga per dag och en knuff att fortsätta under sommaren med samma vana!

Investering 4 dagar 1600 kr = en rörligare sommar 😉

Kombinera Yin&Yang workshop med sommarboost och 200 kr rabatt❤

 

Juli/Augusti

YOGA BOHUSLÄN

I sommar kommer jag ha klasser runt Bovallstrand så kom och yoga med mig😊 kommer lägga upp det på Yoga Bohuslän på Facebook samt YOGA GBG så häng med där!

September

IMG_5391PRANAFESTIVALEN

9-10 sept kan ni köra SUP yoga med mig i Trädgårdsföreningen under Yoga och musikfestivalen.

Använd YOGAGBG och få 300 kr rabatt på festivalbandet! (Då ingår supyoga med mig, jag har 8 klasser under 2 dagar)

www.pranafestival.org

Oktober

IMG_1661YOGARETREAT

6-8 oktober och 20-22 oktober har jag i år igen Yoga och Cleanfood retreat i Bohuslän. För 8de året i rad ✌🏽massa yoga och god mat från Berit&Elvy i Kungsbacka och en fantastisk miljö med boende på Villa Akvarellen och yoga med havet som granne.

HÖST RETREAT Bohuslän

Alltid

logo

Ladda ner YOGO för dig själv, dina barn, din mamma, din kusin eller vem som helst som behöver yoga i sitt liv. Små korta 3 min sekvenser för att hålla i gång kroppen i din mobil att ta med sig vart som helst när som helst. Appen är framtagen främst för skola och förskola och för att vi behöver de korta små mentala och fysiska pauserna i våran vardag. Enkla övningar som du lyssnar på och följer med.

Vinter 2018

Skid&Yoga Retreat

Lite kort bara om vad som kommer framöver och hoppas att vi ses. Även om vi inte gör det så skall du veta att jag tänker på dig och undrar vart du är och hur du mår! Du skall vet att du alltid är välkommen 💕

Med Värme
Isabel
Doktor Bex Gata 4
INSTAGRAM: yogaGBG
YOGO på Appstore och Android
lyssna på:
eller via itunes (eller valfri podcast-app)

0ea453488a439050529050a0fc56da47

Löven faller….

 

Än en gång vaknar man upp efter sommaren och inser att det helt plötsligt är november. Min mamma har i alla år sagt att efter min brors födelsedag den 8 nov så säger det svish och så är det jul. Jag måste medge att jag börjar hålla med henne.

 

De säger att ju äldre vi blir desto fortare uppfattar vi tiden, att tiden går snabbare helt enkelt. Det är för att den blir en mindre och mindre del av vårt levda liv. Att min 3.5 åring tycker det är en evighet till onsdagens biobesök är då inte så konstigt. Våra erfarenheter av tid gör att vi uppfattar den olika. Jag försöker göra det bästa av min och gör så mycket som jag bara kan, sån har jag alltid varit och kommer nog alltid förbli. En vän till mig har gått in i väggen och vi är rätt lika han och jag. Säger nästan aldrig nej och har 100 projekt på gång samtidigt. När jag rannsakar och ser och utvärderar varför jag inte gått in i väggen eller blivit utbränd är för att jag har min matta som jag återvänder till flera gånger om dagen. Inte alltid till min matta men till den plats i mitt inre där det är lite ro. Sen en bidragande faktor är säkert att jag vid ung ålder insåg att stressar man på så missar man halva grejen. Nu i november så vill jag uppmana er alla att stanna upp mitt i dagen och bara göra ingenting. (jag vet att det är svårt….:o) Vår hjärnor behöver små pauser och de är viktiga för att vi skall må bra och inte tappa fattningen.

 

Jag har mailat om det tidigare men vill ta tillfället i akt att prata om en app som jag har tagit fram tillsammans med ett företag i Danmark. Den finns på APPstore och heter YOGO. Den kan du använda i vardagen för att få den här lilla pausen. Det är 3 min korta yogapauser som du kan göra när som. Den är framtagen för skola och det finns flest YOGO för barn men även ett gäng för oss vuxna. Så ladda ner den (innan den börjar kosta pengar. Jobbar du inom skola kontakta mig så kan jag informera hur du får licens för skola eller förskola)

 

Under våren så kommer jag arbeta med pedagoger i Mölndals kommun och hålla inspirationsföreläsningar för dem. Så roligt! Jag har i över tre år nu arbetat som hälsoinspiratör eller livsinspiratör skulle jag nog mer vilja kalla det. Att få föreläsa och sprida min snart 25 år långa erfarenhet av yoga och mat är så roligt. Är detta nått du skulle vara intresserad av på ditt företag hör av dig om så. För då kommer jag och rör om i grytan….:o)

 

 

NOVEMBER Den 11-13 november har jag ett Retreat i Bohuslän (fåtal platser kvar) där vi under en helg just hittar oss själva lite smått på våra mattor. Vi yogar, äter god mat och spenderar tid i naturen. Sen sover vi gott och ror om oss själva. Du som deltagare kan koppla av och behöver inte ta en massa beslut eller ta hand om någon annan. Denna helgen är för dig!

img_6324

NOVEMBER Den 20 November kommer jag tillsammans med Lina ha en workshop där jag håller i Yogan och Lina kommer prata om Ayurveda och den filosofin. Lina kommer även ha små readings för att du skall få reda på vilken typ du är. Boka dig via schemat eller maila mig.

 

DECEMBER Jag har klasser i studion fram till Lucia sen firar jag jul….:o) Men har en JULYOGAWORKSHOP 3 timmar den 27 December

46756_10153901209923969_488885770046761296_n

 

JANUARI Klasserna börjar från den 9 januari och framåt och den 12-15 januari kommer jag ha en VÅRboost för att sätta goda vanor det första du gör på året. Under 4 dagar (du kan köra 6 om du vill) kommer jag guida dig genom hela din kropp och tala om kost och hur du skall sätta goda vanor för våren 2017.

 

I vår Skid och yoga retreaten är bokade och nu i vår kommer jag och Sara åka till Disentis i Alperna den 27-30 januari och den 17-20 mars. Det finns några få platser kvar då vi är en liten grupp som åker. Vi kommer även åka till Kittelfjäll i april så hör av dig om du vill hänga med på nått av dessa. Man måste inte vara super avancerad skidåkare eller yogautövare utan tanken är att man skall lära sig massor och åka skidor med sköna människor i en skön och avslappnad miljö där allt är fixat!!!

12805940_10154071564638969_5305970088083085475_n

 

I vår Gravidyoga och Baby yoga sätter igång till våren igen och maila om du är intresserad av att vara med. Jag har nu under 7 år haft både baby yoga och gravidyoga och jag tycker det är så fantastiskt roligt! Att ta den tiden under graviditet och efter förlossning är väl investerad tid.

 

Lite info från mig så ni vet vad jag pysslar med. Enklast är att nå mig via mail men jag finns såklart på alla sociala medier……

 

Höstiga hälsningar till er och ta vara på tiden för tid är allt vi har

 

Med Värme

Isabel

 

Doktor Bex Gata 4

INSTAGRAM: yogaGBG

info@yogagbg.se

www.yogagbg.se

http://www.facebook.com/YogaGBGse

lyssna på:www.acast.com/yogapodden

eller via itunes (eller valfri podcast-app)

APP= YOGO via Appstore eller liknande

https://www.youtube.com/results?q=yoga+gbg

 

d4fb6867a68537c55b375a422e0cfd68

Håll i hatten för här blåser det storm!!

Denna sommar har det varit lite blåsigt men väldigt soligt och över stort en superhärlig sommar tycker jag. Förra sommaren var kallare och jag hade genomgått en större operation än denna sommar så på det stora hela en bra sommar. Allt är ju relativt.

I början av sommaren så opererade jag mig i min höft efter en olycka med en taxi som jag var med om för över 15 år sedan. En nerv som kanske kom i kläm och när jag flyttade en stenbumling i våras så blev det värre och jag bestämde mig för att göra nått åt det. Åkomman som jag opererade mig för (Meralgia paresthetica) drabbar främst äldre medelålders män med extremt stora magar och som drar åt livremmen så denna nerv kommer i kläm. Jag som alltid går klädd i träningskläder och använder nästan aldrig ett skärp fick denna åkomma. Lite komiskt om man tänker på det….:o) Vet inte ännu om det är bättre men hoppas på det. Har pausat med yoga nu under sommaren pga operationen och skulle nu för några dagar sedan se om jag kunde stå på huvudet och det gick jättebra. Jag är imponerad över hur kroppen inte glömmer. Hur den bara kopplar på och har kvar minnet av att här har jag varit innan minsann så här vet jag hur jag skall göra. Visst har sommarens godsaker medfött till att jag är lite fluffigare än i våras men jag är förvånad över att mycket av styrkan är kvar. Men det är så att har man en bra grund att stå på så är det svårt att rubba den.

 

Än en gång har jag Yogan att tacka för att jag inte trillat ihop i en liten hög och inte kan ta mig upp igen. Den största utmaningen är humöret som blir påverkat när man inte tränar. Kroppens naturliga opiater sätter igång vid rörelse, när man inte är lika rörlig och mest sitter i solen och äter bullar så utsöndras inte så mycket endorfin. Däremot så kanske man delar en fika med en person man tycker mycket om och inte har träffat på länge vilket medför att man ändå får lite endorfin påslag….. men en signalsubstans som adrenalin kickar inte in vid fikabordet dessvärre. Kanske lite ändå då man har en 3 och 7 åring som hela tiden testar gränser. Men tyvärr så ersätter inte detta yogan och rörelsen i mitt liv. Men nu är jag igång så smått igen vilket känns skönt.

 

Jag sätter igång med SUP YOGA den 20 augusti sen blev jag tillfrågad av PRANA Festivalen att hålla i SUP Yogan där den 3-4 september vilket är så kul och jag frågade härliga Maria Cerboni som undervisar SUP på Guadeloupe för Langley. Det är ju roligare att göra saker tillsammans….;o) Så kom på PRANA festivalen! Massa roliga lärare i Trädgårdsföreningen och massa musik! Vill du köpa PRANA Pass så uppge YOGAGBG så får du rabatt.

 

Vi kommer hänga inne i Trädgårdsföreningen nere vid vattnet och kommer ha skönt häng och musik så kom och häng och kanske vinn nån fin grej som vi skall lotta ut till den som tar den roligaste bilden vid tältet med oss!!

 

www.pranafestival.org för att boka biljett till Festivalen och så via www.yogagbg.se för att boka plats på SUP klass under festivalen!

YogaGbg1B4A1320_web

Jag kommer under Göteborgs Kulturkalas hålla en klass i Göteborgs Stads egna lilla festivaltält vid Stora Teatern. Festivalen som heter FAIR arrangeras för första gången 2016 och kommer att hållas i samband med Kulturkalaset. FAIR blir en marknadsplats på Stora Teatern-området med fokus på hållbar konsumtion. Så kom och yoga med mig kl 19.00 den 20 augusti. Ta med dig matta om du har.

 

Den 22 september sätter kvällsklasserna igång och det är bara att boka sig om man vill komma. Måndagsklasserna kommer fortsatt vara ca 120 min och tisdagsklasserna är 90 min. Måndagsklassen är kanske lite mer avancerad då den är längre men de är likvärdiga. Klasserna som inte är HOT YOGA är lekfulla och hållbara. Stort fokus på lärande och på att få en bättre kontakt med sin kropp och bygga upp den och bli stark och smidig men samtidigt ha roligt. Som alltid avslutar jag de sista 30 min med Yin yoga för det är så härligt!!

IMG_4158

I höst kommer jag ha tre yogaretreat i Bohuslän, först hade jag planerat ett, men så blev det fullt. Så jag bokade in ett till, så blev det också fullt så jag bokade upp en helg till där det nu finns några platser kvar den 11-13 november…..:o) Det är en helg fylld av Yoga, god mat, härliga miljöer och möten samt väldigt sköna sängar! Så hör av dig om du vill följa med samt läs mer om helgen på www.hotyogagbg.se/retreat

Så fantastiskt roligt att så många vill följa med och skall bli så härligt i höst att få hänga i Bohuslän med er!

 

Den 11 september kommer jag ha en upp och ner Workshop för dig som vill utmana dig själv och kanske lära dig grunderna i hur man vänder upp och ner på sig!

13962608_10157213894990291_2986562426972538925_n

 

Är du Gravid eller känner någon som är och som vill gå på Gravidyoga? Jag har för sjätte året igen en kurs som börjar den 30 augusti och det finns några platser kvar så tipsa dina gravida vänner eller släktingar. Klassen kommer vara på tisd em och är för de som är v 13 eller senare. Jag hade i våras en helt underbar grupp gravida och hoppas på en lika härlig nu till hösten….:o)

Mer info om Gravidyogan här

 

För 7 året i rad kommer jag ha Baby Yoga också. Det är så härligt att få kicka igång en grupp nyförlösta och ha yoga med dem i studion. Att få träffa alla små goa bäbisar är också en sån lyx!! Det är så viktigt att man efter en förlossning lyssnar på sin kropp och sakta och säkert med handledning bygger upp styrkan och stabiliteten i kroppen. Jag har efter två graviditeter, ett utomkvädeshavandeskap och så ett till följd av det, ett navelbråck byggt upp min stabilitet ett antal gånger…..Samma här tipsa dina vänner och bekanta.

Här är länken till mer information www.hotyogagbg.se/baby

IMG_1808

 

Morgonyogan för superpigga sätter igång den 23 augusti och är en klass 2 meter från havet nere vid Amundön, det är en klass inomhus under 1 timma på tisd morgon från 6.20-7.20. Det brukar vara 30 min fysiskt och 30 min Yin yoga som jag har undervisat de senaste 7 åren, och gillar för det är så härligt att kunna sträcka ut lite längre i positionerna.

Mer info här

 

 

Som liten företagare och i en Yogavärld som bara växer, där det finns yogalärare i varje kvarter är det tufft när jag inte spenderar hela mina dagar med att marknadsföra mig själv. När jag började undervisa för 10 år sen vad det inte så många som yogade över huvudtaget, och det var lite konstigt, att jag för sju år sen valde att hoppa av karriärståget och öppna en studio var vågat då Yoga då bara var en fluga enligt många. Det har bevisats att Yogan är här för att stanna. Jag har tillsamans med ett företag i Danmark lanserat en APP som främst är för skolan men som kan användas av alla. Det är korta 3 min yogasekvenser för att få barn och även vuxna att slappna av, hitta fokus och röra på sig. Testa detta på ditt jobb eller skola innan ett möte eller lektion. Den finns på Appstore utan kostnad fram till 1 september så ladda ner! Jag hoppas att du sprider vidare om du vill och hjälper mig med det så är jag så tacksam! Samt alla de andra grejer som jag har och erbjuder.

 

Så till Studion i Guldheden som jag har klasser i. Samma som tidigare att de första 3 gångerna du kommer till studion kan man testa för 400 kr och sen efter det är det klippkort som gäller eller drop-in.c6b4a30fb03d657ae69abcb091541fed

 

Nytt för denna höst är ett 10 klipp för 1800 som man kan köpa och som bara gäller under denna höst. Fram till mitten på december. Då har man en liten morot för det behöver man ibland.

 

 

Så som ni ser är det massa som händer i höst. Och till våren är det fler Skid och Yoga Retreats så hör av dig om du vill åka med så får du mer info.

 

Även om man inte kan vara med på klasserna så kan man kanske göra något hemma eller någon annanstans. Glöm bara inte bort att lyssna på din kropp och inte pressa för mycket. Det kan vara jobbigt i vissa stunder men bara för det så är inte alltid lösningen att pressa ännu mer. Utan kanske hålla tillbaka för att bygga upp styrka och på så sätt och med mer kontroll kunna komma djupare. Yoga är som med livet och kroppen har du bara en så ta väl hand om den så bär den dig.

 

 

Hoppas verkligen att du haft en toppensommar och att vi ses i höst. Varma hälsningar till dig och hoppas att du mår bra!

Varma hälsningar

Isabel

:o)

Om du inte kommer på klass så finns jag på i princip på alla sociala plattformar….:o) Hör av dig om du har några frågor, funderingar eller något annat så svarar jag så fort jag kan.

www.yogagbg.se

Instagram- YogaGBG
Facebook- www.facebook.com/yogagbgse

Twitter- @isabels_yoga

Snapchat-yogaisabel

Yogapodden på podcast i din tel

APP- YOGO

Youtube-www.youtube.com/YogaGBG

Ja du hör jag är lite ”all over the place” Som prinsen sa…;o)

d19d20683d8a2ee9d775fa93342e9d82

 

 

Våren 2016

En oslagbar kombination: Yoga och Skidåkning

 

IMG_1929

 

Livet är galet och det är alltid föränderligt, många saker händer på samma gång och våren flyger fram. Det är då extra viktigt att vi stannar upp känner efter hur du mår och uppmärksammar all de små under som sker runt omkring oss.

 

Som skidåkare som jag är (egentligen telemark…;o) märker jag hur berget och vädrets krafter på flera sätt får mig att utvecklas. Och att naturen är den bästa lärare. Om du har varit runt många yogisar så har du säkert hört ”just go with the flow” Men vad betyder egentligen det? Att vi bara skall släppa taget om allt och flyta med. Är vi bättre människor om vi bara släpper taget. Vad händer då med tvätthögen….. Vad är Flow egentligen! Flow är det som egentligen gör oss lyckliga enligt viss forskning. De säger att pengar inte gör oss lyckligare men att flow gör det. Då skulle jag satsa på flow över en fet plånbok vilken dag som helst.

 

Jag kan relatera till flow genom skidåkningen när man åker ner för en backe och känner att föret är fantastiskt, man har ätit en god frukost och har massa energi, lite folk att rätta sig åt i backen, man är fokuserad, arbetar med kroppen, allt annat försvinner och solen skiner. Det för mig är det flow. Jag kan relatera det till och ta med mig det till min yogamatta för där får jag ofta samma upplevelse.

 

Vissa dagar i backen kan ingenting gå åt rätt håll och jag trillar till höger och vänster och tänker att det är nog dags att köpa nya skidor…. De dagarna måste jag bara acceptera och uppleva där jag är för jag kan inte göra något åt det just då. Man måste lära sig att vara närvarande och det är nog det som menas med frasen ”go with the flow”. Acceptera situationen som den är, jag kan inte ändra på backen, eller snön eller blåsa bort molnen från himmelen, jag kan inte göra det varmare eller kallare, jag måste bara acceptera det.

 

Samma på mattan. När jag utövar yoga kan jag inte sträta emot, jag kan inte slänga skit på mig och säga att jag inte kan. Sätter jag mig ner och ger upp så kommer jag inte ner för backen när jag åker skidor och samma är det med yogan.

 

Jag undervisar mellan 10-15 klasser i veckan och på dessa klasser försöker jag vara fullt fokuserad på det jag skall göra. Vandrar min tanke iväg så tappar jag fokus och klassen enligt mig blir hackig. Jag har då inte flow. Anledningen till att jag älskar att undervisa är att jag för det mesta har flow och jag ser att ni har det. Mina klasser för det är inte flow klasser men de finns ren röd tråg igenom allt jag gör. Det kan tyckas spontant men den ena positionen hör ihop med den andra och det finns alltid ett mål. Att ni som kommer på klassen skall känna er lättare när ni går ut från salen och gladare.

 

Jag har precis kommit hem från den första Skid&Yoga veckan i Disentis på Lodge SAX och dt var helt magiskt. Första dagen snöade det som ösregn i Göteborg och det kändes som man var i en torktumlare hela dagen då snön i pisten var över knät. Det var helt underbart!!! Sen hade vi två dagar med strålande sol som även de var helt magiska på ett annat sätt. Massa yoga under helgen och härliga middagar! Ser så fram emot fler resor tillsammans med Sara Orrensjö och med er som hänger på.

 

 

Nu den 2 april åker vi en vecka till Val d´isere med Langley så är någon sugen så är det bara att hänga på!!!

För er som går på Yogan i studion så kommer schemat se ut som följer

Hatha Yoga

Måndagar 19.15-21.15

Tisdagar 17.30-19.00 (ändrad tid)

Första gången 3 tillfällen 400

10 klippkort 2000

Drop-in 250kr

 

Efter påsk med start den 19 april kommer jag även ha

 

Tisdagar 6.20-7.20 Yoga vid havet nere på Amundön 7ggr 1000kr

Tisdagar 12-13 Baby yoga Kurs i Studion i Guldheden 5 ggr 800kr

Tisdagar 16.15-17.10 Gravidyoga Kurs i Studion i Guldheden 5ggr 800kr

Mer info finns om detta på hemsidan

 

vimmel_001

Nu i vår hade jag ett Rawfood/ekomat och yoga RETREAT i Bovallstrand som jag skall ha i höst igen.

7-9 oktober

21-23 oktober (få platser kvar)

Läs mer om det på hemsidan under retreat www.yogagbg.se

 

Till våren/sommaren skall jag ha SUP yoga så är ni intresserade av det hör av er eller håll utkik på Instagram @YogaGBG eller facebook så uppdaterar jag det där.

 

Nu nästa onsdag kommer jag än en gång ha en donationsklass i Houdinibutiken så boka en plats och kom och yoga med oss och ät en god frukost efter om du hinner.

IMG_1949

 

Jag har märkt att det jag hör som oftast av folk är, jag är så stressad och jag är så trött. Tänk efter en gång till innan du säger den frasen för är du verkligen stressad? Gör nått åt det då! Nu blev du kanske provocerad…. Bra se till att räta upp din situation så du inte känner dig så stressad. Lär dig att säga nej! Är du trött?! SOV! Jag råkade somna med barnen igår och efter 11 timmar vaknade jag och känner mig pigg som bara den. Massa saker jag skulle gjort igår som inte blev av men vad gör det? De mesta är världsliga saker som faktiskt kan göras lite senare än NU! Sen för att må bra måste man röra sig, hinner du inte komma på en yogaklass? Det är inte hela världen! Ta en promenad andas djupa andetag! Naturen gör underverk och är som bensin för våra kroppar och knoppar. Du har bara ett liv glöm inte det…..

 

Försök inte att vara någon annanstans är här, för det är bara här du kan vara! Magnus, Eva och Brasse

 

https://open.spotify.com/track/6V3Rod8GKmileX8Y37aPBZ

 

Från den 9 juni till den 14 juni kommer jag ha en sommarboost in i sommaren men en klass varje dag med olika fokus varje dag! Du får tips och trix hur du skall fortsätta under sommaren. Maila mig för en plats på info@yogagbg.se

 

Nu hoppas jag att du har en riktigt härlig helg och att vi kanske ses snart! Jag är i Guldheden och undervisar samt på Yogaroom i Kungsbacka på månd 17.30-18.30. Och på en massa företag samt PT kunder.

 

Hoppas att vi ses snart

Med Värme

Isabel

 

Doktor Bex Gata 4

INSTAGRAM: yogaGBG

www.yogagbg.se

http://www.facebook.com/HotYogaGBG

lyssna på:

www.acast.com/yogapodden

 

eller via itunes (eller valfri podcast-app) Fick precis på att ca 10 000 redan har lyssnat på den….. Har du?

 

Jag vet inte hur man tar bort eller lägger till kommentarer så är det nått du vill maila mig….:o) info@yogagbg.se

 

 

Wanderlust workshopIMG_0635

Nu känns det att det är november utomhus och det är dags att tända ljus och komma i Julstämmning. När jag flög hem från det senaste Retreatet på Ibiza i början på oktober så hade de redan tagit fram tomtarna på Kastrup….. På ett sätt bra att vi nu tydligen börjat fira Halloween är att det sätter stopp för tomtar innan november….:o)

 

Lilla D har räknat ner sen i oktober och är laddad inför jul. Själv åker jag till USA och skall undervisa på Wanderlust Yoga studio i Squaw Valley sista helgen i november och sen till Mexico för att gå ytterligare en avancerad yoga utbildning för Tony Sanchez. Så jag kommer hem lagom till Lucia! Sen är det till att fira jul och nyår och så är det helt plötsligt 2016…

IMG_0628

 

Jag kommer till våren ha klasser i studion måndagar och tisdagar 19.15-21.15. Då Johan har börjat skolan igen och nu läser till läkare efter att redan är doktor i medicin så ser livet lite annorlunda ut. Så fantastiskt roligt att han verkligen gör det och inte bara funderar på det. Så bra och det är därför jag älskar honom!! Han är ingen liten lort, utan han vågar!

Jag vågar också och skall från och med nu arbeta tillsammans med ett företag i Danmark som jag började prata med för över ett år sedan men som nu faktiskt skall bli av. Jag kommer berätta mer när det är igång nu är det bara i startgroparna, men jag lovar att ni kommer få mer info.

ec00eb31a95edbadadf218d5635090cd

Yoga på Amundön 6.20-7.20 på morgonen (inomhus) är poppis och nästa kurs fortsätter 2016 med start den 19 januari i 4 v för 600kr Mer info och boka här

4fc3f6f366dd0aee96f5d238f2f41519

 

På Yogaroom i Kungsbacka kommer se mer av mig i vår och jag kommer undervisa fysiska lekfulla varma Hatha klasser där på måndagar och onsdagar så bor du i närheten eller känner nån som gör hör av dig och kom och träna för mig eller någon av de andra härliga lärarna. Jag kommer även undervisa baby yoga och gravidyoga i Kungsbacka med fokus på styrka och stabilitet.

I Januari kommer en grym lärare från USA till Yogaroom som ni bara inte får missa, jag kommer vara där och suga i mig allt. Anthonys studio i LA blev uppköpt av Yoga Works och han är en väldigt erfaren lärare!! Läs mer här.
http://yogaroom.se/wp-content/uploads/2015/10/Anthony-jan-20162.pdf

Boka på www.yogaroom.se

images-2

 

Mina företagsklasser fortsätter och jag tycker det är så roligt. När man på företagsklasser från kramar från deltagarna och att man faktiskt ser att de ökar upp sin styrka, stabilitet, rörlighet och tålamod så blir jag så glad. Samma gäller på klasserna i studion eller mina PT kunder. Att se er mår bättre får mig att må bättre!!

 

Ni som jobbar på ett företag som är snälla nog att ge er friskvårdsbidrag, missa inte att utnyttja det, hör av er till mig så kan jag hjälpa dig….:o) Du kan kanske köpa klasser i förväg för att inte missa ditt friskvårdsbidrag! Lite som många gör med ROT avdraget nu när det skall minskas….:o)

 

Klippkorten börjar gå ut så missa inte att träna nu i november för er som har klipp kvar. Köpte du ett kort i feb så gäller det i 6 öppna månader dvs. mars-april-maj-sept-okt-nov. Köper du ett kort nu så gäller det nov-jan-feb-mars-april-maj!

IMG_0613

Den 5-7 februari har jag ett retreat i Bohuslän där jag har några få platser kvar. Missa inte en helg med god mat, underbar natur och sköna yogapass. Sen härliga sängar och frisk luft erbjuds även det. Mer info finns på

http://hotyogagbg.se/retreat-bohuslanIMG_0533IMG_9480


I studion är det inte bara jag som undervisar utan jag hyr ut studion till flera härliga lärare som kommer även fortsätta hålla klasser under våren. Alla lärare finns presenterade HÄR

Sen åker jag och Sara Orrensjö än en gång till Val dísere v 14 och kommer köra en vecka fylld av Yoga och härlig skidåkning samt snö och sol! Boka din resa med Langley för att vara med och det finns mer info om det på hemsidan även det.

http://hotyogagbg.se
IMG_6718

Nu till helgen åker jag till Stockholm för yoga, Madonna och god mat och för att träffa härliga vänner. Har du tips på yogaklasser som jag bara inte får missa när jag är i Sthlm så hör av dig!!

För er som inte varit i studion i Guldheden ännu så kan ni köpa 3 klasser för 400 kr. Klasserna är inte 40 grader varma men jag lovar dig att de är precis lika utmanande om inte mer och du kommer svettas, bli starkare och gå därifrån lyckligare! Det garanterar jag.

 

 

Jag önskar er alla en underbar November och för att inte bombadera er med mail så säger jag även god jul även om jag vet att det är tidigt….

I juletider så talas det mycket om hur mycket pengar vi spenderar på julklappar och med alla i världen som behöver så mycket. Det ena behöver inte utesluta det andra. Men försök att göra medvetna val, Less is more och en upplevelse eller tid är den bästa presenten du kan ge någon.

 

För fjärde året i rad så kommer vi köra Grön Julkalender igen. Missa inte heller att gilla Green December Yum på facebook och var med i vår Julkalender där du varje dag får ett nytt recept på en grön smoothie för att göra December lite grönare och skönare. Kostar inget och sidan är full av inspiration!

Green December Yum

Varma hälsningar från mig
2a41a2688e6c6219ee56669609ba434b
Isabel
Yoga GBG

www.yogagbg.se
Instagram: yogagbg
Twitter: isabels_yoga
Facebook: facebook.com/hotyogagbg

 

 

 

 

 

Oktober 2015 Ibiza

Nu sitter jag i och för sig på Ibiza men kommer hem imorgon och på måndag är det klass igen.


IMG_0230

Skall bara lite kort höra av mig vad som händer i oktober. Skall inte ta upp för mycket av din tid så skriver kort.

Måndagar-
Öppen klass 19.15-21.15 i Guldheden boka gång för gång https://www.timecenter.com/hotyogagbg

Tisdagar-
Morgonklass på Amundön 6.20-7.20 boka via länken ovan.

Onsdag-
Gravidyoga 12-13
IMG_0246Varm Hatha Yoga i Kungsbacka på Yogaroom boka via info@yogaroom.se

Öppen klass 19.15-21.15 i Guldheden boka plats Bokningen

Fredag
11-12 i Majorna i Kojan boka in dig via Bokningen

 

Lördagen 17 oktober Upp och Ner Workshop, lär dig vända upp och ner på dig själv och lär dig tekniker för att på ett hållbart sätt stå upp och ner! Det är fantastiskt!! Boka upp och ner här

Sen i November är det baby yoga igen så boka dig redan nu om du har en liten eller tipsa gärna någon du känner som har en liten.

Vill du läsa mer så uppdaterar jag hemsidan titt som tätt och även på Instagram @YogaGBG har äntligen fått bytt mitt namn på Facebook oxå så där hittar ni mig på
https://www.facebook.com/HotYogaGBG

Har du inte möjlighet att komma på en klass månd eller onsd kväll så kan du alltid boka in en egen klass. Antingen själv eller med vänner. Maila mig så kan vi säkert ordna något. Jag har några PT tider kvar och i studion i Guldheden finns nu dusch!! info@yogagbg.se

Ha en härlig helg och njut av färgerna och den underbara friska luften, tända ljus, en varm tröja och ät något gott.

images

Jag älskar pumpa och bara för det så får ni mitt bästa recept på pumpasoppa som är hur enkelt som helst.

1 Pumpa (barbapappapumpan eller Hokaido)
bakplåtspapper
salt
olivolja

Skala pumpan med potatisskalare eller osthyvel gröp ur och skär i bitar stora som en körsbärstomat…;o)
Sätt ugnen på 150 grader och rosta pumpan, den skall inte bli bränd utan bara rostas lite så smaken kommer fram. Låt den ligga på bakplåspappret i ugnen över natten ifall du vill. Ingen stress…:o)

Fräs en gul lök, lite vitlök och olivolja. Har du selleri och morot hemma kan du fräsa lite sånt oxå för god smak. I med den rostade pumpan vatten så det täcker allt. I med grönsaksbuljong. Jag har testat flera olika och tycker den de säljer på Bara Bra Mat är toppen. Inget socker inget jäst. Sen låt det småputtra på spisen med lite timjan i.

Mixa och ät!!

Till detta kan du göra en G-Latte….:o)

1/2 tsk Gurkmeja
1/2 tsk Honung
1 dl kokosmjölk
1 dl rismjölk

Värm och skumma mjölken i med Gurkmejan och lite honung och njut….:o)

Med Värme
Isabel
Yoga GBG
www.yogagbg.se
Instagram: yogagbg
Twitter: isabels_yoga
Facebook: facebook.com/hotyogagbg

c1738771d4e6386224ea45685453374d

”By being yourself you put something wonderful in the world that was not there before” Edwin Elliot

Hope to c your happy face in class in October!!

 

 

UPP OCH NER WORKSHOP LÖRD 17 OKT 9-12 I GULDHEDEN

BOKA HÄR

IMG_8360

Efter operationen!

Hela sommaren har gått och nu är det höst. Jag gillar hösten, låg igår och lyssnade på regnet som ihärdigt smattrade på takfönstret och tycker det är mysigt. Att stanna upp, andas och njuta av alla olika färger som skiftar utanför våra fönster.

Efter att ha bott i olika delar av världen där vi faktiskt inte hade 4 årstider så uppskattar jag dem mycket. Som barn i Afrika där det var varmt eller varmt eller massa regn, eller som på senare år i Saudiarabien där det bara var varmt…:o) Det var faktiskt riktigt kallt under vintern men inte snö. Men man fick allt ha på sig en lite tjockare tröja!

 

Sommaren har varit för min del en utmaning. Inte bara att det har varit kallt men att jag opererade mig i slutet på juni och var i princip still i 3 veckor. Jag tränade ingen yoga på 8 veckor och det var en otroligt frustrerade och lärorik tid. Att inte röra på sig som vanligt var jobbigt. Dels för att min kropp är van vid det men även för att man blir irriterad för att man inte får träna. Sen ledsen då ens kropp inte är med som vanligt.

Nu är jag ok i magen, känner fortfarande av stygnen men det tar tydligen lite tid. De satte in två nät för att förhindra navelbåcket från att gå upp. Och nej jag har inte fått det som en följd av yogan. Jag var med om en operation 2011 då jag hade ett utomhavandeskap. Dvs jag var gravid och det lilla fostret (bara  5-6v gammalt) fastnade i min ena äggledare och började växa där så den sprack. Under en yoga klass då jag undervisade. På den tiden hade jag Hot Yoga klasser så gick bara omkring och pratade men avbröt klassen för att åka till sjukhuset. 1 liter blod i buken och akut operation. Sen på natten sprack operationssåret när jag mådde illa och då fick jag mitt navelbråck. Sen har jag skjutit upp det och blivit gravid och fick lilla H så det var inte prioriterat. Men nu är det gjort och jag är glad för det. Hoppas snart vara tillbaka!

Snart tillbaka…..

 

Åker till Ibiza den 28 september för en veckas yogaretreat som skall bli underbart. Det var så härligt sist vi var där och hoppas lika härligt nu!!

Så mycket saker på gång så vet inte vart jag skall börja. Är på väg ner till Yogaroom nu där jag skall undervisa en varm Hatha klass som jag har där på onsdagar nu! Så roligt och det är en helt fantastiskt studio. Titta på deras hemsida som precis är ny och så fin. www.yogaroom.se boka en klass!!

Måste kila.

11903881_10153520213980729_1633534695902273184_nNu på lördag är det SUP YOGA på Askimsbadet 12-13 boka din här BOKA PLATS

Missa inte heller att titta på pilotavsnitten av OM CITY

28 Juli

Spännande!!!

Om socker och hur det påverkar hjärnan! Tar 5 min och efter det vill du bara äta broccoli….:o)

 

 

 

 

Ligger i min säng nu för 3 dagen efter operationen som jag hade i torsdags. Ger mig lite tid att titta på film…. Tittade för säkert tredje gången på filmen Sick, fat and nearly dead. Som är en intressant film om att fasta.

Jag har delat den tidigare men gör det igen för den är värd att se!

Jag har delat den tidigare men nu har det kommit nr 2

Har du tid se den!

photo-2En vecka på Ibiza är allt för kort, jag har inte ens sett halva ön! Däremot har jag seglat runt den två varv. Det var däremot för 10 år sen när jag jobbade på en segelbåt med bas på Mallorca som kock och deckhandphoto 2

photo

På vägen hem stannade jag i Palma och hoppade in i en bil med ett pensionärspar som var snälla nog att släppa av mig i Puerto Portals. Åh va kul det var att gå omkring bland båtarna och äta en lunch sen tillbaka till flyget.

Ibiza är en fantastisk ö! Det är inte bara party utan det är så mycket mer. Som Mallis var för många år när vi bara hörde om Magaluf. Jag tror Ibiza är nya Mallis lite meckigt att ta sig hit men det är så värt det! Min resa dit kostade 1600 och tog bara 5 timmar dörr till dörr från Göteborg! Hemresan lite längre men då 4 timmar i Palma och så till Köpenhamn där min väska inte kom med och så åkte jag tåg upp och var hemma vid midnatt och då försvann min plånbok på tåget…. Men vad gör väl det! Håller tummarna att de dyker upp. Fick förresten tips av Polisen att hittar man nycklar eller plånböcker så är det bara att lägga på en brevlåda så kommer det till polisen! Så dagens tips!!

IMG_8284

 

Så underbart med sol på näsan, shorts och bad. Och att man kan sitta ute på kvällarna!! Sommaren är snart här och jag har fått smak på det.IMG_8356

Vill man hänga med på lite sommar så åker jag till Kreta på yogaresa med Langeley då jag kommer hålla 1-2 pass om dan! 4-11 juni! Häng med!! Mina små troll skall med och hänga i kids club under yogaklasserna!
Boka via langely och uppge YOGAGBG så får du 25% rabatt på yogapaketet!!
www.langley.eu eller ring dom 0771 – 12 12 12

 

Nu fortsätter vårens klasser och kom och träna med oss. Målet nu innan sommaren är att sätta en god grund för att du skall kunna fortsätta att yoga under sommaren med lite övningar från mig! Så kom och förbered dig för sommaren! Kom och få handfasta tips och korrigeringar så du kan träna med rätt form i sommar!

IMG_5662
Sup yogan sätter igång i mitten på maj och hoppas ni kommer och testar nere vid Askimsbadet! Man får våtdräkt och bräda så ta med bikini och handduk och joina oss! Det är varmare än vad du tror!!
Boka på hemsidan klasserna kommer upp snart. 2 veckor innan kan man boka plats på pass.

IMG_5402

Det är oxå en fantastiskt kul aktivitet för företagsevent, möhippa, svensexa eller bara ett gäng kompisar som vill hitta på nått kul och lite udda att göra en kväll eller helg!

Jag kommer ha en upp och ner workshop innan sommaren så man kan få en bas att stå på och sen öva upp och ner i sommar! Den 13 juni är det så boka in det och förbered dig. Det kommer bli en kul förmiddag. 9-11.45 i Studion i Guldheden. Boka genom att maila info@yogagbg.se 500 kr

IMG_8468

 

Mina klasser nu i Guldheden är alltid små. Max 14 pers per klass men jag försöker hålla det till 10. Det är lite varmt men inte över 30 grader och jag är såklart där för er skull inte för min egna skulle. Det är skillnad på att gå på en klass med 25-50 pers på ett gym och i min studio! Så kom och upplev skillnaden.

”Det är skillnad på yoga i liten grupp i din studio och yoga i stora grupper på gym!  För att komma vidare och utvecklas är det kanon att gå på dina klasser, för det är svårt i stora klasser där man inte får hjälp med korrigeringar. Sen gillar jag ditt sätt att lära ut, chosefritt! Och att man kan lära av varandra”

 

Vill du ha yoga på ditt kontor? Jag är på SEB huvudkontor 2 gånger i veckan och det är så grymt att ha yoga på kontoret! Har även varit på Forever Livring Products under vintern när de hade sin innomhusträning. 
Hör av dig för prisförslag!!

 

Jag har även PT klasser i studion om du vill kickstarta innan sommaren.  850 kr för en timma eller 800 per gång för 10 gånger!

IMG_8420

 

I höst kommer jag ha morgonklasser i Amundöns båthus för dem som är morgonpigga. 4 veckors kurser på morgonen 6.20-7.20 så kan man hinna hem och svida om innan jobbet. Hör av dig om du vill komma till info@yogagbg.se och boka din plats.

Kommer även ha mamma baby yoga och gravidyoga så maila om du vill komma. Tider och mer info kommer längre fram.

Du som har klippkort tänk på att de gäller i 6 månader så du inte missar det så boka pass så ses vi!!

Hoppas vi ses på mattan eller på SUP brädan innan sommaren.

Testa 3 gånger för 400 i studion innan sommaren! För dig som inte hälsat på i Guldheden ännu!!

Varma kramar från mig
Isabel
@yogaGBG
info@yogagbg.se

”At The end of life, what really matters is not what we bought but what we built; not what we got but what we shared; not our competence but our character; and not our success, but our significance. Live a life that matters. Live a life of love.”

P.s. Jag uppskattar verkligen att om inte du kan komma, så kanske du känner någon annan som skulle vilja komma till mig och yoga. Jag har ingen budget till marknadsföring så håller tummar att det jag gör ger ringar på vattnet! Kram och tack


IMG_8422 IMG_8247Tack till alla er underbara som var med på Ibiza, utan er hade det inte varit möjligt!!

 

 

Tänk vad några dagar med sol kan göra med humöret! Så underbart att våren är på väg även om det var is idag nere vid havet….

 

IMG_6913

 

Jag åkte moppe till stan igår för första gången på året och så härligt, ett underbart sätt att vakna på morgonen och att avsluta dagen med.

 

Däremot idag när jag var på väg in till stan för att för första gången göra ett besök hos en osteopat så hade jag för lite kläder på mig. En dag i veckan vilar jag och har då inte mjukiskläder på mig utan klär mig i vanliga kläder och det var idag.

 

Jag var på besök hos Allan som arbetar på Ortopedmedicinska institutet www.osteo.se där han även undervisar. Gick igenom min kropp från topp till tå och han lyckades släppa på en låsning jag haft i några veckor nu i ryggslutet så känner mig som en ny människa. Sen tryckte han och vred lite också.

 

Jag har inte tidigare varit hos en osteopat. Kiropraktor och naprapat har jag besökt men inte osteopat. Så när jag träffade Allan för första gången igen efter typ 20 år på Rawfoodbarens invigning av den nya restaurangen på Prinsgatan så tänkte jag att nu är det dags att besöka en osteopat. Jag tyckte det skulle bli jätte spännande att gå dit. Lite annan inställning kanske än vad andra har. Det var spännande och det var intressant att höra vad han hade att säga. Allan kallar sig för en rehabiliterad yogi och har tränat mycket yoga under årens lopp men gör det inte längre. Men han lovade att komma till mig eftersom han inte tyckte att mina klasser lät som vanliga yogaklasser…. Jag tar det som positivt helt klart!

 

Studion är igång nu och även om vi inte lyckats installera duschen ännu så funkar det. Som vanligt så växer saker fram och jag hittar mer och mer rutiner för studion.

 

Nu den 13 mars är det After Work i studion med en 1 timmas klass och sen bjuds det på grön shot efter klassen…:o) Boka din plats

 

Boka After Work

20130312_1458

På lördag har jag en gravid klass för alla er som vill få lite tips och trix vad ni
kan göra under graviditeten Hade en kurs som slutade för några veckor sen och har inte lyckats hitta en ny tid för fler så det blir denna klassen nu så får vi se i vår om det blir fler.

 

 

unnamed-19TEEN YOGA sätter igång den 6 april och pågår i 6 v för 600 kr. Klassen leds av Luciana som är en tjej som skall hjälpa mig i studion. Hon är Hatha yoga lärare och har undervisat i NY tidigare. Så känner du någon i åldern 13-18 ungefär som skulle behöva träna yoga så vet du vart de skall gå…..:o)

 

 

Den 21 mars åker jag till Val dísere med Langely för en skid och yoga helg Langley  kollade precis på nätet och såg att det var några platser kvar. Och vill du inte åka skidor utan springa istället så kommer jag vara på Gullholmen den 29 mars för att avsluta Multisports helg där uppe. Du hittar mer info om det här på Facebook

 

En månad senare den 27 april till den 3 maj är det dags för en vecka på Ibiza med ca 20 yogaklasser under veckan med mig och Sebastien som driver Hot Yoga Ibiza där vi kommer hålla alla klasserna. Det kommer vara Hatha Yoga, Master Core 40, Ashtanga, Yin Yoga och Bikram Yoga. Mer info här!

 

 

 

 

Så det är lite vad som händer under våren utanför studion. I studion kommer det vara klasser på måndagar och onsdag kväll samt på onsd dag och lördag morgon. Klasserna är från 75 min till 120 min långa och de är alla hatha yoga klasser med fokus på din kropp. Jag har ibland 2 timmars klasser som är de 26 positionerna som jag tidigare hade uppe i Johanneberg. Mest för de som vill friska upp minnet och träna i en liten grupp där man får mycket uppmärksamhet samt att jag hela tiden går runt och rättar er och visar så att ni gör positionerna på ett skonsamt och hållbart sätt. Inga klasser är mer än 15 pers och det blir därför en miljö där frågor uppmuntras och där det skall vara en dialog mellan mig som lärare och dig som utövare.

 

Jag hoppas att vi ses på mattan.

 

 

MOD

Detta ord innefattar så mycket. Jag var och åkte skidor med min 5 åriga dotter förra veckan och hon visade stort MOD! Visserligen var det inte meningen att vi skulle åka ner för en svart backe det bara blev så men hon gjorde det med stort MOD.

IMG_7153Dagen då hon åkte ner och dagen efter var hon lite tuffare

 

 

 

 

 

 

 

Min äldsta vän och faktiskt den person jag var planerad ihop med. Den 4 mars kom Peter och den 7 juni kom jag. Peter är en person som genom mitt liv alltid varit väldigt modig. Lite vild kanske man kan benämna honom som när vi var små.

photo-111999 fick Peter reda på att han var sjuk, det tog ett tag innan de förstod att han led av en allvarlig autoimmun njursjukdom (lite som Prins Daniel..;o) Peter gick från att vara en högpresterande person till en soffpotatis i mina ögon….:o) efter behandlingar och dialys och under massa års tid då han stod på väntelista för njurtransplantation. Han hade under 15% kvar av sin njurfunktion, och på ett sådant sätt kan man inte leva. 2009 fick Peter sin Mamma Ullas njure och på så sätt en chans till. Ulla utsatte sig för en stor risk när hon gav sin son en av sina njurar. (Man kan i och för sig leva med en njure då det är ett organ med stor överkapacitet, men det är en stor operation)

 

 

 

10671456_10152859570310903_473226708584651471_n

Här är Peter på TV och pratar om organdonation…;o)

Peter är idag ”frisk” och lever ett normalt liv, han har precis fått en dotter. Han startade för några år sedan organisationen MOD som står för Mer Organ Donation och som verkar för att transplantationerna skall öka i Sverige. Under 2014 var det ca 100.000 personer som anmälde sig till donationsregistret, dvs tre gånger mer än innan MOD fanns. Det var dessutom året med flest transplantationer. Det arbetet de bedriver hoppas man att man aldrig behöver bidra till eller gagnas från men man vet ju aldrig vad som händer i ens liv.

 

Ladda ner appen

 

Jag vet att jag på högstadiet någon gång på 90-talet skrev på ett blått kort att jag var villig att donera mina organ om jag skulle gå vidare. För mig är det rätt enkelt. Om jag skulle bli sjuk eller hemska tanke något av mina barn. Skulle jag då sätta dem på en donationslista för att försöka få ett nytt organ och på så sätt göra dem friskare? Mitt svar där är Ja. Och om man är villig att ta emot ett organ då tycker jag att det är ens skyldighet att även ge.

 

Under januari månad har nog nästan alla lite tunnare plånbok än de andra månaderna. Nu på onsdag så kommer jag undervisa den sista morgon yogan i Houdini butiken på ett tag och jag hoppas så många som möjligt kan komma. Vi uppmanar alla att skaffa sig ett elektroniskt donationskort och ta ställning. Som jag sa innan. Kan du ta emot ett organ då skall du också vara villig att ge. Överlåt inte detta beslut till dina nära och kära utan bestäm DU, och gör din vilja hörd!

 

Vi samlar även in pengar till MOD på 900-3948

Lär mer om MOD här MerOrganDonation

 

Jag har massa nytt att berätta och en ny studio, ny lärare på väg hit, skid och Yoga resa, löp och yoga helg och nya projekt men jag väntar med det för detta är så mycket viktigare!! Ta ställning och säg ja eller nej! Och kom på yogan i Houdindibutiken på onsdag och yoga för MOD!!!

f5281fbc001192dd79f918184d487f64

Ha en underbar helg så hoppas jag att vi ses snart.

IMG_7180

Så nu är det 2015!

 

Varje år känns det lika underligt att skriva en ny siffra och känns som jag inte vant mig vid 2014 ännu. Men nu nytt år nya utmaningar!

9141af426e4610577cb0c999ae1465c7

 

Studion är på full väg och nu börjar det likna nått. Dusch beställd och omklädningsskåp är på plats. Speglar kommer förhoppningsvis monteras denna veckan och gardiner skall sys…. Lite som en tomteverkstad fast i en annan tappning. Jag har försökt så gott jag har kunnat att återanvända och köpa begagnat men det får bli en tur till IKEA ändå….. :o)

IMG_7044

Santas little ”helpers”

 

Min ambition är att skapa en studio där man kommer känna sig välkommen och där man kan vara sig själv. Jag utgår för det mesta efter mig själv och vad jag själv skulle gilla och eftersom jag är en rätt enkel person så kommer det bli enkelt.

 

Schemat för januari och februari är uppe för bokning. BOKA HÄR

WORKSHOP 31 jan och 28 feb

Sista lördagen i januari har jag en inversions workshop då vi kommer arbeta med att lyfta oss själva. Tekniker och övningar för att bygga upp styrka så vi senare den 28 feb kan uppleva en upp och ner workshop. Så vi inte kommer och trillar platt på pannan….:o)

Boka en och en eller båda så får du en liten present!

440 kr st eller 2 klipp

 

GRAVID YOGA

Tre tisdagar i februari kommer jag ha en liten gravid yoga kurs. Graviditet är så individuellt och en 8 v kurs kan vara svårt att gå då man inte vet från vecka till vecka hur man mår. Klasserna kommer fokusera på att stärka upp innan en förlossning och även tips och råd för vad du skall tänka på direkt efter förlossning samt de första månaderna. Du kanske känner någon som skulle vilja gå!

3 ggr 500 kr

IMG_7038

 

Det kanske råder lite förvirring om hur och vad för klasser som kommer erbjudas. Jag har fått en ny superfin logga och ändrar till YOGA GBG inom kort. Hemsidan är www.yogagbg.se och Email kommer ni framöver få av info@yogagbg.se och maila även dit om du kommer ihåg! Däremot så kommer hotyogagbg.se finnas kvar av tekniska skäl och den gamla mailen funkar. Facebook tillåter inte namnbyte eftersom jag har för många likes…. Bra men i detta läget hade det varit bra att kunna ändra namnet…


Alla klasser som jag kommer hålla i studion kommer vara Hatha Yoga inspirerade. Har du tränar Hot Yoga för mig tidigare kommer du känna igen dig. Det kommer vara varmt men inte 37 grader. Du kommer få träna en yoga som är hållbar och som du kan ta med dig hem och kanske göra på din egna matta i vardagsrummet. Tanken är att du skall få kunskap om HUR du skall träna på bästa det mest skonsamma sätt för att stärka kroppen. Fortfarande utan solhälsning och hunden och utan pling-plong och rökelser. Det överlåter jag åt andra yogalärare. Yoga är för mig en fysisk typ av sjukgymnastik och jag har sagt det innan och upprepar mig. Du gör det för din skull inte för någon annans.

Klippkort 2000 för 10 ggr och klasserna är mellan 90-120 min långa.
en gång 220 kr. Klippkorten gäller i 6 månader (juli-aug räknas inte)

Privat klass 800 kr

Kontakta mig för yoga events om du vill…:o)

I mars kommer Luciana från NY hit och kommer undervisa klasser som ni alla kan gå på med era klippkort.

 

I mars så har jag och Sara Orrensjö i samarbete med resebyrån Langely en skid och Yoga resa. Att kombinera dessa två är så bra och hoppas ni kanske har möjlighet att åka med. Ca 10 klasser under veckan samt guidning med Sara på förmiddagen. Boka dig genom www.langley.eu och glöm inte att boka yogavecka (utan extra kostnad)

 

I slutet på April så kommer jag åka till IBIZA för att undervisa på www.hotyogaibiza.com tillsammans med Sebastien som är en fantastisk yogi som jag träffade i Mexico. Under veckan på Ibiza så erbjuds det ca 20 klasser i olika stilar, Yin, Ashtanga, Hot, Bikram och Master Core Workshops och annat roligt. Glöm inte att boka dig!!

3214ca85d70f000c5618319af4cc0e10

 

Yoga GBG är inte ensamma uppe i studion i Guldheden, under våren kommer flera andra lärare undervisa i studion i sin egen regi. Vissa av klasserna går att boka via timecenter och andra inte. Kontakta dem för mer information. Det har blivit som ett litet yogahus, det gillar jag!
Anja (www.yogabuddhi.se) har sina lärarutbildningar i Anusara yoga i studion samt Caroline (www.yogayum.me) har klasser på torsdagar. Ta kontakt med dem för mer info om det.

Maria Frey Skött har Kundalini yoga klasser som går att boka genom Yoga GBG´s bokning (www.timecenter.com/hotyogagbg) Hon har egna klippkort så lös betalning via henne men boka ovan.

030d07021099098e9557e8ca6aa23a7b

 

Den Nya studion ligger på Doktor Bex Gata 4. Ovanför Doktor Frids Torg. Det är enkelt att ta sig hit med spårvagn nr 10 som stannar utanför dörren på Doktor Sydows Gata den går från Nordstan via Valand, Vasaplatsen och Chalmers eller med Buss 52 Från Linnéplatsen eller Korsvägen som stannar på Doktor Westrings Gata som är 100 meter från Yoga GBG. Det är 1.1 km att gå från Sahlgrenska och 1.1 km från Wavrinskys plats. Parkering finns på gatan utanför och kostar 5 kr i timman eller 1 kr kvällstid. Studion ligger precis på tullgränsen så den som är inne kan stanna innanför och den som inte vill åka in kan parkera och gå 100 meter till studion. (om man kommer från Mölndalshållet)

IMG_4236

Här är Yoga GBG!

På 50-talet var lokalen det mest moderna du kunde tänka dig. Idag är den K-märkt och har så mycket karaktär!

Jag försöker få reda på lite historia om lokalen så vet du nått får du gärna höra av dig. Vissa släktforskar jag lokalforskar..;o)

 

Sen är det lite mer spännande saker på gång men det sparar jag till nästa månad då jag vet mer!

 

Ha en underbar helg för er som är lediga och ser fram emot att ses snart i den nya studion. Delar med mig av årets första dopp på nyårsdagen….. +2 grader och kallaste doppet för min del utan bastubad innan! Men man känner livet i sig vill jag lova!!

 

God fortsättning och kram på digIMG_7015

GOD JUL 2014

”And suddenly you know….its time to start something new and trust the magic of beginnings”

 

Nya lokaler efter jul!

IMG_6643

Vill man köpa ett 10 klippkort innan jul som gäller hela våren så får man göra det till rabatterat pris.

10 klipp 1800

Efter nyår

10 klipp 2000

Klasser som är 2 timmar är det 1 klipp för.

Lokalen kommer ligga uppe i Guldheden!

Hör av dig till mig om du har några frågor eller titta på hemsidan där det uppdateras med information då och då.

www.yogagbg.se

Missa inte den gröna julkalendern som jag, Magnus och Carolin bjuder på under december. Green December Yum på Facebook eller #greeendecemberyum på instagram. Titta på www.instagram.com/yogagbg om du inte har instagram konto.

www.facebook.com/greendecemberyum vi gjorde det för 2 år sen och nu gör vi det igen!!!

10151345_860186347336546_5677210393980418075_n

 

Vill man köpa fantastiskt bra grejer från Helheltshälsa så kan man göra det på http://www.masesgardenbutik.se
10% rabatt på Supergreens samt fraktfritt på hela ordern
Rabattkod: höst2014
Gäller från nu – t.o.m 31/12

header_droppar

Kom på Yoga i Houdinin butiken nu nästa onsdag eller veckan efter den 17 8-9 på morgonen och var med och samla in pengar till Musikhjälpen. Vi har under hösten samlat in 5000 till bröstcancerforskning och 4000 till prostatacancerforskning. Så kom och hjälp oss slå det och slå tillbaka mot HIV! Efter passet bjuds det på frukost och 30 % rabatt om du vill köpa något i butiken. (gäller endast för er som är med och yogar på klassen)

unnamed-5
Vecka 13 kommer jag och Sara Orrensjö (fd extremskidåkerska) åka till Val Disere och hålla i en SKID och YOGA vecka. Den första någonsin med Langely. 10 yogapass under veckan och guidning några dagar på förmiddagarna samt en inspirationsföreläsning med Sara. Boka din plats utan extra kostnad på Langelys hemsida. För resefrågor kontakta dem och för yogafrågor kontakta mig…:o)

_W1E0033

www.langley.eu

Alla som bokar Yoga resa får även 50% i rabatt på hyra av skidkläder från Houdinibutiken på Magasinsgatan i Göteborg.

Sen v. 18 bär det av till Ibiza. Under veckan kommer det erbjudas ca 20 yogapass av olika slag. Hot Yoga, Bikram Yoga, Ashtanga Yoga, Yin Yoga, Hatha Yoga samt Master Core Klasser. Även en upp och ner och en armbalans klass. Alla nivåer är välkomna.

Se mer under retreat uppe i menyn!

 

Hörs vi inte innan Jul Igen så får ni ha en helt fantastisk jul och njut av att kanske vara ledig och få spendera tid med familj och vänner.

 

Sen ett sista tips!

 

affisch

På juldagen har Veronica & Micke premiär och när lilla H var 3 månader blev jag tillfrågad av Maja om jag ville vara statist! Så om vi inte har blivit bortklippta så är jag, Johan, Maja, Nilla och Sara med i filmen.

Jag kommer går på bio i alla fall och se om jag är med. Sen har jag en Selfie med David och Isabella som jag kommer lägga upp här så ni får se!!!

 

December 2014

0e52385e8878634c163e131dfca6d967

 

Hela hösten har gått och oj vad många gånger jag har planerat att maila till er…. men det har bara alltid kommit något i vägen. En förkylning eller någon annan dagisbaskilusk eller en extra klass eller något beslut som måste tas. Eftersom jag har känt mig som ett popcorn som har poppat från en studio till en annan plats så har jag nu bestämt mig för att skaffa mig en ny lokal.

Vägen dit har varit snirklig med lite olika alternativ men nu har det landat i detta och det är så kul. Mer information kommer snart men det är 10 min från Kungsportsplatsen, 5 min från Korsvägen och 5 min från Linneplatsen så det är centralt och bra men inte mitt i smeten…:o)

Tanken är att det skall vara en liten studio som är personlig och där man skall få hjälp och förbättra sin yoga. Fysiska klasser och det kommer vara lite varmare än en vanlig klass men inte hot yoga med 40 grader varmt. Dels pga miljömässiga skäl och ekonomiska. Jag kommer nog ha någon varm klass där jag undervisar de 26 positionerna. Men allt är inte helt klart ännu men det kommer mer information inom kort.

Om det är så att jag inte hör av mig innan jul så önskar jag er en jättegod jul!!

9fbeab9515bd9807a8a92a286ddb25ec

 

Vill du träna för mig nu 2014 så finns mina klasser att boka här

Boka tid

 

För att inte fylla er inbox med långa mail så lägger jag upp nyhetsmail här på denna sidan. Samt lite annat smått och gott så titta gärna in då och då så får ni lite information om vad som sker med Yoga GBG!!

Hoppas du tycker att nått är intressant i alla fall. Hör av dig om du undrar över något eller har några egna tankar. När vi ses eller på mail.

 

Kommer även lägga ut de nyhetsmail som jag skickar ut här. www.facebook.com/hotyogagbg Sen kanske jag skriver lite om jag har tid…;o) För lust har jag alltid

 

 

 

Augusti 2014

Nu är det Augusti, Way out West är över, Göteborgskalaset likaså och super fullmånen har kommit och gått! Sommaren har bjudit på bad, inte så mycket brännmaneter, sol och värme. Helt fantastiskt om ni frågar mig. Jag har haft en härlig sommar som inte är slut ännu!

För någon vecka sedan yppade H och D´s kusin ”Telefoner är som att röka, har man fått en är det svårt att sluta” hon är 6 år och så klok. Och hon ser och säger det som jag själv är en del av och många med mig. 1999 började jag SMSa på riktigt och det är längesen, -99 jobbade jag i Sälen med att informera folk hur man smsade och wappade (för er som är lite yngre var det föregångaren till internet på tel, men sjukt mycket långsammare och inga bilder) Jag smsade hela tiden tyckte mina föräldrar och det innebar ca 10 sms om dan…. nu smsar jag säkert 10 med J bara på en dag, plus en massa andra. Jag har helt enkelt bytt ut cigaretten mot telefonen, så mycket bättre för min hälsa men så knäppt egentligen.

6658bdef3b94a2975d0b3a4c37b3ef0e

Det är underligt hur man förändras under de år som går och bra är väl det. Slutet på 90-talet stod jag i baren och beställde shot bricka och rökte massa. Yogade massa men mest när jag trillade över det lite här och var och när jag var själv. När jag hittade Bikram yogan var det som en safe-zone. Jag bodde lite här och var, pluggade lite här och var och reste massa. Åkte skidor på vintrarna och pluggade in allt jag kunde under resten av året och jobbade för att kunna resa mer. När jag satte mig i bilen mot flygplatsen kände jag mig lugn och så fort jag kom hem planerade jag min nästa resa eller äventyr. Det enda som jag kände under många år var konstant och som alltid var desamma var Bikram Yogan. Vart jag än hamnade i världen och i vilken studio som helst så visste jag att det var bara 26 asanas (positioner) och klassen var 90 min och jättevarm. Därför ser jag nu hur jag när jag har ett stabilt liv med två barn, ett hus jag har bott i över 4 år och ett förhållande som är över 8 år nu. Mitt liv är rätt stabilt om man säger så, även om man ständigt åker berg-och-dalbana i livet. Jag har tränat Bikram i över 16 år och känner att jag kan det. Värmen påverkar mig inte oavsett vilken lärare som håller klassen och hur fuktigt eller varmt det är, den berör mig inte men jag svettas vilket jag älskar. Däremot är jag så extremt trött på att höra samma sak hela tiden, monologen som jag kallar det men dialog som Bikram säger. Och för min kropp gör det inte så mycket mer än att jag svettas massor och tonar kroppen. Däremot så tränar jag nu Bishnu Gosh 84 Asana (över 90 som det egentligen är) och mår kanon i kroppen och knoppen. Den arbetar med hela kroppen och fokuserar på ryggraden och på att alla övningar man gör skall göras med fokus på ryggen och det har jag alltid haft och det har skiljt mig från Bikram där det är mest fokus på armar och ben och vad de skall göra. Bishnu Gosh hade ett träningscenter i Indien och är varifrån Bikram har tagit sina 26 och adderat värme. Han hade två våningar och de som var starka fick träna yoga och de som var rörliga fick träna upp sin styrka. Det jag har gjort nu sen jag kom hem från min träning med Tony är att försöka bygga upp styrka och stabilitet ännu mer istället för att falla in i min rörlighet! Upp och ner har jag varit mycket och det är helt fantastiskt! Jag har en workshop 20 sept på Pilates Complete om nån vill joina?

Nu under hösten kommer jag undervisa hatha yoga i dess grund med fokus på linjering i kroppen. Jag vill att ni skall kunna grunderna i er kropp och att ni därifrån skall kunna gå på vilken klass som helst och känna er säkra i att ni inte går för långt eller skadar er. Det tar tid men med rätt bas så kan alla!

10363960_10152529117178969_8995064854258809242_n

SUP Yogan fortsätter in i september och sen Under hösten har jag klasser varje måndag på Nedre Fogelbergsgatan 4 19-21 och sen har jag varannan onsdag på Konstepidemin 19-21. Innan mig på onsdagar kommer underbara Maja ha en Yin Yoga från 17.15-18.45 och att kombinera dessa två är helt grym och så har man varannan onsdag en liten yogakväll!! Sen en gång i månaden i sept-okt-nov har jag workshop hos Pilates Complete. På Pilates Complete är även där jag kommer hålla i Juice och Yoga detox från den 24-28 september då vi fastar tillsammans rensar kroppen och yogar varje morgon och får vår juice. Det kan kanske behövas efter denna sommaren som säkert bjudit på massa vin och grill. Själv kan jag räkna på min hand hur många gånger vi grillat då vi har en 1 åring som är som en guttaperka och är överallt så hade vi grillat mer hade jag även fått spendera antal timmar på Östra……

Sen har jag Retreat första helgen i oktober och det är lite Grand Final om man är med på juice detox sen får man 5 dagars förberedande detox och sen en helg med raw food och yoga. Så i oktober kommer vi glänsa….;o)

4098351e2472f3edb5b7641d68120c06

Nu i somras så hittade jag en lokal som jag förhoppningsvis kommer flytta in i. Men kommer öppna efter jul då det är lite att fixa med innan och som jag lärt mig av tidigare så är det bättre att skynda långsamt. Så mer info kommer när jag vet mer. Tanken är att det blir en mindre studio där klasserna som nu kommer vara 2 timmar på kvällarna och kanske lite morgonklasser som är kortare. Fokus på er som kommer och att ni skall få ut så mycket som möjligt av er tid i studion. Det kommer inte vara HOT men du kommer inte heller frysa och jag lovar att du kommer svettas…;o)

Med det sagt hoppas jag att vi ses under hösten eller våren. Jag är i Göteborg och har klasser på kvällar samt även företags-yoga så om du vill att du och dina kollegor skall få yoga på jobbet. Hör av dig till mig så kommer jag gärna! Innan var jag lite bunden till studion och värmen men nu flyger jag fritt, eller cyklar mer bestämt då jag köpt en lådcykel…;o)

 

Många varma hälsingar till er och till er som vill ha en kram skickar jag det till dig! Tänker på er och saknar er och ser fram emot att komma igång när lilla H är på dagis!

 

SOMMAREN 2014

Denna sommar har varit fantastisk och nu är det Augusti redan…. Men det är långt kvar till gråa dagar och burriga novemberdagar…;o)

 

IMG_4453

 

Nu under hösten händer det mycket och jag har lite saker på gång. Hoppas på något långvarigt och en plats där jag kan öppna upp igen. Inte på samma sätt men ni kommer känna igen er.

I höst kommer jag ha klasser på lite olika ställen i väntan på något eget.

SUP-Yoga på Askimsbadet i Aug+Sept

Jag kommer ha klass varje måndag 19-21 på Nedre Fogelbergsgatan 5

varannan onsdag 19-21 på Konstepidemin vid Linneplatsen

En lördag i månaden har jag en workshop på Pilates Complete

Alla dessa klasser bokas HÄR

 

Nu skall jag vidare ut i sommaren…;o)

 

image

 

 

 

 

 

 

 

 

trim.5A58B72C-ACBB-468E-9CF5-6AE7810DA0D3SAM_8741

Maj 2014

 

Nu har lite saker fallit på plats och i höst kommer jag ha lite klasser på måndagar och på onsdagar. För att få ihop livet med att undervisa och inte stressa till att undervisa så har jag lagt klasserna kl 19-21. Varje måndag och varannan onsdag då man kanske inte har tid eller lust att varje vecka träna 2 ggr. Klasserna kommer vara utformade efter era kunskaper och mitt sätt att undervisa har på vissa sätt ändrats. Jag undervisar inte i 40 gradig värme det är väl det som är det viktigaste. Jag tror det är något som har vuxit fram och som kommit naturligt då jag nu undervisat i nästan 10 år. Jag har behövt de 26 positionerna och värmen för att motivera mig själv till att fortsätta med yogan för varje gång jag går på en ”vanlig” klass så blir jag stående i hunden i 5 andetag….. och det är helt ärligt inte min favorit, jag står hellre i en planka i 5 min…;o) Hunden och jag är vänner nu men jag gör den inte längre än ett andetag!

 

1239689_10203326168178031_711619411_n

”Yoga is a process of replacing old patterns, with new and more appropriate patterns” Jag har tränat i värme i över 15 år nu och det är härligt ibland. Jag älskar fortfarande att svettas men jag tycker inte att man skall göra det varje dag. Värmen är påfrestande på kroppen vilket jag märkte när jag fick problem med mina binjurar för ett tag sen då de hade producerat för mycket stresshormon då kroppen blev stressad av att vara så mycket i värmen som jag var.

 

Just för tillfället så har jag gått från HOT till COLD. Yogan som jag har nu nere vid Askimsbadet är på ett helt annat sätt. Mer info finns HÄR Det är lekfullt och kul och meningen med yoga är att det skall vara kul. Jag talade med en av mina yogisar som nu tränar yoga på annat håll och hon sa att hon hellre får en p-bot på 600 kr än att komma någon minut för sent till sin yogaklass, för då blir läraren så förbannad och skäller ut henne inför alla andra. Så skall inte en yogalärare eller någon människa med respekt för andra bete sig! Ibland tänker jag att jag nog lite var så innan också, jag uppfattades som bestämd och det är jag fortfarande men skulle absolut inte skälla ut någon. Däremot så kan jag skämta om det….;o) Yoga är något du gör för dig själv och endast för dig, du gör det inte för att få en guldstjärna eller för att någon annan tvingat dig. Det är det viktigaste att du vill vara där. Vill du inte vara där så blir det heller ingen bra klass och du kommer inte nå några resultat. Yoga für Alle är helt sant men vissa gillar det bara inte och då kan man inte tvinga det. Men det finns lika många yogastilar som lärare så har du mött en som inte passar dig, testa igen.

 

IMG_9581

 

När jag var i Mexico i våras och tränade för Tony så var det första gången jag tränade och kände att jag hade en lärare. Någon jag kunde ge mig hän till och som jag litade på helt och fullt. Han försöker inget han vill bara förmedla sin filosofi och sitt sätt att väldigt mekaniskt och anatomiskt förklara positionerna passade mig perfekt. En person som tränar yoga 4 timmar om dan och har gjort det de senaste 30 åren minst är imponerande. Som har brutit ner yoga positioner i minsta detalj och som även studerat yoga filosofi under otroligt många år. Han har så mycket kunskap och hans öga för detaljer är enorm. Under första veckan så kände jag mig som en surikat. Så fort Tony rörde på sig i rummet så ville jag se vad han gjorde, hur han rättade till och vad han tittade på. De andra i klassen satt med huvudena ner om Tony bad om det men jag var uppe som ett periskop….:o) Det är så jag lär med. Jag lär mig även av er, av att se era kroppar röra sig, eller inte. För att kunna ge er bästa möjliga instruktion hur man gör en position.   Jag är på varje klass där för er skulle. Träna själv får jag göra på min fritid!!

 

 

Nu under våren har jag undervisat på en banks Huvudkontor här i Göteborg och det är så spännande varje gång jag har en klass. I vanliga fall kan jag namnen på alla som går in genom dörren, jag har mailat med er och fått lite kontakt. Här är det som en blind-date varje gång. Jag vet inte vad någon heter och det är för mig konstigt. Men också ett nytt sätt! Samma sak när jag har vikarierat för Anja så har jag heller ingen aning om vad ni heter. Kanske skall ta med mig små lappar nästa gång som jag gjorde i början på gymnastik klasserna jag undervisar….;o) Undrar vad de skulle säga om det på banken.

 

 

 

Mars 2014 Tiden flyger fram och det är så mycket roliga saker på gång. Innan jag lägger upp detta så vill jag bara säga att jag får ingenting betalt för att ge er 15% rabatt. Jag vet att det har varit debatt om blogginlägg som är sponsrade så vill bara skriva först att detta gör jag för det är bra produkter. Helheltshälsa är ett litet företag och mitt nyårslöfte förra året var att hjälpa andra småföretag….;o) Jag kan erbjuda er alla som yogisar hos mig 15 % rabatt på Helheltshälsas produkter som jag nu när jag slutat amma testat och det är helt fantastiska!! Koden gäller från den 20 Mars-30 April Så passa på!!! Länk till produkter här kan du köpa dem och uppge RABATTKOD: hotyogagbg så får du 15 % rabatt. Helhetshälsa är svensktillverkar kosttillskott som är vegetabiliska/vegan och så rena och obehandlade som möjligt, utan tillsatser, värme och maskinsmörjmedel. De hårda kontrollerna på både råvara och färdig produkt gör att de kan säga att de har Marknadens renaste kosttillskott. Min favorit är SUPERGREENS och HELABAS blandat!!! Sen är det SPA helg såklart den 29 och alla som vill får komma även om man inte vill gå på SPA så är det en klass kl 11.00-12.30 Energigivande och en 18.10-19.10 avslappnande Jag var ute på St Jörgen Park and Resort i veckan och salen är så stor så kom och yoga med oss! Klassen kostar 125 kr och pengarna som jag får in skänker jag till Barncancerfonden som har en insamling den dagen. Så kom och yoga för en bra sak!!!! Bokar du båda klasserna får du det för 200 kr. Hör av dig till mig eller boka dig på schemat!! Sen skall jag ha en YOGA WEEKEND i Riksgränsen 24-27 April så har du inte hunnit åka några skidor i år häng med upp!!! Rix 2008-2009   Som ni kanske ser så har jag gjort lite ändringar på hemsidan så klicka dig runt för att se vad som händer. Mycket på gång just nu och det är så spännande. Vet ännu inte om hur det blir med ny studio men jag letar fortfarande lokal så hojta till om du vet någon bra lokal!! Jag hoppas att ni alla njuter av våren som är på väg in och just nu sitter jag på Handels Bibliotek och arbetar och måste säga att det är mysigt att sitta här och oj vad jag fått gjort saker idag. Sådant det har tagit mig veckor att få gjort gick på ett kick utan barn….;o) Nu iväg ut i skogen på picknick med familjen!! 9d2e54272c1b1efa792a4e049191b728   Lite roligt för fåglarna nu på våren och så blir deras bon så mycket finare. Har du inte garn kan du kanske undvara en sko….;o)7abd744329c70e2a367e5661a6a4ef71                 Varma vårkramar till er alla från mig. Isabel 30b5841872289b32d05507d0a55bb34f Mars 2014 Jag måste bara dela med mig av detta då om du tittar på detta så är det lite en flashback från min tid i Mexico! Så mycket intryck och som Swami här säger. NO questions are Stupid!! Prat med en guru med skägg….;o)   Mars 2014 Så mycket tankar och har skrivit flera sidor om allt men är allt för osammanhängande för att publicera här….;o) Jag har haft det helt fantastiskt i Mexico och känns underligt att vara hemma och in i verkligheten igen. 3 v i en bubbla där jag i princip bara hade kontakt med familjen via FaceTime. Kändes när man kom hem att man hade varit 11 igen och precis hemkommen från seglarläger på AElosön och massa nya vänner som man hade levt tight inpå och kommit väldigt nära. Man skrev brev och ringde på en kobra telefon och åkte och hälsade på varandra. Även om mina kompisar då bodde i Sverige och jag i Afrika så känns avstånden nu så små. Med Facebook, instagram, FaceTime, iMessage och whatsapp känns världen så liten och ibland har jag mer kontakt med kompisar på andra sidan jorden än de som bor granne med mig. Att få vara 3 veckor med likasinnade och grotta ner sig i yogan och kunna sitta i timmar och prata om olika positioner och hur man gör och inte gör är fantastiskt! Underbart vackert!!! Jag skulle haft Retreat nu första helgen i april men eftersom J skall disputera den 10 april så har vi hela familjen insett att det inte kommer fungera om jag är borta fredag morgon till sent söndag kväll. Det är intensiva dagar uppe på Solhälla och jag såg verkligen fram emot det men tyvärr så fick vi inte ihop det. Tycker det är trist att inte åka men inser också att det skulle inte fungera så dagarna innan. När jag bokade helgen så skulle disputationen vara över men den blev framflyttad. Däremot är det ett nytt retreat inbokat den 3-5 oktober! Så ni som vill komma boka in i era kalendrar!!! Jag kommer försöka att uppdatera lite oftare här och inte besvära folk på Facebook hela tiden så titta in lite då och då om det är så att du är intresserad. Nu måste jag vidare men kram hela dan!! c57b62014007009146507d43b5cfb30c   FEBRUARI 2014   Första veckan avklarad!  Efter att ha spenderat en natt i Los Angeles hos kompisar så flög jag vidare till Cabo san Luca. Var ute och åt självklart grymt god sushi i LA innan jag for vidare!! Fattar inte hur det inte finns ett enda ställe i GBG som kan servera bra sushi. Det finns Bitzen ute mitt emot Lundbybadet som är fantastisk bra men det är japansk sushi. I USA har de så otroligt mycke roligare mat på sina menyer…. Så om nån vill öppna en sushibar så säg till! Jag kommer direkt! (utan sesamfrön)   Idag började dagen med denna utsikten

IMG_9263

Kolla på instagram för att se bilder för det är så kass uppkoppling på hotellet jag bor…. instagram yogagbg       Jag har hittat ett litet hus på stranden där jag kunde lägga ut min handduk och hälsa solen välkommen med lite morgon yoga…:o) Eller skall nog mer säga träning!   Mina dagar denna vecka har sett ut ungefär såhär.   06.15 upp å hoppa för att inte missa soluppgången 07.00 Facetajm med D&H hemma 07.30 frukost 08.00 Föreläsning 9.30-11.30 Masters Core 40 positioner 11.30-13 Genomgång av Tony där han bryter ner positionerna och vi får ställa frågor och diskuterar dem   Lunch   15.00 Samtal igen sen delas vi in i små grupper där vi får gå igenom positionerna och undervisa dem för varandra. Sen när det är klart är det en klass då vi turas om att undervisa.   Sen vissa dagar så har vi gjort lite andningsmeditation och lite avancerade positioner.  Vi är klara vid sju tiden och efter det är vi ett gäng som stannat kvar och övat på lite saker. Acro yoga, handstående eller andra lite udda positioner…. Men så kul!!! Helt underbart att vara omringad av människor som är lika nerdiga som jag när det kommer till yoga….;o) Det är väldigt roligt också att det är 40 % killar och 60 % tjejer. Superkul för annars brukar det vara uteslutande tjejer på dessa träningar. Men inte här! IMG_9285 Sen är det middag och i säng tidigt. Jag har sovit ca 8 timmar per natt å känner mig stark och utvilad. Efter 8 månader hemma utan en hel natts sömn är detta sådan lyx….:o)   Vi bor alla på ett all Inclusive hotel där maten inte är så mycket att hurra för…. Men det finns en restaurant inte långt från hotellet som vi åker till varannan eller var tredje dag som är kanon! Men det är utanför min budget…..   IMG_9339   Under dessa dagarna har jag bara suttit och njutit av att höra Tony prata om allt från att det är viktigt att vi behandlar vår jord bra och till att man inte skall låsa och trycka ståbenet bak i stående huvud mot knä. Vilket är en sådan befrielse för mig att höra, även att höften i stående båge skall vara parallell med marken som jag ALLTID har tjatat om. Alla som tränat Bikram kommer in med en öppen höft och kommer högre upp med benet men det kommer också sluta med att man får smärta i nedre delen av ryggen. Som jag alltid sagt…..   IMG_9344 Han pratar väldigt mycket om mekanik och om linjer i kroppen och det är väldigt mycket anatomi vilket jag älskar. Att grotta ner sig och verkligen fysiologiskt titta på de positioner vi gör och se hur alla kan göra dem.   När jag tänker tillbaka på har jag faktiskt känt mig rätt ensam med det sättet som jag undervisar på.  Senast jag var i Bikram studion blev jag ombedd att respektera Bikrams dialog när jag är inne i salen. Jag svarade med att jag respekterar min kropp mer än en dialog eftersom jag har tränat i 16 år och blivit skadad genom att följa hans dialog. I alla Bikram studios så går man efter en så kallad dialog (jag tycker det är mer en monolog) som man måste memorera för att klara lärar träningen som är 9 v i LA. Den dialogen är fyrkantig och ensidig och man ser inte behovet hos den enskilda individen. Det är också svårt att göra det när man har 50 personer i en sal och bara står på ett podium. Du ser bara personen framifrån och vi är alla tredimensionella människor. Men det känns som allt det håller på att förändras. Bikram har blivit anklagad för sexuella trakasserier,  många studio ägare väljer att ta bort Bikram från sitt namn och ta ett steg bort från honom och hans namn. Bikram studio ägare skickar till och med mail till sina lärare och ber dem att inte uttrycka sin åsikt om Bikram och vad han gör. Inte på sin personliga facebook sida eller om de träffar en person från studion privat. Sen som jag alltid sagt och alltid kommer att säga är att Bikram är en man jag respekterar då det är han som faktiskt har bidragit till att så många människor tränar yoga. Bikram yoga är jätte bra om du går in och respekterar din kropp och din kropps begränsningar. Men dialogen som lärarna säger är ensidig. Jag testade massa olika typer av yoga i 6 års tid men hittade inte något som jag gillade tills jag för 16 år sen testade Bikram Yoga. Jag tränade Bikram yoga och tyckte det var fantastiskt till 2006 då jag bröt ryggen (när jag åkte skidor) och inte längre var gummi tarzan som kunde göra alla positionerna precis som Bikram vill. Jag hade också under mina första år fått baker-cysta på baksidan av knät som jag trodde hörde ihop med skidåkningen. Men när jag blev skadad i ryggen och skulle träna så insåg jag att det var på grund av att jag hade låst mitt knä genom att göra som instruktörer i de flesta bikram studios säger. Genom att pressa knät bak och aktivera lårmuskelaturen. Då slutade jag med det och försökte att få en rak linje från höft till knä till vrist och fortfarande aktivera låret. Baker cysta är ett minne blott då jag inte låser mitt knä längre.   Hade det inte varit för Bikram så hade jag inte varit här i Mexico och tränar för Tony tex. Så han har gjort mycket bra. Men det är lite som Mc Donalds. När det kom var det revolutionerande, nu är det bara skräpmat som är innehållslöst. Däremot så fick vi ställen som Burgersson på Övre Husargatan som serverar fantastiska hamburgare med närproducerat kött och hembakt bröd. Så det ena leder till det andra och vi utvecklas hela tiden och även om yogan är 1000 tals år gammal så måste vi också anpassa oss.       Tony pratar också mycket om värmen som jag har trott varit otroligt viktigt men som jag mer och mer inser att det inte är. Nu när vi tränar här är det varmt men det är inte 40 grader. Jag känner min kropp mer och kommer inte lika djupt in i positionerna men däremot så gör jag dem mer kontrollerat och med styrka. Värmen är fantastisk jag gillar den men den är inte nödvändig. Det svämmar över av HOT yoga nu runt om i GBG känner jag och det är väl bra, men jag känner inte att det måste vara 40 grader varmt. Jag har funderat mycket och tänkt på hur jag vill göra framöver. Inget bestämt ännu men nu i vår kommer jag ha två kurser som kommer gå på måndagar.   Måndagar 17.15-19.15 eller 19.30-21.30   Det kommer vara på Stigbergsliden på Space Mango som är Magnus Ringbergs studio. Klassen kommer vara varm men inte het…;o) Däremot så kommer du träna inifrån och ut och bli varm. Det kommer vara en klass som alla kan gå på och beroende på vilka som anmäler sig så kommer jag anpassa klassen utefter era behov. (jag garanterar DOWNWARD DOG fri)   Som det ser ut nu så är det en 8 v kurs som kommer gå från den 24 mars till den 19 maj med uppehåll för påsk. Är du intresserad av att komma och träna med mig? Maila mig på hotyogagbg@gmail.com Din investering blir din tid och även 1600 kr.   Sen är det Retreat på Solhälla igen då det kommer vara Hot Yoga och Rawfood som är tanken. Detox meny kommer alla få innan de åker för att förbereda sig. Det är samma upplägg som tidigare. Med Hot Yoga klass på fredagen sen rawfood middag och efter det Yin Yoga innan man sover gott och laddar inför lördagen då vi grundligt kommer gå igenom och bryta ner positionerna. Även Hot Yoga och Yin yoga denna dag samt på söndagen innan vi åker hem. Det är den 4-6 april och än så länge finns det några platser kvar.   www.hotyogagbg.se/retreat   Helgen innan 29-30 mars är det en SPA helg på St Jörgen Spa & Resort då jag på lördagen har en klass på morgonen kl 11 som är en klass som är anpassad för alla. Efter det är det en Rawfood lunch och sen får man gå in i SPA avdelningen och njuta av en spa ritual och allt annat härligt som finns där inne. Vid femtiden är det en yoga klass till och om man vill efter det kan man bo över och äta en god middag, sova gott och vakna upp på söndagen med massa energi och en fantastisk frukostbuffe…:o)   www.hotyogagbg.se/spa   Så det händer lite saker framöver i alla fall. Jag ser så fram emot att träffa några av er kanske och nu har jag bara varit här i några dagar men det är helt fantastiskt. Samtidigt som jag saknar mina små troll där hemma massor…… Men tiden kommer gå snabbt och plötsligt är man hemma igen.     Tack för att du tog dig tid att läsa lite och hoppas att vi ses snart.   ”There is a fundamental reason why we look at the sky with wonder and longing—for the same reason that we stand, hour after hour, gazing at the distant swell of the open ocean. There is something like an ancient wisdom, encoded and tucked away in our DNA, that knows its point of origin as surely as a salmonid knows its creek. Intellectually, we may not want to return there, but the genes know, and long for their origins—their home in the salty depths. But if the seas are our immediate source, the penultimate source is certainly the heavens… The spectacular truth is—and this is something that your DNA has known all along—the very atoms of your body—the iron, calcium, phosphorus, carbon, nitrogen, oxygen, and on and on—were initially forged in long-dead stars. This is why, when you stand outside under a moonless, country sky, you feel some ineffable tugging at your innards. We are star stuff. Keep looking up.” – Jerry Waxman   Glömde nästan det viktigaste av allt!! Bilden talar ju för sig själv!! Vackra Junghuyn skall ha bebis i mars!! Massa grattis och vi håller tummarna!!

IMG_9276

Januari 2014

Nu har vi firat jul och nyår och 2014 är igång. Mycket nytt väntar detta året och vart det leder vet jag inte. Jag har tänkt och skrivit mail till er om och om igen i mitt huvud men att sen få det ner på papper är inte lika lätt….. Tiden är en flaskhals just nu och den räcker inte till. Om 2 veckor åker jag till Mexico och vill umgås så mycket jag kan med mina barn innan jag åker för jag vet att jag kommer sakna dem galet mycket. Men här kommer några rader! Jag har satt igång att träna nu också och det är så härligt! Jag lovade 2014 att jag skulle utmana mig själv och träna något jag inte kände mig så säker på, och idag var första träningen. Jag har börjat i gymnastik…… jag slutade för 23 år sedan så det känns som man är bambi på hal is. Men idag med endel pepp från andra i 35 års åldern så gjorde jag handvolt, hjulade, rundat och flick-flack! Så nöjd med mig själv och ser så fram emot att få utvecklas mer. Visst jag är rätt smidig, men när det gäller att i snabba rörelser vara det är inte lika enkelt. Jag är mer som en sengångare som rör sig i slowmotion och har total kontroll där….. men på en matta längre än 1.80 är jag helt novis. Som tur var så var jag inte den enda övervintrade gymnasten, det var fler! 32f68a15d681372ae57ab534779d1995 Jag saknar att undervisa och träffa er alla och än så länge så har jag endast retreaten inbokad. Sen efter Mexico så får vi se vad som händer. Disputation den 10 april för J och tills dess har jag hela ansvaret för det mesta (bortsett från mina 3 v i Mexico på yoga utbildning…..:o) Det finns för övrigt några platser kvar till retreatet om någon är sugen på att följa med 4-6 april det är en helg fylld av Hot Yoga och Raw Food. Så vitt jag vet så är det den enda Hot Yoga Retreaten i norra Europa så häng med!!  Och vill du skämma bort dig själv och bo på Hotel, gå på spa, äta god mat och träna Yoga med mig så är det även YOGA-SPA helg på St Jörgen Park and Resort den 29-30 mars Här finns mer info RETREAT Jag har rekommenderat detta tidigare för att det är så bra. Det är ett TED talk som jag har sett massa gånger men det är värt att se om och om igen. Det handlar om Positiv Psykologi. Shawn som talar säger att. Det är genom linsen som du ser världen, och man behöver inte ändra världen bara linsen du ser igenom. Det är det som formar din verklighet! Ni som har varit på mina klasser har hört mig tala om vilka glasögon du sätter på dig påverkar hur du ser världen. Ungefär samma sak. Väljer du din surbrillor så går du omkring och är sur…. Väljer du däremot att sätta på dig de som gör att allt får ett rosa skimmer runt sig så blir dagen troligtvis lite bättre. Sen är det faktist så att man ibland tar tag i fel glasögon på morgonen men det brukar höra ihop med att man har för mycket för sig….;o) Han talar även om att man ofta sätter upp mål, och när man når målet så tillåter man inte sig själv att vara lycklig för det utan att man vill hela tiden sträva längre bort. Så när hjärnan når målet så ändrar man målet, och om lycka är på andra sidan framgång så kommer hjärnan aldrig dit….. Man måste tillåta sig att vara glad nu!!  Jag har en utmaning till dig. Häng med i revolutionen!! Nu när jag åker till Mexico så kommer jag att testa en grej. Under 21 dagar, för det är så lång tid det tar att förändra en människas sätt att se på världen. Så kommer jag att

1. Skriva ner 3 saker jag är tacksam över varje dag, inte samma sak varje då

2. Skriva dagbok och då skriva en positiv sak som har hänt varje dag

3. träna varje dag (behöver inte vara 90 min…..)

4. meditera

5. Göra något bra för någon annan varje dag, tex skriva mail till folk och tacka dem för saker man är tacksam över.

Hör av dig till mig om du vill vara med så peppar vi varandra!!

Lyssna och titta på Shawn för att höra hur han inspirerat mig till detta!! Så bra klicka här   ff7e76fff0c0aa54c169c18bbe7457c6

 GOD JUL OCH GOTT NYTT ÅR

yogatomte_1024x1024   Först måste jag ge mitt största tack till Nelson Mandela och slå ihop mina händer och buga inför vad han har gjort för världen. Tänk om vi alla är lite mer som honom vilken underbar plats vi skulle bo på då. 1484174_548701048548512_1618917383_n Vila i frid!! Nu till något helt annat! Oj vad tiden går och nu är Baby H snart 7 månader och det känns som han kom igår. Det var minst sagt omtumlande att bli 2 barns-mamma och att få alla känslor på plats har tagit nästan till nu. I början kände jag mig som en hök och nu är det lite mer harmoniskt.     I första hand kommer Harald, sen på andra plats är Doris och efter det Johan. Har jag tur så har jag lite tid för mig själv och sen kommer yogan. Det är underbart med detta lilla liv och den lilla familj vi faktiskt blivit. Jag är så tacksam, glad och sysselsatt. Så ni kan kanske räkna ut hur mycket jag har yogat. Men i sinnet har jag gjort det och det är så underbart att känna i kroppen hur jag ändå blir starkare. Även om jag inte tränar så mycket som jag vill. Lite huvudstående eller handstående eller någon annan yoga övning blir det varje dag i alla fall så det skall jag vara glad över.   Ett exempel. Nu i höst så har vi varit och hälsat på en kompis som bor i Hanoi i Vietnam. Under hela resan så behövde vi inte laga mat eller städa och oj var mycket fritid man har. Städerska och kock är ju så lyxigt….. ett tag….;o) Nog om det. Det är i alla fall en yoga asana som jag har funderat mycket på, jag har sett den men tänkt att det där kommer jag inte kunna göra, den såg för svår ut. Men så nu när vi var borta. Barnen och J tog en siesta så testade jag. Kände mig som en elefant och inget funkade. Sen på kvällen så funderade jag och funderade och dagen efter så gjorde jag den! Inte helt perfekt men jag kom upp och höll den länge. Så nöjd över mig själv och tacksam över min kropp.   IMG_8002   Jag är inte lika stark som innan jag fick mitt första barn, inte lika stark som efter min operation efter utomhavandeskap, inte lika stark som innan jag blev gravid med H. MEN jag mår bra och varje dag blir det lite bättre. Förutsättningarna förändras och så gör jag med dem. Jag är så glad och nöjd att jag kan stå på huvud eller händer.  Jag kan inte tänka att jag 2007 minsann var starkare. För det var jag då och nu är jag här. Min kropp har varit med om så mycket och jag är frisk. Det är det viktigaste. 13.09.27-29 (54)     Nu i februari så skall jag åka på en yoga utbildning i 3 veckor utan barnen och J och det kommer bli så tufft. Att lämna baby H som bara är 9 månader då men han har sin syster och sin pappa och är i sin hemma miljö och det finns FaceTime. Tror det kommer bli jobbigast för mig själv och jag kommer längta ihjäl mig. Men jag ser så fram emot att få under 3 veckor från 06.00-20.00 få grotta ner mig i yogan och verkligen äta, sova, andas och prata Yoga. Det blir lite som Yoga boot camp för min del….:o) Sen kommer jag hem och sista helgen i mars blir det en SPA YOGA HELG med fokus på en avslappnad helg i SPA miljö. Vi kommer träna några klasser under helgen och ni kommer ha tillgång till SPA och god mat.   Sen första helgen i April är det lite mer intensivt med HOT YOGA & RAW FOOD HELG Vi kommer då ha i princip samma upplägg som tidigare med 2-3 yoga pass per dag och bara RAW FOOD.   13.09.27-29 (58)   Båda dessa går att boka genom att maila mig. Sen efter det får vi se vad som händer.   Jag vill inte lova något eller bestämma något innan jag åker iväg för jag vet inte hur vinden kommer vända och jag är sugen på nya utmaningar. Bikrams 26 positioner i all ära, de är fantastiska men jag vill kunna erbjuda något mer. Med de över 20 års erfarenhet jag har av yoga och jag vet inte hur många klasser jag undervisat men känner att jag vill säga så mycket mer än vad som får plats i en 90 min klass. Under åren har jag haft många workshops och temaklasser och det är såååå roligt. Att stunden blir en kommunikation och inte en monolog där jag bara säger vad ni skall göra. Även om det är underbart ibland så vill man ha lite variation. Jag älskar när ni under klasserna ställer frågor och avbryter så att jag kan dela med mig och hjälpa dig utvecklas. Det är det jag vill göra och så får jag se i vilken form. IMG_7639 Jag har en klass som jag har kört lite som heter PT Yoga Group där man är ca 5 personer och där vi kan ha klassen i din hemmamiljö eller om du har en bra plats på ditt kontor eller liknande. Jag kan tycka att yoga 1 to 1 är bra men det är svårt att få till en härlig energi om man inte har något specifikt man vill arbeta med. Tex handstående eller huvudstående. Så funkar det. Sen en klass med över 20 personer har jag personligen svårt att hantera. Självklart kan jag hålla en klass för 50 personer och den kommer vara bra. Men jag vill att alla skall bli sedda och att man skall kunna rätta till om någon inte gör en asana som den bör göras. Jag vill som jag hoppas att ni alla känner kunna se alla de som går på mina klasser i ögonen och veta vad ni heter och att ni alla blir sedda tex. Det för mig är viktigt för så vill jag bli bemött. Det är därför svårt att komma till en av mina klasser och gömma sig i hörnet för man inte vill att jag skall se dig…..:o)   Så vill du ha yoga hemma eller en mindre grupp så hör av dig så anpassar vi efter era förutsättningar och önskemål!   Jag letar lokal lite sådär tittar och lägger ut lite krokar för jag vill gärna öppna igen. Hör ni om någon eller känner någon bra hyresvärd hör av er. Efter sommaren eller efter nästa det beror på om det kommer upp någon bra lokal. Jag känner samtidigt att jag inte är stressad. Det kommer när det kommer….:o)   IMG_3159   Hoppas du får en underbar december och att 2014 kommer bli ett år fullt av möjligheter och positiva överraskningar. Tänker på er alla och saknar att träffa er då och då…:o)   Varma Hälsningar Isabel Hot Yoga GBG Instagram: isabels_yoga     529187_10152017415987381_1363563031_n Vill även passa på att tipsa om en helg i gåvans tecken där jag håller en klass 10-12 den 21 dec.

Välgörenhet – yoga för dig som ger mer!

LOKALT – GLOBALT – YOGABANANZA

Hur tacksamma är vi egentligen för det lyckans kast livet givit oss? Visst är det lätt att glömma ibland vilket överflöd som finns hos de flesta av oss. Inte alla har 500kr över i december för att dela med sig till de som behöver bättre. Men det flesta av oss har faktiskt det! Det vill vi fira! Så kom – donera 500kr eller 250kr (eller mer såklart) så ger vi i år pengarna till stöd för Röda korset i Fillipinerna och till en organisation som hjälper till med räddningen av de få orangutanger som finns kvar i världen! Lokalt hjälper vi i år med insamling för Gatljuset, kläder skor och julklappar, we want it! Yes! Låt oss flöda över till de som behöver! En helg med massa yoga, dans och gemenskap som gagnar mer än bara dig! HELA HELGEN *smashing* DEAL: 500kr             1 klass: 250kr

LÖRDAG 21 dec 

**10:00-12:00     ISABEL (Varm) – BOKA ”If you keep hope alive it will keep u alive” En klass där vi väcker kroppen inför helgen och julen. Inifrån och ut och utifrån och in värmer vi upp kroppen och delad glädje är dubbel glädje. Alla nivåer är välkomna och man gör det man kan! Välkommen

**13:30-15:30      CAROLINE & KARIN – BOKA ’’KÄRLEK TILL OCH FÖR ALLA’’

En klass med asana, andningsövningar, meditation och avslappning dedikerad till kärleken! Vårt focus är Anahata chakra, hjärtats energicenter, för att öva öppning mot oss själva, mot varandara, och alla andra levande varelser och energier på denna jord!

SÖNDAG 22 dec **10:00-12:00         ANJA + CARINA-MARIA CAUR + TOVA       BOKA ’’SKAKA RUMPAN ÄLSKLING’’

En glad men innerlig klass där dansen och yogan flirtar med varann! Du leds genom en indisk historia där du tar formen av myten. Kom ihåg, du är alla karaktärer i myten! Vi tar dig till en plats antagligen lite utanför din bekvämlighetszon. Men för att se något positivt skifte i världen, för att det vi samlar pengar till denna dag ska få plats att skifta, måste vi alla ändra på vår bekvämlighet. Så varför inte ta ett steg idag, genom lek och glädje! Varför inte? Skaka rumpan älskling ;-)

**13:30-15:30         MILLA + ERIK     BOKA ‘’DIN LYCKA – DITT ANSVAR? ANDRAS LYCKA – DERAS ANSVAR?’’ Har du något ansvar att hjälpa andra? Har andra något ansvar att hjälpa dig? Som med många av livets stora frågor, tror vi att svaret är Ja och Nej. I yogan har vi ett verktyg att utforska formerna för detta. Å ena sidan ditt ansvar för ditt eget välmående, å andra sidan din förmåga att dela omtanke och kärlek! Fysiskt kommer vi flytta olika former till olika plan för att på olika sätt jobba med gravitationen – mot bakåtböjar, splits och inversioner. ****************************************************************************** PLATS:                              YOGA TREATS, KASTELLGATAN 22 i LINNESTADEN BETALNING:                   KONTANT, JÄMNA PENGAR, PÅ PLATS! BOKNING:                       Klicka på bokningslänkarna vid passen ovanför. Bokning = du                             kommer! ****************************************************************************** Vi skänker alla pengarna till Röda korset och Orangutang Rescue:

Som bonus! Vi vill gärna hjälpa till lokalt likväl som globalt! Just nu behöver Gatljuset på Stadsmissionen herrskor i strlk 40 och över samt julklappar till barn och tonåringar! Har du vinterkläder, skor i rätt strlk eller något fint som kan slås in och ges bort? Ta med det till vår helg så transporterar vi det till rätt plats för dig. Tillsammans har vi så mycket att dela…tacksamhet!

GRÄDDFIL PÅ FREDAG

5 september

307668016_640 Jag har under många år förespråkat eko mat och gör det fortfarande men för några månader sen så sa jag till mig själv att jag inte skall predika mer. Fler och fler har fått upp ögonen för eko mat vilket jag tycker är fantastiskt! Jätte kul och spännande att vi alla hjälper till att få en bättre djurhållning, jordbruk och ett hållbart samhälle för generationer efter oss. Jag säger vad jag tycker och äter det jag vill och vill nån tjata med mig om att det minsann inte är mer miljövänligt att äta ruccola från Spanien så GÖR det. Tjata och argumentera jag kommer ändå välja ekologiskt eftersom den främsta anledningen jag gör det är rent egoistiskt….. jag vill inte få i mig en massa besprutningsmedel och vill inte att min familj och vänner skall det också. Sen smakar det så otroligt mycket godare med Ekologisk mat! Jag äter uteslutande Eko mat så gott det går och blir glad när man blir hembjuden på middag till någon som faktiskt har tänkt på att jag tycker sådant är viktigt och poängterar att det faktiskt är eko tomater vi äter och inte Romanticas fina tomater odlade på stålull i ett växthus i Holland…;o) Jag förväntar det inte men blir glad för det lilla frö jag kan så till att få andra att värdera och faktiskt betala lite extra för ekologisk mat! Hittade denna texten från Naturskyddsföreningen och det är ju lite tänkvärt såhär inför helgen och inhandling av mat kanske……. Image.aspx ”Vad fasen ska jag pröjsa två kronor mer för en ekologisk gräddfil för?” funderar kanske du när du står i butiken och peppar inför fredagsmyset. Ja, vad är egentligen skillnaden på gräddfil och gräddfil? Nu ska vi berätta. Men håll i hatten, för vi ska runt jordklotet, ner i myllan, upp i atmosfären och tillbaka. Om du står med en o-ekologisk gräddfil i handen så kan du lita på att de flesta kossor ätit galet hårt besprutad soja från Sydamerika. Sojan har duschats med ett av världens farligaste bekämpningsmedel, som är förbjudet i EU sedan länge. (Vi vill alltså inte ha giftet här, men tycker det är helt okej att göra storaffärer med länder som använder det. Mysig stil? Not!) Bönorna har växt på enorma fält där ytterst få andra arter trivs, ofta på marker där regnskog en gång frodats. En av de största orsakerna till att Amazonas huggits ned är just odling av soja. Och sojan vi importerar från Sydamerika används inte till vegokorv och sojalatte. Nej, den går till foder till boskap så att vi i slutändan ska få så billigt kött och mejeriprodukter som möjligt. eba32c10caba186bf87bd06b45ae5170 Om du däremot väljer en ekologisk gräddfil så har kossorna mest mumsat på obesprutad mat från den egna gården. Ibland lite soja, men då har den inte duschats med kemiska bekämpningsmedel utan odlats ekologiskt i Italien. Sedan använder ekomjölkbonden kossornas gödsel som växtnäring. Det är himla fiffigt eftersom konstgödsel är en riktig klimatvärsting. Dessutom kryddar det världens åkrar med mer kadmium, ett ämne som ökar risken för benskörhet och njurskador. Varje år får svenska staten hosta upp fyra miljarder kronor på grund av de benfrakturer som kadmium i maten orsakar. Ja, du läste rätt. Fyra miljarder. Inget din ekogräddfil bidrar till alltså. Som gräddfil på moset får ekokossorna dessutom vara utomhus mer än andra kossor. Det gillar både kossorna och det sprakande, surrande livet i vår svenska natur. När våra marker hålls öppna av betande djur så frodas massor av värdefulla och häftiga arter, som i sin tur gör att våra ekosystem fungerar som de ska. Och friskt vatten, öppna landskap och ren luft vill vi ju ha. Värt två kronor extra?   Självklart tycker vi i Naturskyddsföreningen, och hoppas att du är med oss. Ha ett trevligt fredagsmys!¨ timthumb.php

3 SEPTEMBER 2013

MY ICE CREAM THEORY

ice-cream3 Im going to take this in English sine I have been asked to do so! I hope all you Swedish people understand and if not give me a call.   My ice cream theory!   I have been practicing yoga for over 20 years now and I can’t count the times I have been asked which yoga is the best. Also so many times I have had to defend my yoga that I love towards other yogis and other people having an opinion about yoga in general.   Yoga is just so much more than the asanas (postures) we do.   To someone new to yoga I sometimes explain my ice cream theory and after that the questions stop and then get it. Or just pretend to just to be nice since I have spent a while explaining it. Either way here it comes.   Ice-cream I would think that almost everyone like. There is a small percentage of the population that don’t and according to me they are either lactos intolerant or just not an ice cream person., or they have never tried it   Yoga is the same way. It suits everyone and everyone should practice it for their own well being. Stiff people to get more flexible and flexible people to get more in control of their flexibility.   I love chocolate ice cream and that is by far my very favorite, but there are different flavors of  ice cream that I love to eat to. Just not the flavor I would take to a deserted island. 28645_chocolate_ice_cream_620   And it’s the same with yoga, there is a flavor for everyone you just have to try a big cone with many kinds of ice cream and try it. And 20 yrs ago I couldn’t stand pistachio but now I like it if it is the right one. pista-kulfi-ice-cream   So if you have had rhubarb ice cream and didn’t like it try it again with a different brand it might be better there!   The most important thing is that you like ICE CREAM and eat it!!   Hope this made sense and that if you have been to a yoga class you didn’t like, go back and try it again. Or try a different yoga type!!   I wouldn’t say any yoga is bad, its all good just might not be good for you! And there is no Yoga better than another. Its like saying that your x-mas eve is the best anyone can have, but you have no idea what my x-mas is like and I think it’s the best for me!   So just go and do Yoga get your butt of your couch and move it!   Now I have to get my butt of the couch and in bed. Good night!   Namaste Om shanti Bom shakalak   p.s they have an awesome ice cream at Rawfoodbaren that is YES healthy and so good!! IMG_7245   7 Juni 5871_10151744614538969_1377872855_n Juni juni juni Nu börjar jag i alla fall få midsommarkänslor…:o) hoppas att inte alla blommor blommar innan bara! Vad skall man då plocka till sin krans?!? Mycket saker har hänt och ett nytt liv har kommit till mig. Lilla Harald föddes den 13 maj på morgonen efter en förlossning exakt princip på samma sätt som med sin syster. Han var lite segar och kom 25 min senare men båda är födda Måndagen 13 maj/april kl 8/20 Johan tror att det är något mystiskt med siffran 13 och jag vet väl inte vad jag skall tro. Att jag har en väldigt regelbunden cykel kanske…:o) Nu är han i alla fall här, liten och ljuvlig. Äter, sover, bajsar, kissar kräks och lite vaken. Det är underligt hur man glömmer att de sover så mycket första tiden. Ca 20 timmar om dan…. Men jag njuter av att bara i någon timma om dan få sitta i soffan med detta lilla liv på mitt bröst och bara vara. Har ju en 4 åring som skall tas om hand om oxå, men hon är så snäll och hjälpsam!
För alla er som inte har barn så är detta säkert tjatigt att lyssna på men det är lite som en kille som gjort lumpen…. Han är mitt i det och har svårt att prata om nått annat och sån känner jag mig nu oxå tyvärr. Hoppas ni haft en fin nationaldag och idag den 7 juni firar jag min 36 års dag. Lyssnade på kropp&själ om val för några dagar sen och härliga Björn Lindeblad (han som vi alla röstade fram förra året till att sommarprata och som tränat med oss på HOT YOGA GBG) tänkte då på det beslutet jag tog för några månader sen att stänga studion. Då kändes det som det enda rätta men sen har jag vacklat fram å tillbaka men nu känner jag att det är rätt beslut. Min plan är att öppna igen efter sommaren nästa år så vet ni nån lokal som skulle passa hör gärna av er till mig jag letar…:o) Eftersom jag redan nu 3 v efter förlossning står och stampar som ett litet barn som vill åka karusell…. Att börja yoga samt att hålla klass. Åh vad jag saknar det… Saknar er alla och värmen!! Men jag måste stoppa mig själv för kroppen är skör även om det mesta känns ok så är jag inte helt återställd.  Promenader och lite mjuka övningar är vart jag är idag. MEN detta är även en lärdom för mig och jag känner att jag kommer ta med mig detta framöver. IMG_5540 Den 20 Juni är det den sista klassen i studion kl 11.00 och jag skall hålla den. Johan får stå stand-by med lillebror…;o) Hoppas vi ses då eller någon annanstans. I oktober/november så kommer jag i alla fall ha en Mamma-Baby yoga så hör av dig om du vill vara med. Bebisen får inte gå men krypa är ok. Yogan är till för mamman och kommer vara en 4 veckors kurs som kommer kosta 650kr. Sen har vi retreat sista helgen i september som det finns några få platser kvar till. Det är endast 16 personer som kan följa med så först till kvarn. Mer info finns om det på hemsidan. En helg med Hot Yoga, stillhet, god mat och härligt sällskap. Jag hoppas att jag efter retreat helgen kan hålla nån klass då och då. Jag har lite olika lokaler som jag kan vara i men allt beror på. Kan inte lova nått men jag vill. Kommer under det kommande året inte ta emot nya yogisar utan det gör jag först när jag öppnar igen. Mattor än en gång! De som inte hämtar sin matta innan midsommar har ingen matta längre…. Tyvärr!! Glad sommar och tack för dessa år i Johanneberg ni är alla så härliga och hoppas vi ses framöver. Varma kramar Isabel IMG_5490 15 April 2013 HIPP HIPP HURRA!!!! Idag har Hot Yoga GBG varit i lokalen i Johanneberg i 3 år!!!!! Mycket har hänt och vi firar med att alla klippkort kostar 1300 och gäller fram till midsommar!!!! Nu har Yann varit här i 2 veckor och försöker komma in i alla rutiner och sätt som vi har det här. Ny på jobbet kan man ju säga även om hon vet vad hon gör. Yann har hållit några Absolute klasser och vill verkligen uppmuntra er alla att gå på dem. Från nästa vecka kommer Yin Yogan tillbaka på några dagar och Yann är en fantastisk duktig Yin instruktör. Hon kommer kanske till och med be er ta med er tennisbollar och göra klassen ännu mer djup och härlig.  Jag är så tacksam att Yann är här och tar hand om allt när jag bara växer och växer och skall vila inför förlossningen. Jag går in i vecka 38 nu på onsd och det är inte långt kvar till bäbisen kommer men mår bra. Det är sagt att den skall komma den 8 maj. Som alla gravida har man lite krämpor och känner av att man är gravid men i stort sett mår jag bra. Nu när jag inte undervisar lika mycket har jag tid att träna själv vilket gör att jag mår så mycket bättre, mindre ont i ryggen och mer energi. Att undervisa är underbart och jag saknar det så och saknar er alla men jag ser fram emot att komma tillbaka efter bäbis har blivit några månader. Jag vet inte om jag har varit tydlig med vad som händer framöver. Yann är här fram till juni sen så kommer Junghyun, Linda, Fredrik och Sara komma in och hålla lite klasser. (juni är färre klasser än i april och maj) Jag har beslutat att lämna lokalen den 1 juli och det känns fortfarande tråkigt men jag måste göra detta för att få mitt privatliv att gå ihop. Sista helgen i september är det en Retreat med tillhörande detox i en vecka innan. Det finns platser kvar men inte så många…… Jätte kul att ni vill följa med!! Se mer info på hemsidan under Retreat. Jag har lovat mig själv att inte arbeta innan dess men vem vet får jag en liten ängel så kanske jag kan hålla klasser innan….;o) Men tror inte det utan vill ge den lilla sin tid! Sen i oktober har jag tänkt att sätta igång. Jag har några lokaler på gång som jag kan hyra per timma och då ta med min mobila värme och kan då hålla klass lite då och då. Ni som vill ha information om det var så snäll och maila mig så kommer jag upprätta en lista som kommer få information om klasser. Samt att jag kommer uppdatera timecenter när jag kan för att hålla er uppdaterade. Sen från aug 2014 så hoppas jag att kunna hitta en lokal och erbjuda klasser för er regelbundet igen. Här nedan kommer en förklaring på Absolute serien för er alla att läsa samt för Yanns Yin Yoga. Absolute Hot Yoga Absolute Hot Yoga är en utveckling av Hot-/Bikram Yoga sekvensen och innefattar 50 positioner som engagerar hela din kropp. Klassen hålls i en uppvärmd sal 38-40 grader (motsvarande Hot Yoga klass) och den inleds med en 45-min stående serie som följs av en 45-min golvserie. Respektive serie stärker och engagerar över- och underkropp, innehåller flera vridningar och specifika mag- och bålstabilitetsövningar. Absolute Hot Yoga passar utmärkt för dig som är nybörjare men även för dig som är en erfaren yogi och vill addera ännu en dimension till din yogapractice. Yin Yoga Yin Yoga är en meditativ stilla yoga där du håller de flesta positioner sittandes eller liggandes i 3-5 min. Till skillnad från t ex Hot- och Absolute Yoga där du arbetar mer repetitivt och engagerar kroppen mer muskulärt är Yin Yoga mer en passiv stretch där du främst engagerar bindväven och ökar dess mobilitet och styrka. Utöver den fysiska effekten, bl a att du ökar din rörlighet så påverkar Yin Yogan dig även mentalt och energimässigt genom att förbättra din cirkulation och balansera dina energiflöden. Yin Yogan utgör därmed ett utmärkt komplement till mer Yang- orienterade- aktiviteter och liv, t ex om du utövar Hot- och Absolute Yoga och har en hektisk vardag. IMG_4940   Denna bild summerar lite hur jag tänkt med studion. Klart skulle jag kunna men att slå knut på mig själv och bli en stressad yogalärare med press om att betala hyra varje månad så väljer jag att inte göra det! Kram isabel 4 April Nu har Yann kommit och satt igång att hålla klasser så det är bara att sätta igång för er med att träna. Det kommer vara fler klasser i veckan nu så boka in er. Många undrar även om Absolute serien och den är en nybörjar serie som Yann kommer köra. Jätte bra och kan verkligen rekommendera den för alla. All klippkort som köps nu gäller till och med midsommar. Under Juni kommer vi inte ha lika många klasser då Yann är tillbaka i Sthlm då och jag har en liten nyfödd. Men det kommer vara klasser fast som sagt inte lika många. Retreaten i september börjar bokas på så är det så att du vill följa med boka dig så du inte missar en helg med Hot Yoga. Jag flyttar ju ut ur studion den 1 Juli och hoppas kunna bjuda på ett avslutningskalas eller något innan dess men som sagt jag lovar inget men håller tummarna att bäbis i magen är en snäll liten krabat som gillar kalas lika mycket som sin mamma….;o) Sen till några små ändringar i Kamelen. Ni som varit på klass har sett när jag visat och det blir en helt annan position om du tidigare haft problem i den. Själv har jag inte blivit snurrig i den tidigare men nu under graviditeten så har jag det vilket beror på minskat utrymme eftersom bebisen tar upp mycket av platsen. Detta gör att lungorna komprimeras och det blir svårare att syresätta kroppen och som då leder till att jag har blivit snurrig. Men så kom jag på ett nytt sätt som gör att man slipper att bli snurrig. Här är en bildserie hur vi nu går in i positionen. Hoppas du får en härlig Kamel! 543763_10151636566828969_588264332_n 22 Mars   Nu är det en vecka kvar till påsk och oj vad kallt det är…… Hoppas att påskharen kommer med lite värme! Eller Yann kanske kan fixa det när hon kommer till GBG! Yann kommer efter påsk och kommer ta över mina klasser då jag känner mer och mer att det är för ansträngande för kroppen att hålla klasser. I hot yogan så arbetar vi med att få igång blodcirkulationen och när min blodvolym nu ökat med 50% så känns det minst sagt. Men jag gör mitt bästa och försöker ge så mycket som möjligt av min energi till er. officialPoses Yann kommer undervisa Hot Yoga Serien 90 min klasser samt Absolute Hot Yoga Serien samt några Yin Yoga klasser. Fredrik kommer fortsätta att undervisa på torsdagar och Junghyun och Linda kommer hoppa in lite då och då. Min bäbis kommer i början av maj och hoppas den inte dröjer för länge…. photo-5 Absolute serien är kanon och det är bra att kombinera Hot Yogan med Absolute serien. Här är en bild jag hittade på den serien. Samt en bild på Hot Yoga serien som vi gör idag. Lite skillnad är det men inte mycket.   Under April och Maj kommer Yann hålla de flesta klasserna och efter det i juni så kommer det vara färre klasser men ändå några i veckan fram till midsommar. Magnus Ringberg kommer ha en 10 dagars sommar detox i studion samt Anja Berg från Yoga Buddhi kommer också ha en utbildning under april och juni.   Den 27 mars sätter Rishi Signe Smith igång med sin Yoga-Mindfullness kurs som är i 8 veckor och kostar 900 kr. Förra våren så hade Katrin samma kurs som var väldigt uppskattad. Det är en väldigt härlig kurs som är mycket lugnare än våra 90 min klasser så vill du boka dig hör av dig till  rishisigneyogamindfulness@gmail.com   Under några måndagar framöver kommer Maja fortsätta med sin Warm Yin Yoga där man kan gå en drop in klass för 180. Boka dig på nätet men Hot Yoga GBG klippkorten gäller inte på de klasserna.   Sen till sist så vill jag även än en gång tacka alla er som har yogat hos oss de senaste 3 åren. Jag tittade i systemet och det är ca 20 000 bokade under dessa tre åren som har varit och svettats med oss i värmen. Helt fantastiskt och hoppas att ni har gillat det lika mycket som jag.   I höst så har jag lite lokaler på gång där jag kanske hyr in mig tillfälligt för att hålla klasser. Ni som vill hänga med på Retreat 27-29 september kan redan nu boka er. Sen efter den 29 september så hoppas jag att jag kan hålla klasser med min förhoppning kanske en gång i veckan eller mer eller mindre. Allt beror på hur det går med bäbis och nya livet som 2 barns mamma…;o) Jag vill och kommer försöka!   Nu räknar jag ner då jag undervisar imorgon sen månd-onsd och efter det kommer jag inte undervisa mer förrän efter bäbisen kommit!   Hoppas att vi ses i veckan och om inte så hoppas jag att vi ses framöver!   Massa varma hälsningar från mig och att vi ses

20130312_1615

En handstående från workshop förra veckan Gravid i v 34!! Mycke enklare än att komma upp ur soffan….;o)   21 Februari Kort och gott

1. Yann kommer april-juni klippkort gäller som vanligt
2. Veronicas workshop börjar nu på lördag Info här
Veronicas workshop börjar på lördag 2 mars. Veronica är på besök här i Sverige men har under 13 år undervisat i Yoga. Hon är extremt erfaren och ta tillfället att träna för henne innan hon flyger vidare i världen på nya äventyr! Man kan gå på alla eller bara på enstaka workshops.
3. 13 MARS Upp och Ner workshop Grunderna i att lära dig vara upp och ner boka genom att maila mig på hotyogagbg@gmail.com
4. Yoga-Mindfullnesskurs startar 27 mars info här och scrolla ner
5. Retreat 27-29 september boka här
6.Warm Yin Yoga Kurs med Maja startar 4 mars
7.Anja Bergh som under flera år drivit Yoga Buddhi kommer ha lite klasser i studion. För mer information kontakta Anja
8.Magnus Ringberg kommer ha en 10 dagars detox i början på Juni. För mer information kontakta Magnus
9. Studion stänger 1 Juli
10. Hot Yoga GBG fortsätter När? Var? Hur? vet inte ännu!
11. Hade jag varit man hade detta inte varit en issue….. Nått som stör mig!!!
Stor kram och tack och hoppas ni fortsätter till sommaren och efter det oxå!
299082_494065223977082_203278024_n

Vad händer sen?   Ja det kan man undra….. Jag vet inte och kan inte förutse framtiden. Jag önskar att jag kunde. Jag har en liten en som växer i magen och som pockar på min uppmärksamhet, under klasserna ibland så kommer jag av mig när jag får en spark på revbenen.   Min stora tjej är nu 4 år i april och hon ser så fram emot att bli storasyster och har nu förstått att det spelar ingen roll vad det blir för bäbis som kommer ut vilket är skönt för hon blev tidigare arg när jag talade om att det KAN bli en lillebror. Hon tyckte att det var självklart att det var en tjej då om det hade varit en kille så hade den varit i pappas mage. Det hade varit en härlig tanke och ibland hoppas jag att det var så. Jag är så lycklig att jag över ens blev gravid efter förra årets utomhavnadeskap med en äggledare mindre som resultat av det.   Jag har bollat fram och tillbaka och skrivit listor med för och nackdelar på hur jag skall göra framöver. Min kille skall disputera i medicin till hösten vilket gör att han måste fokusera 100 % på det. Jag hade inte kunnat ha studion över huvudtaget om det inte var för Johan som har varit fantastisk på alla sätt och flexiblel så jag har kunnat driva Hot Yoga GBG.   Jag vet inte vad för bäbis jag kommer få. Önskar att den kommer vara som lilla D och sova hela nätter från den är 6 veckor och äta och vara glad men sånt vet man inte.  Man kan bara knäppa händerna och hoppas på att det blir liknande i alla fall.   När jag fick lilla D så började jag undervisa på Hagabadet efter 3 månader, jag tyckte det var så kul och det gick jätte bra. Vi bodde i stan och jag åkte hemifrån på min moppe efter att ha ammat och höll en intro klass samt en 60 min klass så jag var borta i ca 2.5 timmar och det fungerade perfekt. Kom hem och ammade igen! Så höll jag på fram till lilla D var 8 månader och jag slutade amma. Det var superkul och jag älskade det men samtidigt en stress! Den stressen vill jag inte ha nu när jag har en 4 åring och en liten till att ta hand om.   Jag är egenföretagare och jag driver Hot Yoga GBG själv med hjälp av Fredrik, Sara, Linda, Junghyun och Lou och är så tacksam för allt de gör men kan inte begära av dem att de vänder upp och ner på sina liv för att hålla ställningarna i höst. Jag har varit i diskussioner med fastighetsägaren och har kommit fram till att jag flyttar ut den 1 juli ur lokalen. Jag känner att jag inte har lust att sitta under min föräldraledighet och låta försäkringskassan betala hyran för lokalen om jag inte kan hålla några klasser. Tanken är inte att lägga ner Hot Yoga GBG utan att lägga ner lokalen och leta efter en ny att flytta in i 2014 så vet ni någon bra lokal är jag intresserad.   Under hösten kommer jag ha ett retreat på Solhälla 27-29 september mer info här och ser även på andra möjligheter. Min ambition är att kunna erbjuda klasser och workshops under hösten när det passar och fungerar för mig och min familjesituation. Ni vill inte heller ha en sönderstressad yoga lärare som slår knut på sig själv och känner sig otillräcklig. Jag vill och har alltid velat kunna ge er 100 % av min uppmärksamhet när jag undervisar och vill kunna ge 100 % av min energi till er. När jag inte kan leverera det så känns det inte bra.   Det finns en tid för allt och jag har drivit Hot Yoga GBG i 3 år nu och har haft det som en liten bäbis för mig och nu är det tid att ge plats för en ny bäbis. När D var 1 år öppnade jag Studion och då fick hon ett syskon i och med studion och nu släpper jag det och tar hand om den lilla som kommer.   Yann kommer i början av April och anledningen att jag har bett Yann att komma hit är för att hon är en fantastisk yoga lärare. Varm och fantastiskt duktig. Och att vi skall kunna erbjuda er fler klasser innan vi stänger och att ni skall kunna träna massor innan vi stänger. Sen kommer väl frågan direkt varför Yann inte kan ha studion i höst men hon kan inte lova något då hon inte vet om hon kommer trivas. Jag tror att hon kommer komma hit och älska det!! Men jag kan inte binda upp mig på ett kontrakt som löper och som jag inte kan komma ur om det är så att hon inte kan eller vill.   Fram till sommaren så kommer Hot Yoga GBG finnas i lokalen på Richertgatan men efter sommaren så kommer det finnas en studio lite var som. Så har du något bra tips på lokal där jag kan vara och ha lite klasser så säg till.   Så ta en paus ett tag och så hoppas jag att vi ses under hösten och nästa vår lite var som men fram till dess så kommer tjockisen hålla klasser i hettan på Richertsgatan. Kommer försöka att ha klasser så länge som möjligt men får se hur länge jag orkar. Värmen är påfrestande och kämpig när man måste prata hela tiden…. Men jag gör mitt bästa!!   Vill också passa på att ge er alla en varm kram och ett jätte tack för att tack vare er så har jag haft möjlighet att driva studion under denna tiden och det har varit 3 fantastiska år och hoppas på många fler!!   Stor kram och hoppas vi ses massor nu framöver!! Isabel   Några ord från vår kloka Dalai Lama   ”Dalai Lama svarade på frågan vad som förvånar honom mest; -Människan. Hon offrar hälsan för att hon ska tjäna pengar. Sedan offrar hon pengar för att få tillbaka hälsan. Och så är hon så angelägen om sin framtid att hon inte njuter av nuet. Följden blir att hon aldrig lever i nuet och inte heller i framtiden. Hon lever som om hon aldrig skulle dö. Och så dör hon utan att ens någonsin ha levt.”   Jag väljer att ta vara på nuet och som alla säger tiden kommer inte tillbaka så njut ni med så ses vi snart! 28912_512314418818829_291375876_n   5 Februari Vår nytt!   Hoppas ni har haft en härlig jul och nyår och nu är det redan februari. Innan man vet ordet av så är det sommar och sol!   Eftersom jag bara blir större och större så undrar säkert många vad som kommer hända framöver i studion. photo I april kommer Yann från Stockholm och skall under två månader vara i studion och hålla yoga klasser för er. Yann är en fantastisk tjej som flera av er träffade förra hösten då hon besökte oss och höll några Yin Yoga klasser. Hon undervisar i Stockholm för tillfället så om ni är där uppe så träna för henne. Hon har bla undervisat Yin Yoga på duCalme (som är den bästa Bikram studion i Stockholm, vacker och härlig) Nu undervisar hon Hot Yoga på Perfection på Östermalm och även Absolute Hot Yoga. Hon kommer hos oss fortsätta med de 90 min klasser som vi redan har men även ha några Absolute Hot Yoga klasser samt Yin och Flow klasser.   Jag skall ha bäbis i början på maj och hoppas att jag kommer kunna undervisa fram till dess men tror att det kan vara bra att vila lite innan den andra kommer ut…. Men hoppas och vill fast får se hur det går. Känner nu att jag är tjock och otymplig men det går bra!   Det som händer nu framöver är att det nu v 7 den 12 feb är en barn yoga för de barn som är 7-15 år gamla. Under en timma kommer vi träna lite av de positioner som vi gör och för att de skall få en känsla av vad Hot Yoga är kommer det vara ca 25-30 grader varmt. Vill ni boka era barn så gör det på bokningen med ert namn och uppge vad de heter samt hur gamla de är.  Klassen är ca 60 min och kostar 100 kr.   Jag hade en upp och ner workshop där alla testade på att vända upp och ner på sig själva och alla var så grymma! IMG_4080   Maja kommer starta sin Varma Yin Yoga den 4 mars och det är en 6 v kurs för er som vill fördjupa er och det är bara att boka sig till Maja. Mer information finns på www.hotyogagbg.se/maja IMG_2572 Fram tills dess kommer jag ha en Varm Yin Yoga kl 17.45 på tisdagar som jag hoppas ni kan komma på. Yin är fantastiskt och avslappnande!! Det har skapats en till flik på hemsidan som heter SHOP där lägger jag upp de saker som jag säljer i studion. Det är som ni alla vet ont om plats i studion så det är enklare att lägga upp de saker jag har på nätet så får ni fråga efter dem när ni kommer. www.hotyogagbg.se/shop   IMG_6296   Nu när januari är över och den värsta stressen lagt sig hoppas jag att du fortsätter att träna för att inte komma på i panik i maj att snart skall man i och bada….;o)   Om du vill boka in dig på en 10 dagars Yoga träning så kommer Magnus Ringberg att vara i studion från den 3 juni-12 juni och ha en Hot Vinyasa klass varje dag och kombinera detta med en detoxmeny. Anmäl dig genom att maila magnus@magnusringberg.com kursen kostar 2000 kr och klasserna kommer ligga månd-onsd 19.30-21.00 och på fredagen kl 17.30-19.00 och lörd-sönd kl 16.00-17.30 Kommer lägga upp mer info om detta på hemsidan senare.   Viktig information till alla är att klippkort för 1300 gäller i 8 veckor och de för 1600 gäller till och med midsommar. Jag vet att det kanske står lite olika information beroende på vart man tittar. Men det är det som gäller. Vad det gäller mattorna så är de flesta kvar. Jag gjorde en rensning och du som inte har hört av dig eller hämtat den kan inte förvänta sig att den är kvar tyvärr. Har inte plats att förvara en massa mattor som inte används. Har du ett aktivt klippkort och kommer och tränar så får din matta självklart vara hos oss. Anmäl dig till Yoga Games och uppge HotYogaGBG så får du 300 kr rabatt!! Billigare innan den 31 mars!! Så det är lite som händer framöver. Powerstudio har flyttat ut och är det så att du vill hålla egna yoga klasser eller meditation eller något annat så är det bara att höra av dig till mig så kan du hyra den delen per timma. hotyogagbg@gmail.com Det går även att hyra in sig i yogasalen med speglarna och värmen det är bara att höra av dig så hittar vi säkert någon lösning.   Under december så var jag med i en utmaning på Instagram där man varje dag skulle göra en inversion, dvs en övning som innebar att man vände upp och ner på sig själv. Nu i februari är det en massa utmaningar på instagram. Jag är med i en armbalans utmaning och även om jag inte kan göra allt då magen är i vägen så tränar jag yoga i alla fall 30 min om dagen för att värma upp och kunna göra positionerna.  Ett tips är att gå in och kolla på instagram då det är fullt med inspiration och roliga yoga positioner.

photo-2

Hoppas att vi ses snart i studion och snart skall jag ha en insamling med underlakan och påslakan samt örngott till Stadsmissionens akutboende men kommer med mer information om det inom kort!   Ha en underbar dag och varma hälsningar från mig   p.s många frågar varför det inte är fler pass och jag hade önskat att jag kunde erbjuda fler klasser men i dagsläget så är det bara jag, och Fredrik som har en klass i veckan som kan undervisa.  Linda, Junghyun och Sara kommer endast ha klasser nu framöver som vikarier för de klasser som jag och Fredrik inte kan hålla. Detta för att de har fullt upp med sina vanliga jobb, studier och familjer. Morgonklasserna kl 6.30 kanske kommer tillbaka men det beror på om jag får hjälp med dem eller inte. Lou är en klippa som hjälper mig med fredagsklasserna och det är jag så tacksam för! Ensam är inte stark!!   p.s nr 2 vill även tipsa om denna TED TALK Fifty shades of gay! och även denna artikel som för en gång skull är bra även om det kommer från aftonblandet Väldigt viktigt!!     19 December   Dagens utmaning och lite lek efter.. Att vara upp och ner är väldigt upplyftande och man blir så mycket piggare! Testa det du med!!           Lucka nr 19

Finish each day and be done with it. You have done what you could. Some blunders and absurdities have crept in; forget them as soon as you can. Tomorrow is a new day. You shall begin it serenely and with too high a spirit to be encumbered with your old nonsense.- emerson

18 December På stranden med överdragsbyxor och vinterkängor känner man sig inte alls lika lätt och rörlig…. Kläder är A och O när man yogar. Tänk på att ha naturmaterial och att alltid tvätta kläderna direkt när du kommer hem annars kommer din näsa känna av det nästa gång du tränar….;o) Recept för Illaluktande Kläder 1 handfat med varmt vatten 1dl ättika Låt det ligga i någon timma eller så släng in i tvättmaskinen (aldrig skölj medel till träningskläder) och vips så luktar de bättre nästa gång du sätter på dig dem.   17 December Dagens upp och ner. När jag gjorde den så grämde jag mig över att mina ben inte är raka men då kom jag och tänka på dagens lucka och då ändrade jag mig direkt och gillade mina ben….;o) ”People are just as wonderful as sunsets, if I can remember….. when I look at a sunset I dont find myself saying ”Soften the orange a bit on the right hand corner” I don´t try and control a sunset. I watch it with awe as it unfolds”                                       14 December                               15 dec                                           16 dec

13 December   Använder mig av Doris Yoga matta som är lite liten och som glider lite men jag klarar det!           12 December Idag samlades vi några Yoga Instruktörer och lekte lite. Elaine introducerade mig för inversion army som startades av några yoga tjejer som älskar att vara upp och ner. Att få andra att göra olika övningar med armar ner och fötter upp. Jag var inte sen att hänga på då här är min första dag. Vill du följa gå in på Instagram och sök på hashtag #inversionarmy #gosweden eller följ på twitter om du har det. @isabels_yoga Dagens lucka i kalendern i studion lyder som följer. ”Often people attempt to live their life backwards they try to have more things, or more money, in order to do more what they want so that they will be happier. The way it actually works is the reverse. You must first be who you really are, then do what you really need to do in order to have what you really want.” Margret Young     9 December   Som alltid vill man mycket och så finns bara inte tiden där. Det gäller oss alla och det är bra att bara acceptera ibland att man inte kan prioritera allt i sitt liv. Denna veckan kom snön och att vara ute i den och åka pulka med D blev min prioritet. Men det har öppnats en lucka varje dag på www.facebook.com/HotYogaGBG så kolla där om du inte redan har gjort det. Jag är inne på min nionde dag med en grön smoothie varje dag och det går fantastiskt bra! Bara man får in lite rutin så går det som en dans!! Vill bara såhär en söndag tipsa er om en artikel som jag läste på Dagbladet.no Norrmännen är smarta de!! Och det är så sant! Jag personligen tycker att träning 2-3 ggr i veckan är perfekt och att gå en promenix är ett fantastiskt sätt att träna!!! Läs själva vad Hippokrates sa…;o) http://m.db.no/2012/12/07/kultur/debatt/kronikk/trening/overtrening/24731658/ Hade en diskussion denna veckan med en av de som tränar hos mig som tränar väldigt intensivt. Bikram säger att man kan träna Bikram Yoga varje dag året om. Jag håller tyvärr inte med. Jag tycker att för att kroppen skall må bra så måste man vila. Så träning 2-3 ggr i veckan och sen att man tar en vecka eller två då man tränar varje dag då och då är inte helt fel om man har tid till det. Men att i månad efter månad träna 7 dagar i veckan är inte bra. Kroppen måste vila. Ja läs själva vad Norrmannen säger i artikeln. Och norrmän är ju sunda eller hur…;o) Nu snöar det för mycket så jag måste ge mig ut i yran!   Kram hela dan och hoppas vi ses i veckan!!! Isabel 1 December   Adventskalender och idag är första luckan. Vi skulle haft klass idag egentligen men det blev inte så. Har haft problem med elen och nu är felet hittat och de skall fixa det på måndag. Men helgens klasser blev inställda tyvärr. Och vad är inte mer passande än detta den 1 dec   ”When something bad happens you have three choices. You can either let it define you Let it destroy you Or you can let it strenghten you.”

Istället för att sitta och sura så gick jag skälv på Yoga med Lisa! En superhärlig klass och Kamila vågade sig med. Det är underligt egentligen när man yogar i normal temperatur. Jag har alltid mest kläder på mig och tycker kroppen är stel och det tar längre tid att komma igång. Sen har jag en liten krabat i magen som de senaste gångerna jag har tränat yoga strejkat och blivit till en kanonkula. Men inte när jag tränar i värmen, då är den där inne helt med på noterna och jag mår så bra! Jag vet inte egentligen vad det kan vara men kanske att värmen gör att blodcirkulationen sätts igång och då även till den lilla och att den gillar det. Eller bara det att det är en HOT BABY där inne…;o)

  Det största som hänt än ändå att jag kände det som en liten fisk inne i magen och det kittlade lite. Är i v 18 och står på huvudet!

    27 NOVEMBER GOD JUL

En LP skiva vi spelar hemma…;o)

Lite tidigt jag vet men vill passa på innan all julbestyr sätter igång.   Vill tacka så jätte mycket för detta året och det har än en gång varit ett fantastiskt år och jag är så tacksam och glad över alla er som kommer och investerar er tid och energi tillsammans med oss alla.   Skriver kort här så kan ni om ni vill istället gå in på www.hotyogagbg.se/tankar för att läsa hela julbrevet med bilder och ord.   Julklappar- Önskar du dig ett klippkort så kan du säga till dina nära och kära så kan de i hemlighet höra av sig till mig så fixar jag det. Eller kanske en ny matta eller ett par yoga shorts! Eller om du vill göra någon glad så fixar jag VARMA julklappar….;o)

 

Retreat- Ni som vill följa med anmäl er innan torsdag denna veckan. januari är årets fattigaste månad och det går bra att betala anmälningsavgiften på 900 nu och sen 2000 den 25 januari efter retreaten och lönen kommit. Det är inte så många anmälda nämligen så det kanske inte blir av. Hade gärna haft den senare men då är jag för gravid…;o)         Mattor- De som är kvar efter den 20 december försvinner….. Så snälla hämta din matta innan dess!! Skall nämligen fixa i ordning i omklädningsrummen i jul! Jag har mailat ut om detta så många gånger och ändå sparat mattor för jag har inte haft mage att slänga alla men nu åker de ut som inte tas om hand om. Tyvärr!   Framtid- Det är inte påskrivet men det kommer ev ner en fantastisk tjej från Stockholm som skall driva studion åt mig när jag är hemma. Så har någon en lägenhet över från mars så letar vi med ljus och lykta!!  Mer information och presentation kommer när vi har bestämt allt!!

 

Stora varma jul kramar till er alla och hoppas vi ses snart!!   Isabel Fredrik- som håller klasser på torsdagar Sara- som pluggar dubbelt och som just nu inte undervisar men vi hoppas hon kommer tillbaka snart Junghyun- Som har familj och arbetar som cello lärare samt frilansar som cellist och har dessvärre inte tid att undervisa nu men vi hoppas hon finner tid för oss snart…;o) och Linda- som är mammaledig för tillfället med en liten go tjej! Nu till lite andra saker!! Under December månad så har jag och Caroline satt igång en grön våg i GBG. Caroline la upp nått på nätet för en vecka sen och utmanade sina yogisar att dricka en grön smoothie varje dag fram till nyår. Jag spann vidare på den idén och så öppnade vi en Facebook sida där det är som en grön smoothie julkalender. Där man varje dag får ett tips på en god smoothie som skall drickas fram till jul!! Så häng på alla! Sök på facebook på Green December Yum så hittar ni det. Gilla sidan och var med i vår julkalender!!! 1 eko banan en näve eko spenat 5 cm eko gurka 1 dl frysta blandade sommarbär 1 msk Goji bär (eko oxå dem) Mixa med vatten i ca 5 min till bra konsistens! Försök att köpa eko produkter då de innehåller mycket mer vitaminer och annat nyttigt!!   Som ni kanske ser så är det inte lika många klasser som det brukar vara. Detta för att jag är gravid och jag orkar helt enkelt inte hålla 10-15 klasser i veckan så det har minskat. Jag är hemskt ledsen för detta och hade så gärna haft många fler klasser men det går tyvärr inte nu i detta läget. Jag försöker begränsa antalet nya och har gjort detta under hösten och det har varit så mycket bättre. Nya varannan vecka blir lugnare för alla, för de nya och för er som har tränat massor. Det är så fantastiskt kul att se er alla kämpa och verkligen utvecklas. Alla är olika och har olika förutsättningar och det är så viktigt att vi inser detta. Sen kan man givetvis titta på någon som är väldigt duktig och sträva efter det. Men man måste inse sina egna begränsningar och ta det små steg i taget. Nu efter jul så är det en klassiker tex på folk som skall sätta igång. Det är verkligen kanon men om hälften av alla som ”sätter igång” hade satt sina mål lite mer realistiska så hade det hållit ända fram till sommaren. Men tyvärr blir det sällan så. Man kör i 200 från början istället för att små starta och sen accelerera. Jag tror de flesta av oss har lite tidsbrist och att då pressa in att träna 4 ggr i veckan varje vecka fungerar inte från att inte ens tränat en gång. Samtidigt som man skall ändra hela sin kost och byta jobb….;o) Så mitt tips till alla er är att börja smått och accelerera. Det är lite som på en klass. Kör man på i 200 från början så kommer man falla men om man känner in sin kropp och känner efter dagsformen på varje pass så blir varje klass så mycket bättre!

  Många varma kramar och gilla vår facebook sida för där lägger jag upp vad som händer i studion. www.facebook.com/HotYogaGBG Isabel 14 NOVEMBER   Nu skall jag allt få iväg ett nyhetsmail till er!! Jag har varit på väg så många gånger under hösten men har varit upptagen med mycket annat….. Är gravid i v 14 och de som är aktiva på Facebook och här i studion har sett min växande mage, eller som Monica sa ”Tyckte allt att du hade gått upp lite men ville inte säga nått”. Sånt skall man inte påpeka förän det är helt uppenbart. Jag har gjort så många sådana tabbar och har lärt mig att man inte frågar längre. Men ni får fritt fram säga att jag är tjockis för det har jag blivit nu.   Har mått pyton men mår bättre nu! Det vände när jag var i Florida på utbildning. Lite D-vitamin, egentid och träning 6 timmar om dagen fick mig på fötter igen. Nu försöker jag träna när jag får tid men minst en gång i veckan. Har färre klasser då det är påfrestande att vara gravid och undervisa i 40 gradig värme i 90 min…. Men det går fast kan inte ha 10-15 klasser i veckan som tidigare. Missa inte DUO klasserna då jag går runt under hela klassen och bara rättar er individuellt!! En grym klass som ger er såååå mycket! Nästa är den 27 November. Och Fusion klass nu på lördag och även på tisd nästa vecka. En surprise klass anpassad för alla men där vi leker lite mer….:o)     Lite nytt i studion. Nadia som tränar hos oss och som är musikalartist är här till jul och kommer ha klasser på torsdagar kl 10.00 samt på måndagar kl 20.00. Dessa klasser bokar du genom Nadia ahimsayoganadia@gmail.com och betalar henne på plats. Det är en Vinyasa yoga i normal tempererat rum. Mer info finns på hemsidan www.hotyogagbg.se/guestteacher/         Linda har fått en liten tjej som heter Ebba och jag var där med en liten present från oss alla och hon tackar så. Vi får se när Linda kommer tillbaka men det blir nog efter jul tror vi. Ser fram emot det.

Jag vet ännu inte vad som händer när jag skall ha bäbis men har lite alternativ och lovar att berätta så fort som jag vet. Inga klippkort gäller dock längre än till den 1 mars då jag inte vill sitta och blir återbetalningsskylldig…. Men tror absolut att det kommer vara klasser efter 1 mars men kanske inte lika många som nu. Vill även understryka att 10 klipp för 1300 gäller ENDAST i 2 månader Detta kort är för dig som vill träna 1-2 ggr i veckan. 10 klipp för 1600 gäller i 6 månader men som längst till 01-03-2013 För dig som vill träna lite då och då och kanske reser mycket tex. Får du friskvårdsbidrag från din arbetsgivare! Glöm inte att lämna in kvitto till dem för din Hot Yoga! Har nya kvittoblock så be mig bara!!! Under jul och nyår är det stängt och jag kommer fixa lite i studion och vill att ALLA tar med sig sina mattor hem för Julen! Du har nu nästan 6 veckor på dig att hämta din matta om du har checkat in den. Det blir ingen julkryssning för mattorna utan den kryssningen går om så till återvinningen….;o) Alla kort som är köpta och som gäller över jul förlängs med 3 v dock ej längre än till 1/3-13…;o)

Den 18-20 januari är det Retreat igen. Så om du vill följa med så är du varmt välkommen. Det finns fortfarande några platser kvar!! http://hotyogagbg.se/retreat/ Det är en utmärkt start på våren och för att komma in i Hot Yogan med yoga och teori så du får mer ut av din träning. Samt mat som är bra för kropp och själ. Rawfood och annat gott.   Under våren kommer Tova Olsson ha en yogakurs här på Hot Yoga GBG på onsdagar kl 19.30. Tova är en fantastisk lärare och härlig person och vi är så glada att hon är hos oss. För att boka dig och mer information maila Tova tovaolsson@gmail.com mer information kommer på hemsidan inom kort.   Jag har så mycket mer att berätta som vanligt men vill inte bli för långrandig så det får räcka för idag!   Hoppas vi ses snart och bara för att du inte är här så betyder det inte att vi inte undrar vart du håller hus….;o) Varma hälsningar från Isabel & Fredrik p.s just nu är det bara Isabel och Fredrik som håller klasser och förhoppningsvis kommer Sara och Linda tillbaka till våren. Junghyun kommer vara vår vikarie så hoppas hon kan slita sig från sin cello och komma och undervisa ibland….;o) Lou och Susanna håller i Audio klasserna och det är vi så glada för!!   ”When you are inspired by some great purpose, some extraordinary project, all your thoughts break their bonds; your mind trancends limitations, your consciousness expands in every direction, and you find yourself in a new, great and wonderful world. Dormant forces, faculties and talents become alive, and you dinscover yourself to be a greater person by far than you ever dreamed yourself to be” –Patanjai, 250BCEt   19 SEPTEMBER Illamåendet ökar och tröttheten är obeskrivlig. Att bara orka med dagen är ett stort steg. Jag äter bra, tränar regelbundet och är frisk. Men inom mig växer en liten bäbis. Som just nu håller på att få ett hjärta som min kropp bygger, hjärtat är nu lika stort som ett vallmofrö. Inte konstigt att man är trött, drömmer konstiga drömmar och inte har ork till nått annat. Jag är tidigt i min graviditet men det känns precis som med Lilla D och det är bra. Barnmorskan sa till mig att illamående är ett gott tecken och puttade bak mig en vecka så jag nu är i 6 istället för 7 som jag hoppades på. Har du någonsin varit bakis och ute på en båt med sjösjuka så vet du hur jag mår….. Så med detta vill jag berätta att jag är gravid och att jag är sjösjuk och har energi som en 80 årig tant….. Känns helt främmande från vem jag är! Men hoppas att ni inte märker någon skillnad under klassen. Men om jag sitter ner lite ibland så hoppas jag att ni förstår. Jag ser er oavsett….. och ibland kan det faktiskt vara bra att titta på er från det perspektivet för då missar jag inte någon. När jag går runt kan det vara så att jag missar att se nått….;o) Så klasserna kommer inte vara slappare utan de kommer vara tuffare…;o) Sen måste jag säga att underligt nog så mår jag mycket bättre när jag är i värmen än utanför! Så det kanske medför mer klasser….;o) Skall på utbildning i USA 13 okt-24 okt och då kommer Junghyun och Fredrik hålla klasser när jag är borta. Ser fram emot att komma till USA och få inspiration för att kunna dela med mig med er när jag kommer hem. Jag är jätteglad att jag är gravid efter vårt utomhavnadeskap i dec så känns det kul att det kommer en liten till mini-me! Sen vad som händer framöver vet jag inte och det vet ingen men jag kommer köra på som vanligt så gott som det går bara lite tjockare…;o) Hoppas att vi ses på mattan snart! Själv vilar jag till jag har kommit i hamn och sjösjukan försvunnit om några veckor. Ser fram emot att träna då. Nu går all min energi till att hålla klasser och må bra! Stor kram från mig Isabel   3 SEPTEMBER ”Ditt liv är som en bok, så det är bara att vända blad och börja på ett nytt kapitel.”   Nu efter sommaren så är det dags att sätta igång med träning igen och efter denna kalla sommar så ser jag fram emot att vara i värmen massor och träna mer er.   Jag har billigare klippkort nu inför hösten och hoppas att detta gynnar så många som möjligt! Detta har jag även gjort för jag har inte några terminskort längre. Jag kände att jag blev stressad av de som köpte terminskort och inte kom och tränade. Jag vet att jag kanske borde tacka och ta emot men sån är jag inte som många av er vet. Så dessa billigare kort är då till för dig som vill träna 1-2 ggr i veckan. Du som av olika anledningar inte hinner detta är mer än välkommen att köpa ett kort som gäller längre. Sen kan man någon gång köpa ett kort som bara gäller i 2 månader för att prioritera träningen under en period. Träning föder träning, så kickar man igång så kan man inte vara utan det och ser till att man får in det i sin dagliga rutin. Jag har själv inte kommit igång efter sommaren men denna veckan sätter jag igång och det skall bli så underbart.   10 klipp för 1300 giltigt 2 månader 10 klipp för 1600 giltigt 6 månader 20 klipp 2600 giltigt 4 månader 20 klipp 3100 giltigt 8 månader Det kommer massa nytt till hösten som jag verkligen ser fram emot.   Idag måndag kommer det vara en DEEP Hot Yoga där jag kommer instruera innan alla gör positionerna tillsammans. Det är en möjlighet för er att se och sen göra positionerna. Klassen är nästan två timmar lång men är inte mycket jobbigare än en vanlig klass. Denna klass är bra för ALLA!!   På Onsdagar kl 16-17 kommer vi ha en Warm Yin Yoga som jag hoppas att många av er kan komma på. Om inte varje vecka men kanske nån gång då och då eftersom det är så fantastiskt att träna Yin Yoga i varmt rum då man kommer förbi muskulaturen och arbetar med vävnaden runt. Hot Yogan är en Yin yoga, dvs kraftfull och stark medans Yin yogan är en lugnare variant men som kräver mer tålamod. Perfekt att träna yin yoga och sen en Hot Yoga efter. Du kommer märka skillnader som bara den i din prestation i Hot Yogan.   RETREAT 28-30 September. Under denna helgen så kommer vi träna yoga, äta gott och umgås. All information finns på hemsidan under Retreat och jag har bara några platser kvar så om du vill följa med hör av dig så du får en plats. Vi kommer fördjupa oss i våran yoga och detta är det 2 Hot Yoga Retreatet som hålls i Norra Europa så häng med!!! Länk till Retreat   Sen kommer jag även ha en klass som vänder sig till män som är 60+ detta för att min far gärna vill öva upp sin smidighet och balans. Jag har sagt till honom att han skall komma och träna Hot Yoga då det är helt fantastiskt och det är så mycket fördelar med det. Men han har lite svårt att ställa sig i ett rum och träna Yoga. Så jag har startat en klass som kommer heta BOSSA NOVA den kommer ligga på Onsdagar kl 13-14 med start den 19 sept och 4 veckor framöver. Tipsa någon du känner om det mer info finns på Länk till mer info om Bossa Nova Ser fram emot att ses i värmen framöver och att se er träna och utvecklas till en sundare kropp och ett leende sinne.   Stora varma hälsingar Isabel Länk till att boka din plats i värmen p.s måste även tipsa om en helt fantastisk film. Hotel Magrigold så rolig och varm!! Trailer för filmen   4 JULI   Ha en härlig sommar!   Nu under sommaren kostar klasserna som erbjuds 100 kr ända fram till 19 aug. Så under sommaren så är klasserna endast för er som redan har varit hos oss och tränat tidigare. Nya är hjärtligt välkomna efter den 19 aug!   Under hösten så kommer vi ha fler kvälls klasser samt tidiga morgonklasser för er som är morgonpigga och vill flyga iväg till jobbet.     Under hösten kommer det även dyka upp fler DEEP HOT YOGA som är en fördjupningsklass där positionen först demonstreras och där man sen gör positionen två gånger efter det. Så att man innan varje position får en genomgång av den.   Det kommer även i sept-okt komma en HOT YOGA FUSION en klass där jag kommer blanda in positioner från de 84 avancerade positionerna.   Linda har klasser nu v 27-28-29 sen bär det av på nya äventyr för henne och vi önskar henne all lycka men kommer sakna henne under hennes mammaledighet.   Sara, Fredrik, Junghyun och jag håller ställningarna under hösten med lite morgonhjälp från Sillen…;o)   ”Tell me and I will forget, teach me and will remember. Involve me and I will learn” Benjamin Frankling   Missa inte att boka in dig på Retreat som är sista helgen i september. En helg fylld av inspiration, Hot Yoga, Yin Yoga och god mat. Se på hemsidan för mer information. MANGO-MILAJ-YM I höst kommer lokalen vid vissa tillfällen användas av andra underbara yogisar som kommer ha yoga kurser hos oss på Hot Yoga GBG. Bokas via dem inte genom Hot Yoga GBG.   19.30 Måndagar Magnus Ringberg ”Hot Vinyasa” 19.30 Onsdagar Katrin Elfberg ”Yoga-Mindfullness” 9.30 Torsdagar Anja Bergh & Milla Floryd ”Walkitalkie-yoga”   Prislista inför hösten är inte klar ännu men det kommer inte bli dyrare. Sitter och filar på hur ni skall kunna träna mer till lägre pris nämligen.   Jag hoppas verkligen att ni får en helt fantastisk sommar och att det blir fint väder och mycket ledighet för er alla. Mitt bästa tips inför sommaren är att lägga infrån sig telefonen och datorn. Så det skall jag göra nu….;o)   Stora varma sommarkramar till er alla och ses i augusti om inte i sommar någonstans i Sverige.   Missa inte heller Sommar i P1 den 18 juli kl 13.00 för då är det Björn Lindeblad som tränar hos oss ibland…:o)   ”I hope you dont mind that i put down in words how wonderful life is while your in the world”   18 Juni ”You decide every moment of everyday who you are and what you want to belive. You get a second chance, every second” Ännu ett mail om dessa underbara mattor som har flyttat in i studion! Vill du ha din matta så får du hämta den denna veckan! Är det så att du tränar regelbundet, dvs minst en gång i veckan så får du ha kvar din matta men skriv upp i studion hur den ser ut så låter jag den vara kvar. Vill inte slänga några mattor men det börjar bli fullt på hyllan nu…. Alla klasser i sommar kostar 100 kr och enklast att sätta in på BG innan klassen eller ha med en peng. (klippkort gäller och då får man träna 3 ggr på 2 klipp) 29 juni-1 juli YOGA NOMADS Under helgen gästas vi av härliga yogisar från hela världen och det kommer vara klasser runt om i stan. Sen är det ett gäng som letar efter en soffa att sova på så om någon vill öppna sitt hem och erbjuda en soffa eller säng hör av dig till mig på hotyogagbg@gmail.com och få 150 kr rabatt på lördagens workshop. Boka din plats HÄR  

Ha en underbar sommar och hoppas att vi ses under sommaren. Under sommaren så är det lite klasser så titta på schemat för aktuella klasser.

Njut av solen som kommer komma! Varma hälsingar Isabel Häng med på facebook om vad som sker i studion www.facebook.com/HotYogaGBG   5 Juni På måndag är det sommar om du har missat det!!! ; Då slutar terminskorten gälla för er som har det! Vad ni har varit grymma i vår och tränat så mycket och jag har verkligen sett resultat på er alla. Hoppas ni fortsätter även om korten slutat gälla. ; REA är det överallt i stan så vi hänger också på det. ; Från den 11 Juni så kostar alla klasser 100 kr. (för er med inloggningsuppgifter) Samma betalning gäller, antingen kontant eller betalt på BG och maila eller ta med dig en kopia. Har du iPhone? Och betalar med den så ett tips är att ta en bild på din skärm. Det gör du genom att trycka ner mittenknappen och den silvriga knappen på toppen av tel där du stoppar in en handsfree. Så gör man en skärmdump och sparar det som ett foto! Ni kanske redan visste om det men jag tycker det är fantastiskt käckt…;o) ; Kom och hämta din matta innan midsommar för då är det rensning av mattor som ligger och dräller!! ; Hoppas du kan komma även om det är sommar. Håll utkik på schemat då klasserna ligger lite andra tider under sommaren. Men fortfarande samma värme och samma härliga Yoga. ; Linda ska ha en liten bäbis till hösten så hon kommer att hålla klasser till och med vi stänger för sommaren och sen skall hon vila och ta det lugnt. Kan vara så att hon kommer in och kör några klasser om hon känner sig ok! Stort grattis till dig Linda från alla oss och kommer sakna dig under din mammaledighet!! ; ; “Stay curious, listen fully, keep an open mind, try new things- as simple as that ;)” ; Den 18 juli så kommer Björn Lindeblad att sommarprata. Tack alla ni som röstade på honom! Björn träffade jag för ca 2 år sedan när han föreläste och jag gillade honom direkt. Sen pratade vi lite efter och jag berättade att jag hade en Yoga studio och han hade tränat tidigare och kom så småningom och tränade på Hot Yoga GBG. Så boka in den 18 juli kl 13.00 på P1 för att lyssna till hans kloka ord. Ett tack från Björn till er alla som röstade vill jag framföra! ; ”This is the way it is; The important thing is not trying to think perfect thought or act like saints, but to realize the way things are.” ; Hoppas ni får en fantastisk sommar om vi inte ses så hoppas jag att vi ses till hösten! ; Varma kramar från ; Isabel, Linda, Sara, Fredrik, Junghyun och Ullis 24 Maj Varför händer allt kul i Maj! Kan man inte sprida ut det roliga lite mer över året…. Nu under Maj så började vi med en utmaning då det var ett gott gäng som tränade varje dag i 2 veckor. Jag började starkt med några dagar och sen en klass i Sthlm som var kanon med Ullis som var uppe och yogade med mig. Sen Fiskpedikyr och möhippa på lördagen.

fötterna i bubbelvatten….nej det är Fiskar

Helgen avslutade jag med en mysig morgon hos mina kompisar och fick då en snorig puss av en väldigt go 2 åring men som gjorde att jag var däckad och utslagen ur min egna utmaning. Men det är viktigt att lyssna på kroppen…. sen hade jag omöjligt kunna yoga då jag var helt täppt i näsan! Man skall inte träna när man är sjuk så är det bara! Däremot hade jag ett gäng allergiker förra året som mådde bra av att vara inne i värmen. Min pappa fick när han var ung ordinerat från läkaren att han skulle segla istället för att vara i skolan för att slippa sin allergi. Undra om någon läkare skulle göra desamma med yoga…;o) Det är ju så att det finns ju nu medicinsk yoga och härliga Anna Asplund har dessa klasser på en yoga studio på Kastellgatan som heter Yoga Treats hör av er till annaasplund@yahoo.se för mer information. Det kanske är någon du känner som skulle behöva det eller du själv. Anna är sjuksköterska i grunden och utbildad medicinsk yoga lärare. Under min förkylning så försökte jag mig på en workshop med Sianna Sherman. Snörvlade mig igenom fredagen och kände mig slagen på lördagen så åkte inte ens dit, så trist att missa men jag hade nog inte kunnat ta mig igenom GBG varvet som omringade lokalen där workshopen var…. Hoppas ni som sprang mår bra nu efter 21 km på asfalt…. Det måhända vara en folkfest men var försiktiga om era knän. Jag är inte en vän av löpning…. Dels för att jag själv hellre väntar på nästa buss än springer ikapp den jag kommer missa. Sen måste jag sticka ut hakan och säga att de flesta av er som kommer till mig med skador har fått detta av löpning. Ni som kan löpa blir säkert eld och lågor över att jag dissar löpning… jag tycker det är kanon att man rör på sig på vilket sätt som helst men man måste vara försiktig. Jag kan tycka att det är bättre att gå riktigt kraftfullt och snabbt. Sen att använda tåskor är ett tips för att ta ett lättare steg och på så sätt minska belastningen på kroppen. Jag har ett par fivefingers och de är så bra. Jag känner hur jag sätter i foten blir mer medveten om mitt steg och undviker asfalt (även om det är på det min fot står på bilden) Jag har faktiskt till och med börjar springa men bara på mjuka underlag och lite i taget, medvetet! Jag försöker applicera samma tanke jag har när jag tränar yoga som när jag springer vilket är att jag lämnar egot någon annanstans. Jag saknar nämligen tävlingsinstinkt. Jag bryr mig inte det minsta om jag vinner eller inte, en diskussion är en sak men sport, spel, jämför mig inte med andra och främst i yogan så spelar det inte någon roll. Jag vet inte vart den tog vägen men jag är nog en person som skall ha en tävlingsinstinkt men den har liksom försvunnit. Kanske därför jag inte riktigt förstår det här med löpning…. jag var med på Blodomloppet ett år men gick runt och tyckte det var mer för ett bra ändamål och att få pick-nicka med mina kompisar och umgås med dem som var höjdpunkten. Jag kan tro att det är därför jag fastnade för yogan. Det är lite som matlagning, det går inte riktigt att tävla i. Även om de gör det och jag har ett x som blev årets kock så kan jag tycka att det är så väldigt svårt att tävla i. Det är endast tycke och smak. Desamma med yoga, alla kroppar är unika och olika byggda och hur någon annan gör en position är egentligen oviktigt då du inte har dennes längd på armar eller ben så du kan säkert inte göra positionen exakt likadan. Men du kan ändå göra den, på ditt sätt med din kropp! Sara i Kamelen och Lou i samma position. Två kroppar och två olika sätt för den att se ut. ; ; ; I teorin gör man positionerna på ett specifikt sätt men sen måste man utgå från sin egna kropp och göra den på det sättet som passar din kropp bäst till din egna förmåga. Inte gå ner och ta tag i hälarna för att jag ger det som ett alternativ och för personen bredvid gör det och du vill göra samma….. Nej vänta till din kropp är redo och du med lätthet kan ta tag om dina hälar utan att tappa din 90 gradiga vinkel i knäleden. Varma kramar till er alla och åh va underbart att det är så fint väder!! ; ; ; ; 21 Maj

Köp ett klippkort för 1000 kr som gäller fram till midsommar!Imorgon är det exakt en månad till midsommar….. tänk vad tiden går fort! Men det känns som sommar idag så det är inte så långt bort ändå.KLIPPKORT 10 ggr 1 000 kr Gäller 21 maj-21 juni Sätt in pengar på BG 626-8494 och maila mig kvitto så lägger jag ett klippkort i studion till dig!Har du ett klippkort redan så pausar vi det och så kan du fortsätta att träna på det efter midsommar.MATTOR- Kommer även göra en mattrensning efter midsommar så ni som vill ha era mattor hämta dem innan midsommar för då händer det!V 29-30-31 är studion stängdStor varm solig kram och hoppas vi ses på mattan snart”Life Does not have to be perfect to be wonderful”

; 26 April Nyhetsmail Nu är April snart över och vi hoppas att våren kommer med Cortegen…;o) Var i Warsawa i helgen och där var det vår så nu längtar jag ännu mer efter våren! Ser även fram emot utmaningen som sätter igång nu på onsdag. Den 2 maj UTMANINGEN! Träna varje dag i 2 veckor med oss. Massa fler klasser på nätet för er att boka er på även om ni inte hänger med varje dag! Det som är utmaningen för dig vet du själv. Det kan vara att träna så ofta eller att planering i sin tid så man faktiskt ger sig själv tid till att träna. Eller som för vissa den mentala delen att faktiskt sätta ett mål och genomföra det. Eller bara att få göra och uppleva träningen tillsammans med andra och göra en utmaning i grupp. För vi är faktiskt än så länge en go gäng som skall genomföra det!! RETREAT sista helgen i September. Mer info kommer men endast 16 platser så vet du att du vill boka redan nu genom att maila mig. KLIPPKORT det är många som är på väg att gå ut. 10 klippen gäller i 6 mån och 20 klippen i 8 månader. Så kom och träna upp dina klipp istället för att de brinner inne. (denna info står på varje bokning så det är det som gäller) Hoppas ni får en fortsatt härlig dag och glöm inte galoscher och paraply när ni ger er ut i vårvädret!! VÅRENS FÖRSTA DAG med Laleh är mitt låttips just nu!! Magiskt…. och var på hennes konsert förra veckan och det var bara så bra och gav så mycket lycka!! Så dra dig ur soffan och gör nått som inspirerar dig och får dig att må bra!! Stora varma vårhälsningar från mig och alla oss här på HOT YOGA GBG

”People are just as wonderful as sunsets if I can let them be…when I look at a sunset, I don’t find myself saying, “soften the orange a bit on the right hand corner”. I don’t try to control a sunset. I watch with awe as it unfolds.” ~ Carl Rogers

; ; 17 April ; Kontroll ; Mycket händer i livet som man inte har kontroll över, sen finns det saker som man till vis del kan kontrollera. Jag finner att yogan för mig är det. Eftersom det är det jag arbetar med nu så har jag ägnat mycket tid åt att fundera på varför det blev just Bikram Yoga…. Jag har kommit på varför. Eftersom hela mitt liv fram och tillbaka under alla år har i princip varit i kaos. Levt i ryggsäck, och inte direkt haft någon fast punkt i mitt liv, inga rutiner och livrädd för det tills för några år sedan. Ett fast jobb var för mig desamma som fängelse, när jag 2001 fick en hyreslägenhet som jag fick reda på vid kontraktsskrivning skulle bli en bostadsrätt blev jag tokig och arg….. Jag ville ju vara fri att åka vart jag ville och göra vad som! Att den lägenheten 7 år senare gjorde att jag hade grunden för att köpa en tomt och bygga ett hus som jag nu bor i trodde jag inte. Nog om det men lite om hur mina tankar och liv var. Bikram Yogan var alltid desamma, det var min trygghet, de 26 positionerna fanns alltid där och jag upplevde dem i och för sig alltid olika beroende på vart jag var vem jag tränade för. Det som var tryggt var att jag visste att när jag gick in i värmen så skulle inte instruktören få för sig att vi skulle göra huvudstående eller påfågeln. Jag visste att de skulle inte gå utanför de 26 positionerna och det var min trygghet. Jag har tränat för så många instruktörer på olika språk, många som jag inte ens förstår men yogan kan jag och det är skönt. ; Jag kan inte kontrollera världen utanför, jag kan inte ens kontrollera min dotter eftersom hon är en egen liten person. Det jag kan kontrollera är mig själv i värmen och i de 26 positionerna vi gör och det får mig att må så bra. Jag känner mig stark när jag tränar, både mentalt och fysiskt. Tycker att det är häftigt att se min egna kropp arbeta och svettas, sen att spendera 90 min med att bara titta på sig själv är något jag varken har tid eller lust med annars, så detta är min tid. Sen är det dessutom svårt att inte behandla sin kropp väl utanför yoga salen….. ; Jag var på Tuvan i Kungsbacka i veckan och handlade! Fick med mig den godaste Eko Mangon jag ätit på länge! Fick även med mig en underbar bok som jag har botaniserat i!! Kan verkligen rekommendera den, så härliga recept som går i säsong och börjar med våren så nu skall vi laga oss igenom den. Får raw food kassen varannan vecka så detta blir de veckor jag inte får någon. ; ;

Börja våren med en ny bok

; Hörde idag att vi i Sverige aldrig lagt ner så LITE pengar på mat. 13% av vår inkomst går tydligen till mat och alla letar lågpris. I min värld så är lågt pris desamma som kassa råvaror, eller att man har betalat den som har gjort produkten allt för lite så de inte får det att gå runt.

”If you pay peanuts you get monkeys”

Kanske låter lite hårt men så är det för det mesta. Sen skall man inte köpa saker för att det är dyrt det tycker jag inte men vill man ha bra råvaror så får man vara villig att betala lite till. Sen vill jag kunna uttala den mat jag sätter i mig och inte att det skall innehålla en massa koder…. Som är där för det är för dyrt för producenten att stoppa i riktiga råvaror. Visst är det bra med lågt pris men vem får betala i slutändan. Visst du blir glad när du inte behöver betala mycket för nått och tycker att du gjort ett kap, men tänk på vem som har gjort produkten och hur mycket den personen har fått…… När man ser det ur ett annat perspektiv så kanske man är villig att betala lite mer för bra kvalité och bra saker. Som min mango idag. Vi var 3 personer som delade på en mango för 29 kr som smakade magiskt istället för att få varsin icke smakrik mango från närmsta affär för 9.90…..Visst vi hade fått 3 för samma pris som en men de mangosar hade inte smakat hälften så gott för varken gom eller samvete! För att avsluta om kontroll så är detta en sak jag kan kontrollera. Vad jag äter! Att jag inte får i mig allt för mycket bekämpningsmedel, E ämnen, konstgjorda smakförstärkare och annat som är icke naturligt som påverkar mig och även att jag försöker att konsumera så lite som möjligt för att inte belasta miljön. Jag gör små små saker men allt betyder något och vad vill vi lämna över till våra barn och barnbarn? ; Har du 15 min lyssna? Gör det då! The Earth is Full ; Ta kontroll inte bara över din kropp i yogasalen utan även utanför!! Kram hela dan ; 10 April ; Tidstjuvar…… det finns många som Internet som ett lysande exempel, man kan sitta i timmar och sen när man är klar har den uppgiften du satte på datorn för att göra ännu inte blivit gjord. Eller personer som stjäl ens energi och tid. Det är faktiskt lite titt som tätt som jag får mail eller träffar folk som gör mig upprörd på ett eller annat sätt. Sen inser jag att det är inte någon idé att ägna personen eller frågan mer energi utan lägger det bakom mig och går vidare. Efter min tid då jag jobbade i Saudi Arabien och mina dagar från morgon till kväll kantades av situationer då jag blev rasande. Över orättvisor, förtryck, diskriminering eller ren och skär idioti inser jag oftast att det jag idag blir upprörd över är småsaker. Sen inser jag även ofta att det är jag som lever i min lilla bubbla och att alla inte förstår mig. När jag bodde i Aspen så fick jag en t-shirt av en kollega där det stod. ;

My World!

; Och det är där jag är nu…… Jag är i husarrest för tillfället då jag och min dotter har vattenkoppor. Och nej jag hade det inte som barn och fick det nu vid 35 års ålder. Helt ok förresten, lite feber och lite koppor på kroppen som visserligen kliar som bara den men nu är det värsta över. ; Lilla D är full av dem och när det var som värst försökte jag få henne att tänka på sommaren när vi går barfota på klipporna och skall bada i havet. Det funkar! Precis som Shawn Achor inleder sitt TALK på TED med att få hans lillasyster att tro hon är en enhörning. Har du inte lyssnat på detta så gör det. ; LYSSNA OCH LE ; På samma sätt lurade jag mig själv och Lilla D att det inte kliade och att vi faktiskt var på de varma klipporna och att det var sommar….. Snart kommer den och snart är alla koppor borta! Men den är inte här än på ett tag. ; Så ha tålamod!! Precis som jag här i mitt hus har inte varit hemma såhär mycket någonsin och det är bra att ta en paus från allt och bara vara hemma. Man behöver det! Dels för att uppskatta livet utanför och även för att se det man faktiskt har. Vilket är en underbar liten familj och vänner. Samt ett arbete jag stormtrivs med! Det är lätt att bara projicera på det som man inte har istället för att se det man har och uppskatta det. ;

“If we all threw our problems in a pile and saw everyone else´s, we´d grab ours back.”

; Sen måste jag även berätta om fortsättningen med min Raw Food kasse! Jag får en ny imorgon dvs den tredje och av de två jag har fått har jag lagat 9 av 10 måltider och alla har varit goda. Det har varit 2 soppor som jag inte har tyckt om men jag gillar generellt inte kalla soppor. Det kostar 350 kr för 5 middagar för 2 personer och det tycker jag är grymt prisvärt. Här är en bild på den andra kassen jag fick.

v 14

; Det ser inte mycket ut för världen och jag tänkte när jag fick den första kassen att jag inte kommer bli mätt på detta men det blir man. Enligt min kompis som är Raw förespråkare så innehåller maten med näring då man inte hettat upp den och därför behöver man mindre. Kan vara så inte vet jag men mätt blir jag i alla fall. Och gott är det, själv tar jag bort nästan all lök och vitlök då jag anser att denna inte skall ätas levande….;o)

Mandel och avocado gnocci med tomasås

; ; 2 April NYHETSMAIL

Tiden flyger fram och jag som hade ambitionen att skicka ut ett mail för längesen. Men så är det livet är till för att njutas av nu och det har jag gjort de senaste veckorna. Solen är framme och det är så underbart med värme och ljus!Man skall svettas in våren på alla plan…:o)Nu under våren har jag lite saker på gång.2-16 MAJ är det en utmaning! Jag, Fredrik och Sara skall träna varje dag under dessa två veckor och vi vill ha fler att träna med. Jag kommer att hålla de vanliga klasserna men även lägga till klasser så har du ett 9-17 jobb finns det en klass varje dag som du kan träna på. Varför, kanske du undrar? Dels för att stärka dig själv och förbereda dig inför sommaren, eller som vi inför Yoga Games som är den 18-20 maj på Svenska Mässan. Sen är det bra att ibland bara bestämma sig för något och göra det! Känna hur kroppen under dessa två veckor kommer att kännas och förändras. Jag kommer även att hjälpa till med lite tips för de som hoppar på och antar utmaningen, vad man skall äta och ge lite tips på hur man kanske lever lite sundare. Om man vill?Vill man följa med på Yoga Games så boka dig på nätet och uppge hotyogagbg som rabattkod så får du 250 kr i rabatt!!8 Maj HOT BABY kurs på 4 veckor sätter igång tisdagar 11-12 för 600 kr om du har en bäbis eller känner någon som har och vill köra 4 veckor innan sommaren.11 Maj har jag lagt in en YIN YOGA för alla. Men det är för att GBG Varvet är på lörd morgon och att stretcha ut och värma upp kroppen med en Yin Yoga är kalas!! Efter det en 1 timmas Hot Yoga.Junghyun, Sara och Fredrik är igång och håller klasser och jag är så glad att det går så bra, alla är så nöjda med deras klasser. De är olika varandra och har olika stilar. Vill bara säga att de är de duktigaste yogisarna vi har hos oss och alla har tränat själva 150 klasser under 2 års tid samt gått på workshops och handledning med mig!De två sista veckorna i Maj kommer jag testa höstschemat då vi kommer ha en 17.30 klass måndag till torsdag och en 19.30 klass på tisd och torsd. Dagklass på onsdag och fredag. Jag försöker anpassa och hoppas på att tillgodose allas önskemål men det är svårt. Ännu svårare om jag inte vet om hur du vill ha det. Jag är inte ett stort gym utan en liten studio som vill att alla skall trivas och att alla skall känna sig välkomna. Sen har man någon specifik tid man vill träna hör av dig, du kanske inte är den enda och då kan jag ändra schemat. Jag är inte fyrkantig och omöjlig på nått sätt.
”Yes i have made misstakes, life didnt come with instructions”
Sen har jag ett litet önskemål! Nu när jag var i Köpenhamn och tränade så stod jag mellan en person som hade ätit löksallad och en som precis hade rökt samt en person med tåfis…. Inte speciellt mysigt att träna då! Så snälla tänk på det att hålla en god hygien samt att om du röker att du inte gör det 2 timmar innan liksom med maten! Vi svettas alla men när svetten är smutsig luktar det inte mumma! Bara några tankar från en yogi till en annan…;o)Påsk är det stängt liksom Kristi Flygare då det är Yoga Games och alla instruktörer från Hot Yoga GBG kommer vara där och yoga!Hoppas ni får en mysig påsk och att vi ses snart i värmen igen!Varma hälsningar från mig och alla på Hot Yoga GBG”Everything Will be ok at the end. If not, its not the end”

; 15 Mars Fick en RAWFOOD kasse idag! Tycker det är toppen!! Första gången jag testar det och det skall bli spännande…..Kommer höra av mig vad jag tycker om den! Blomkåls couscous med Örter och en krämig Hummus börjar veckan med! ; Detta är middag för 2 personer i 5 dagar om jag inte missminner mig. Känner att det inte är så mycket med tanke på att Herr S skulle kunna äta upp detta till lunch… Men det kommer nog bara bli så att jag äter till middag och lunch. Det är ju ett alternativ faktiskt. Det är kanske inte allas respektive som tycker det är ok att bli påtvingad en kall Grön Koriandersoppa med kokos och frökex. Har svårt att se lilla D äta detta när det enda hon vill äta är ångad broccoli och blomkål med Pasta såklar. Men kan man begära av en 3 åring att hon äter allt….. Inte! Jag är glad att hon inte äter socker i alla fall och inte en massa halvfabrikat. Blodpudding får jag erkänna att jag ger henne men det är helt ok tycker jag då det är bra med järn i det. Vet att man kan få det från spenat också men det är inte det minsta poppis! Hade en Hot Flow idag och gud va det är härligt med en sådan klass. Det är lite som en virvelvind… ni kommer in tränar ger järnet och sen ger ni er iväg igen starka och glada! Jag kan inte sluta tjata om det STABILA STÅBENET….. det är viktigt. Jag kan stå och trycka mitt ben så långt bak jag bara kan och ändå dra upp låret MEN det är inte ett stabilt hållbart ståben. För att få detta måste du aktivera baksidan av ditt lår tillsammans med rumpan, insidan på knät, foten, tårna, vaden och hela knäskålen skall lyfta. Det är skit jobbigt milt uttryckt men det är så viktigt. För fortsätter du att stå med ett översträckt ben där du trycker det bak så kommer du så småningom få ont i baksidan av ditt lår. Det gjorde jag nämligen i början tills jag hade en privat klass med en kille i Aspen som sa att jag måste tänka att vikten skall vara mitt på foten och han stod i 10 min och höll i mitt knä! Men nu har jag det och det är rock-hard och viker ej. Men sen har jag inte alltid styrkan eller orken att hålla det, fast det är en annan fråga. För det mesta om man inte har ett stabilt ståben är det pga 1. Du är för svag i benmusklerna 2. Du är rörlig i knäleden och låter dig själv gå för långt bak 3. DU har missat att lämna EGOT utanför yogasalen när du gick in Här är ett exempel på ett knä där det är lite översträckt. Här kan jag i princip lyfta på mina tår utan att det skulle påverka min balans nått. Det är ett tecken på att vikten är för långt bak. Här ser ni däremot S när hon gör övningen där hon har ett stabilt ståben då hon är på väg framåt med sitt vänsterben. Tårna skall peka mer mot ansiktet och sen skall axlarna bort från öronen lite mer men det vet S att hon skall jobba på. Bakom S ser ni ett ex på en person som inte vågar ta tag om foten men om personen hade gjort det så hade ståbenet troligtvis rätats ut. Jag vill inte att ni går in för tidigt men ni måste samtidigt testa om ni kan. Man vet inte förän man har försökt. “A child has no trouble believing the unbelievable, nor does the genius or the madman. Its only you and I, with our big brains and our tiny hearts, who doubt and overthink and hesitate.” Steven Pressfield. ; ; ; 13 Mars Idag var en underbar klass! Morgonen började med att Doris sa ”Mamma är det sommar nu?” Hon längtar och det gör vi alla! Den kommer med stormsteg och innan du vet ordet av så står du där i badkläder…;o) Skall bli så härligt med sommar igen och hoppas verkligen på en kanon sommar såklart. Men gå ut och ta ett djupt andetag eller tio! Såg denna bilden på Facebook och det var så bra nu i påsktider Jag köper faktiskt mina ägg i stans bästa Ostbutik som oxå har ägg från Färjelanda! Vita Eko ägg som man måste beställa så levererar de på tisdagar! Så värt det och de är så goda!! www.aschebergsgatansost.se Sen så skickade min kompis Isabella denna till mig som jag tycker är så tydlig om man vill fortsätta att argumentera för Lätt&Lagom eller Margarin Den biten som myrorna gillar är smöret… det andra är margarin ”Do NOT eat what ants would NOT touch. Top right: margarine, left: reduced fat margarine, bottom right: natural butter” Sen har tydligen myran tydligen den största hjärnan i proportion till sin kropp och den smartaste av alla insekter med 250 000 järnceller. Vet ej hur många jag har själv men det låter mycket för en liten myra…;o) Nu har myrorna inte kommit fram men skall allt se till att testa detta i sommar. Sen kom jag och tänka på nån reklam som Fun Light har där det är två glas och där det svärmar getingar över de glaset med saft som innehåller socker, men inte en geting över Fun Light. De skulle uppfattas som en fördel till Fun Light men jag ser det nog mer som en nackdel…. Nu skall jag jobba vidare! 6 Mars Har under alla år diskuterat med folk om lätt produkter och har generellt inte gillat det och äter det inte heller idag. Hörde för säkert 20 år sen att Lätta innehöll plastkulor…. vet ej om det stämmer men det är inte en ren produkt i alla fall enligt artikeln nedan. Läste denna artikel http://www.rikareliv.info/Hur%20tillverkas%20margarin.htm om hur Margarin tillverkas och tycker inte att det låter så kul. Jag gillar äkta vara som smör tex det är det absolut godaste att ha om man skall äta eller laga med. Sen skall man kanske inte sätta i sig 250 g varje dag men vad det gäller mat så skall allt ätas med måtta. Jag är uppvuxen i en familj där min mor och farmor alltid använt sig av smör och grädde. De är från dem jag har lärt mig laga mat tillsammans med några gamla killar som varit kockar….;o) Under alla mina år så har min mamma aldrig bantat, hon har ätit med måtta men ätit det som är gott. Min far å andra sidan är väl lite mullig men har oxå alltid tagit en portion extra och kompenserat det med lättprodukter ibland (inte ofta men ibland). Jag förespråkar ingen kost på nått sätt och är inte vegan eller LCHF fantast. Men jag tror att äter man det man tycker om och försöker undvika processad mat så mår man bättre. Det funkar inte att byta ut ett mål mot en tetra med klibbig sörja som bara innehåller socker och som man absolut inte blir mätt av. (detta säger jag bara från vad jag har hört från personer som ätit det eftersom jag ärligt inte smakat någon gång…..) MEN jag har personer som äter det och där jag tycker det är ok. Emelie som driver barnhemmet i Ghana har vid så många tillfällen när hon varit i Ghana fått väldiga problem med magen då vi inte är vana vid den maten och bakterierna. Så för Emelie är det ok att under en period när hon är i Ghana äta denna kostgegga….;o) För de flesta andra är det bara ren lathet och taskig planering. Jag kan dra en parallell som en kompis till mig sa som är 3 barns mamma. ”När nått av mina barn får psyk eller då det blir en massa tjaft så kan jag alltid se till mig själv och se att det är jag någonstans som har brustit i min planering eller i mitt sätt att göra saker. Barn får inte psykbryt av ingen anledning om de är friska. Detta beror på att jag är stressad, de har inte fått äta, jag har inte hunnit äta eller nått annat som jag hade kunnat påverka om jag hade planerat lite bättre” Man kan säga att det är lite samma med våra matvanor. Vi behöver mat och för att få detta måste vi planera den bättre så vi hinner äta och hinner träna. Det är när vi tränar som vi mår bättre så endorfiner kickar in och som vi oxå kan äta vad vi vill. ”You will never get the But you want sitting on the one you have” Så skit i margarin och ät rent och fräscht istället (inte vitt och fräscht det blir så konstig kost då…. vitkål och kokosfett….;o) Ha det gott och läs artikeln om margarinet ; ; 5 MARS Eftersom jag är för snabb med att skicka iväg mail så kommer lite mer information här. Nu på onsd är det Varm Yin Yoga kl 16-17 FACEBOOK LÄNK Gilla HotYogaGBG på Facebook TEKNIK KLASS Måndagen den 19 Mars har vi en mini workshop för en liten grupp där vi kommer i sakta tempo gå igenom de stående positionerna. Det kommer finnas mer tid för frågor och svar. Alla är välkomna och kommer få ut nått av detta. Ny som veteran inom Hot Yogan!! Boka din plats här!! 19,30-21,30 19 Mars 250 kr Njut av våren så hörs vi snart Isabel ; 2 MARS Ny månad=Mars Ny hemsida=www.hotyogagbg.se Ny Facebook sida Nytt att vi har klasser 7 dagar i veckan Ny klass= kl 07-08 på tisd Vinyasa med Ulrika Ny Gravid Yoga med Katrin börjar på tisd nytt nytt nytt nytt Kul med våren och med alla roliga klasser Missa inte Yoga Duo den 5 mars med två instruktörer. En som håller klassen och så jag som går runt och rättar er i positionerna. Ser fram emot en härlig vår mer er i värmen Ha det gott och ses snart hoppas jag Isabel “Don’t say you don’t have any time. You have exactly the same number of hours per day that were given to Helen Keller, Michelangelo, Mother Teresa, Thomas Jefferson and Albert Einstein”- H.Jackson Brown ; 1 MARS Solen skiner och det är fantastiskt väder ute. Gårdagen kantrades av frustration över hemsidan som nu är uppe och det var den igår men jag kunde inte komma in på den och redigera…. Men nu fungerar det. Tänk egentligen hur man kan ödsla en hel dag åt att vara arg över något som man inte har kontroll över. Det är som när man tränar yogan men då vet man att man inte har kontroll. Pratade med en Kille idag som tränat mycke och vi pratade om det och enades om att träna Hot Yoga är lite som att åka OFFPIST. Man vet att man skall ner men man vet inte hur det skall gå och helt plötsligt kan man åka rakt in i ett träd och falla. Eller så får man ett flow andas rätt och kommer ner med en eufori som är obeskrivbar! Så underbart och oförutsägande. Det är nog därför jag älskar Yogan och Skidåkningen! Jag måste dela med mig av en film som är fantastisk Inspiration och den lilla tjejen är GRYM!! Nu skall jag ta igen v 7 när jag var och åkte skidor!! Missa inte att ge ert bidrag till Emma som skall åka Vasaloppet till förmån för UNG CANCER nu på söndag. Emma har själv cancer och kommer åka med en mössa där det står FUCK CANCER så ser ni henne i loppet heja på henne! Kram hela dan ; 28 FEB Skulle gått och lagt mig för en lång stund sen men skulle bara greja lite med hemsidan… jag som har kodat i html har blivit övertygad om att word-press är bra. Visst allt sker med ett klick…. och vad lyckades jag göra för 30 min sen…. KLICKA bort min hemsida på 2 sek. Det borde vara varningstext när man är på väg att göra sådant. Så nu istället för att få härlig sömn sitter jag nu och fixar en ny hemsida! Men om man ser det positivt som jag gör så är det bra att detta hände för jag har ju sagt sååå länge att hemsidan skall uppdateras. Och nu blir den snabbt flyttad i alla fall. Så kommer uppdateringarna lite senare. Men så kan det gå när man bara klickar lite….;o)