Nyhetsmail Augusti 2016


d4fb6867a68537c55b375a422e0cfd68

Håll i hatten för här blåser det storm!!

Denna sommar har det varit lite blåsigt men väldigt soligt och över stort en superhärlig sommar tycker jag. Förra sommaren var kallare och jag hade genomgått en större operation än denna sommar så på det stora hela en bra sommar. Allt är ju relativt.

I början av sommaren så opererade jag mig i min höft efter en olycka med en taxi som jag var med om för över 15 år sedan. En nerv som kanske kom i kläm och när jag flyttade en stenbumling i våras så blev det värre och jag bestämde mig för att göra nått åt det. Åkomman som jag opererade mig för (Meralgia paresthetica) drabbar främst äldre medelålders män med extremt stora magar och som drar åt livremmen så denna nerv kommer i kläm. Jag som alltid går klädd i träningskläder och använder nästan aldrig ett skärp fick denna åkomma. Lite komiskt om man tänker på det….:o) Vet inte ännu om det är bättre men hoppas på det. Har pausat med yoga nu under sommaren pga operationen och skulle nu för några dagar sedan se om jag kunde stå på huvudet och det gick jättebra. Jag är imponerad över hur kroppen inte glömmer. Hur den bara kopplar på och har kvar minnet av att här har jag varit innan minsann så här vet jag hur jag skall göra. Visst har sommarens godsaker medfött till att jag är lite fluffigare än i våras men jag är förvånad över att mycket av styrkan är kvar. Men det är så att har man en bra grund att stå på så är det svårt att rubba den.

Än en gång har jag Yogan att tacka för att jag inte trillat ihop i en liten hög och inte kan ta mig upp igen. Den största utmaningen är humöret som blir påverkat när man inte tränar. Kroppens naturliga opiater sätter igång vid rörelse, när man inte är lika rörlig och mest sitter i solen och äter bullar så utsöndras inte så mycket endorfin. Däremot så kanske man delar en fika med en person man tycker mycket om och inte har träffat på länge vilket medför att man ändå får lite endorfin påslag….. men en signalsubstans som adrenalin kickar inte in vid fikabordet dessvärre. Kanske lite ändå då man har en 3 och 7 åring som hela tiden testar gränser. Men tyvärr så ersätter inte detta yogan och rörelsen i mitt liv. Men nu är jag igång så smått igen vilket känns skönt.

Jag sätter igång med SUP YOGA den 20 augusti sen blev jag tillfrågad av PRANA Festivalen att hålla i SUP Yogan där den 3-4 september vilket är så kul och jag frågade härliga Maria Cerboni som undervisar SUP på Guadeloupe för Langley. Det är ju roligare att göra saker tillsammans….;o) Så kom på PRANA festivalen! Massa roliga lärare i Trädgårdsföreningen och massa musik! Vill du köpa PRANA Pass så uppge YOGAGBG så får du rabatt.

Vi kommer hänga inne i Trädgårdsföreningen nere vid vattnet och kommer ha skönt häng och musik så kom och häng och kanske vinn nån fin grej som vi skall lotta ut till den som tar den roligaste bilden vid tältet med oss!!

www.pranafestival.org för att boka biljett till Festivalen och så via www.yogagbg.se för att boka plats på SUP klass under festivalen!

YogaGbg1B4A1320_web

Jag kommer under Göteborgs Kulturkalas hålla en klass i Göteborgs Stads egna lilla festivaltält vid Stora Teatern. Festivalen som heter FAIR arrangeras för första gången 2016 och kommer att hållas i samband med Kulturkalaset. FAIR blir en marknadsplats på Stora Teatern-området med fokus på hållbar konsumtion. Så kom och yoga med mig kl 19.00 den 20 augusti. Ta med dig matta om du har.

Den 22 AUGUSTI sätter kvällsklasserna igång och det är bara att boka sig om man vill komma. Måndagsklasserna kommer fortsatt vara ca 120 min och tisdagsklasserna är 90 min. Måndagsklassen är kanske lite mer avancerad då den är längre men de är likvärdiga. Klasserna som inte är HOT YOGA är lekfulla och hållbara. Stort fokus på lärande och på att få en bättre kontakt med sin kropp och bygga upp den och bli stark och smidig men samtidigt ha roligt. Som alltid avslutar jag de sista 30 min med Yin yoga för det är så härligt!!

IMG_4158

I höst kommer jag ha tre yogaretreat i Bohuslän, först hade jag planerat ett, men så blev det fullt. Så jag bokade in ett till, så blev det också fullt så jag bokade upp en helg till där det nu finns några platser kvar den 11-13 november…..:o) Det är en helg fylld av Yoga, god mat, härliga miljöer och möten samt väldigt sköna sängar! Så hör av dig om du vill följa med samt läs mer om helgen på www.hotyogagbg.se/retreat

Så fantastiskt roligt att så många vill följa med och skall bli så härligt i höst att få hänga i Bohuslän med er!

Den 11 september kommer jag ha en upp och ner Workshop för dig som vill utmana dig själv och kanske lära dig grunderna i hur man vänder upp och ner på sig!

13962608_10157213894990291_2986562426972538925_n

Är du Gravid eller känner någon som är och som vill gå på Gravidyoga? Jag har för sjätte året igen en kurs som börjar den 30 augusti och det finns några platser kvar så tipsa dina gravida vänner eller släktingar. Klassen kommer vara på tisd em och är för de som är v 13 eller senare. Jag hade i våras en helt underbar grupp gravida och hoppas på en lika härlig nu till hösten….:o)

Mer info om Gravidyogan här

För 7 året i rad kommer jag ha Baby Yoga också. Det är så härligt att få kicka igång en grupp nyförlösta och ha yoga med dem i studion. Att få träffa alla små goa bäbisar är också en sån lyx!! Det är så viktigt att man efter en förlossning lyssnar på sin kropp och sakta och säkert med handledning bygger upp styrkan och stabiliteten i kroppen. Jag har efter två graviditeter, ett utomkvädeshavandeskap och så ett till följd av det, ett navelbråck byggt upp min stabilitet ett antal gånger…..Samma här tipsa dina vänner och bekanta.

Här är länken till mer information www.hotyogagbg.se/baby

IMG_1808

Morgonyogan för superpigga sätter igång den 23 augusti och är en klass 2 meter från havet nere vid Amundön, det är en klass inomhus under 1 timma på tisd morgon från 6.20-7.20. Det brukar vara 30 min fysiskt och 30 min Yin yoga som jag har undervisat de senaste 7 åren, och gillar för det är så härligt att kunna sträcka ut lite längre i positionerna.

Mer info här

Som liten företagare och i en Yogavärld som bara växer, där det finns yogalärare i varje kvarter är det tufft när jag inte spenderar hela mina dagar med att marknadsföra mig själv. När jag började undervisa för 10 år sen vad det inte så många som yogade över huvudtaget, och det var lite konstigt, att jag för sju år sen valde att hoppa av karriärståget och öppna en studio var vågat då Yoga då bara var en fluga enligt många. Det har bevisats att Yogan är här för att stanna. Jag har tillsamans med ett företag i Danmark lanserat en APP som främst är för skolan men som kan användas av alla. Det är korta 3 min yogasekvenser för att få barn och även vuxna att slappna av, hitta fokus och röra på sig. Testa detta på ditt jobb eller skola innan ett möte eller lektion. Den finns på Appstore utan kostnad fram till 1 september så ladda ner! Jag hoppas att du sprider vidare om du vill och hjälper mig med det så är jag så tacksam! Samt alla de andra grejer som jag har och erbjuder.

Så till Studion i Guldheden som jag har klasser i. Samma som tidigare att de första 3 gångerna du kommer till studion kan man testa för 400 kr och sen efter det är det klippkort som gäller eller drop-in.c6b4a30fb03d657ae69abcb091541fed

Nytt för denna höst är ett 10 klipp för 1800 som man kan köpa och som bara gäller under denna höst. Fram till mitten på december. Då har man en liten morot för det behöver man ibland.

Så som ni ser är det massa som händer i höst. Och till våren är det fler Skid och Yoga Retreats så hör av dig om du vill åka med så får du mer info.

Även om man inte kan vara med på klasserna så kan man kanske göra något hemma eller någon annanstans. Glöm bara inte bort att lyssna på din kropp och inte pressa för mycket. Det kan vara jobbigt i vissa stunder men bara för det så är inte alltid lösningen att pressa ännu mer. Utan kanske hålla tillbaka för att bygga upp styrka och på så sätt och med mer kontroll kunna komma djupare. Yoga är som med livet och kroppen har du bara en så ta väl hand om den så bär den dig.

Hoppas verkligen att du haft en toppensommar och att vi ses i höst. Varma hälsningar till dig och hoppas att du mår bra!

Varma hälsningar

Isabel

:o)

Om du inte kommer på klass så finns jag på i princip på alla sociala plattformar….:o) Hör av dig om du har några frågor, funderingar eller något annat så svarar jag så fort jag kan.

www.yogagbg.se

Instagram- YogaGBG
Facebook- www.facebook.com/yogagbgse

Twitter- @isabels_yoga

Snapchat-yogaisabel

Yogapodden på podcast i din tel

APP- YOGO

Youtube-www.youtube.com/YogaGBG

Ja du hör jag är lite ”all over the place” Som prinsen sa…;o)

d19d20683d8a2ee9d775fa93342e9d82