YOGAN


Från Hot Yoga GBG till Yoga GBG och nu Yoga GBG-Åre. En personlig lärare i GBG & Åre med närmare 30 års erfarenhet av yoga.

Bokningssystem

Här under kommer en beskrivning av de klasser som erbjuds. Alla klasser går att anpassa efter era önskemål men det är tid, plats och vilken typ av yoga klass som du bestämmer, jag bestämmer innehållet anpassar efter er. Man skall aldrig säga jag kan inte, säg istället ”Jag skall försöka!”

Alla klasser bygger på Hatha yoga och specifikt från Bishnu Gosh. Det är fysiska klasser som är anpassade efter dina behov och inga krav på superflexibilitet eller starke adolf. Vi kommer fokusera på det fysiska och enligt min mening så kommer det mentala när du lärt känna din kropp och vet vart du har dina armar och ben. Det spelar ingen roll hur många gånger du hör att du skall fantisera dig att du ligger på en strand med brusande vatten, det kommer när du är redo. Hos mig är det inte några rökelser, sanskrit eller pling-plong utan yoga för mig är som en kraftfull sjukgymnastik där vi arbetar med ryggraden som fokus, inifrån och ut! Du yogar i ett preventivt syfte att vara stake både mentalt och fysiskt för att kunna leva livet. Jag har även som mål att du under din yogaklass skall må bra och gå därifrån med ett leende.

Yang&Yin Yoga

En klass inspirerad av Hatha Yoga med fokus på linjering i kroppen samt att vi skall under klassen ha roligt. Under klassen är det fullt fokus på att värma upp oss inifrån och ut men även att vi tänka på hur vi rör våra kroppar. Under dessa klasser avslutar vi alltid med en stund Yin Yoga, dvs övningar som fokuserar mest på stretch. Alla klasser syftar till att du skall kunna mer när du går ut än när du gick in på klassen. Kroppen skall känna sig lyckligare och knoppen mer avslappnad. Jag är inte här för min egna skull, jag är här för att vägleda och hjälpa dig att utöva yoga på ett hållbart sätt.

_PS13185-fb-2

Privat Yoga

Detta är för dig som vill bättra på din yoga teknik och för dig som vill ge dig själv tid med mig för att få de där små detaljerna. Att under en timma eller två få full uppmärksamhet. För vissa är detta något man vill göra varje vecka och för andra någon gång ibland. Jag kommer även ge dig övningar som du kan ta med dig hem och arbeta på hemma. Man måste bli medveten om sina styrkor och svagheter för att nå ett bättre resultat.

Jag erbjuder privata klasser för dig som har specifika saker som du vill arbeta med. Eller om du bara vill ha full uppmärksamhet från mig i en timma när du yogar. Alla är olika och har olika behov och en timma kan ge så mycket.

Du väljer själv hur många gånger du vill komma där vi talar och fokuserar på dina mål och din kropp. Det kan vara så att du har ont i vissa delar av kroppen och behöver stärka upp eller stretcha ut. Vi tar kanske fram en yogasekvens tillsamman som är helt utformad efter dina behov. Eller så ser jag till att du verkligen tränar fullt ut den timman du är hos mig.

För mig är Yoga Prehab, dvs något du utövar för att förbereda dig på de saker som händer i ditt liv. Inget är konstant och vi råkar ut för olika saker. Det behöver inte vara att vi bryter benet men saker händer i våra liv och genom att utöva den typ av Yoga som jag undervisar så vill jag förbereda er på vad livet har att ge.

Jag ser kroppen som en helhet och hur allt hänger ihop, sättet du går speglar hur du mår i kroppen. Mitt jobb är att studera din kropp och se hur du kan få mer balans i den för att ha en hållbar kropp som skall hålla livet ut.

Jag har själv varit med om olyckor, skador (inte från yogan utan från livet) och graviditeter och har under mina 25 år som yogautövare rehabiliterat mig själv med yogan. Har åtskilliga gånger gått till sjukgymnaster och fått några övningar som är rätt oinspirerande och monotona. Absolut bra för en, men när motivationen tryter är det inte är roligt och jag får inte flow. Därför har jag alltid skapat små yogasekvenser där övningarna ingår och där jag samtidigt använder mig av hela kroppen. Har jag ont i knät så kanske jag inte bara skall träna knät utan foten och höften också. I min bank på hundratals yogaövningar hittar vi de som passar dig.

Och man behöver inte vara skadad för att boka in en PT, det är ett utmärkt tillfälle att öva på vissa saker som du vill bli bättre på eller så hittar du bara inte tiden att träna och att boka en PT är ett bra sätt att göra det med full fokus på dig. Gör det för att blir starkare, smidigare och må bättre.

Man är aldrig för stel för yoga, man kan vara för rörlig och då måste du lära dig att hålla tillbaka dig själv, detta kan vara svårt med en klass på 50 personer som det är på gymyogan ibland. Då kan det vara bra att boka in några PT klasser med mig för att ge dig verktyg att bli bättre på att stanna upp och känna in.

Under klasserna talar vi även om hur du kanske kan ändra andra små saker i ditt liv för att må bättre, kost, vanor eller tankesätt. Helt enkelt helheten!

PT-Online

För dig som tidigare har gått på mina klasser och inte har möjlighet att komma på klass. Jag bor från aug 2020 i Åre så avståndet kan vara avgörande om vi kan ses eller inte. Hör av dig till mig för att boka tid om så och jag kommer ha möjlighet till att ses när jag är i GBG på besök.

1 gång 1000
5 ggr 4500
10 gånger 8 500
20 gånger 16 000

Är det så att du aldrig varit på mina öppna klasser så vill jag gärna att du bokar in minst 5 klasser för att det skall gå att göra något vettigt. Har du klippkort hos mig och går regelbundet så kan det räcka med några klasser för att arbeta på det som du behöver. Eller om du själv vill bestämma när du skall yoga….;o)

PT Yoga Grupp

Du kanske vill träna tillsammans med någon

Duo-      1 400:- (700p/p)
Trio-       1 950:- (650p/p)
Kvartett- 2 000:- (500p/p)
Kvintett- 2 250:- (450p/p)
Fler än fem eller företag hör av dig så pratar vi, allt går att lösas…:o)

Maila mig så bokar vi in en tid info@yogagbg.se

Bokningssystem

Dessa klasser är sånt som jag undervisar ibland som temaklasser. BabyYoga, ToddlerYoga och Gravidyoga undervisar jag på begäran.

Sup Yoga – Yoga på surfbräda i vattnet

2014 började jag undervisa SUP yoga och det är så roligt att utmana sig själv på brädan! Ingen kan allt men alla kan nått 😂

1B4A2719_web

Yoga 84

IMG_0721Detta är den Avancerade Serien som är känd som 84 positioner men det är oändligt många möjligheter och en fantastisk klass som aldrig är statisk. Under klassen så gör vi allt från lotus till handstående. Är man inte en avancerad yogi så tycker jag att man kan testa en klass för att se och försöka. Man blir duktigare av att inspireras av andra som är duktigare än en själv annars växer man inte som person!!

Denna klass tar ca 3 timmar och ges ibland!

Upp&Ner Yoga Workshop

IMG_8026

Under denna klass arbetar vi på att förbättra eller bygga grunden för att du framöver skall kunna stå på huvud, händer eller underbarmar. Vi arbetar först med armbalanser för att sen vända upp och ner på oss själva. Detta är en klass som fokuserar mest på detta men det kan även komma inslag av detta i de andra klasserna. Denna klass kan anpassas och ändras beroende på när den ges.

Denna klass är 3 timmar

Gravid Yoga

IMG_5212

För dig som går i väntans tider! Du behöver röra på dig för att orka med förlossning och en framtid med barn som skall bäras, skjutas och lyftas. Under graviditeten blir man oftast lite tröttare och jag tycker personligen att man skall ta det lite lugnt med yoga när man är i de första 12 veckorna. Efter det kan man utöva det utefter sin förmåga. Under graviditeten är man mjukare i kroppen och därför är det viktigt att när man gör yoga att man inte går till sitt maximum, utan väntar och stannar lite innan detta.

Denna klass är ca 60 min

Yoga 40

Denna kallas även för Master Core Series men det kan skrämma vissa men även denna är för nybörjare. Detta är från Bishnu Gosh Linje som i grunden är enkla Hatha övningar som alla kan göra. Vi gör 40 positioner lite beroende på vilka som är med. Vissa övningar är avancerade och de kanske inte passar alla. Men klassen anpassas efter deltagare. Varje övning görs en gång och värmen i salen är inte lika varm men detta gör att vi arbetar på värmen inifrån mer och arbetar aktivare med våra muskler för att bygga styrka och stabilitet. Tony Sanchez som har satt ihop dessa är en fantastisk person som hela tiden utvecklas med yogan, så om 1 år eller två kanske det är 42 positioner men nu är de 40.

Denna klass är ca 2 timmar

SUP YOGA

Under klassen utövar vi yoga på en STAND UP PADDELBOARD som jag undervisat sen 2014 i Göteborg. Nu har Anna-Carin tagit över det.  Det finns en hel sida med info om det här 

Yoga 26

26 positioner och 2 andningsövningar från Bishnu Gosh Linje där positionerna är utplockade för att vara anpassade för alla. Detta är de övningar du kommer träna om du går in i en Bikram Studio var som helst i världen. Skillnaden mellan de klasser som jag ger är att de följer inte den så kallade Bikram dialogen. Men det är samma övningar men de kan göras på lite annorlunda sätt för att bättre vara anpassad för dig. I princip alla övningar görs i två set. Vi arbetar med att stärka kroppen och öka upp flexibiliteten. Modifieringar görs om det är så att det är något du inte kan göra vilket inte tillåts lika mycket i Bikram yoga. Sen är det inte lika varmt i salen under klassen. För att vi skall fokusera på att arbeta med våra kroppar och muskler istället för att kämpa mot värmen och fukten.

Denna klass är 100 minuter

Yoga Flow

Denna klass är 60 minuter och är baserad på Hatha övningar. Beroende på vem som är i klassen så anpassas övningarna därefter.

60 min 200 kr

Yoga Företag

Anpassade klasser på 45-60 min som som är utformade efter hur personerna på företaget har för arbetssituation. Jag kommer till er arbetsplats antingen på morgonen, lunch eller vad som passar er bäst. Är det så att man kanske vill ha ett företags event så kan jag även göra det. Att erbjuda yogaklasser på arbetet till de anställda är både uppskattat och en bra investering för dig som företag och de anställda.

Maila info@yogagbg.se för priser

Yoga Event

Tjejdag, Möhippa, Svensexa, företagsaktivitet eller något annat roligt som du vill hitta på med dina vänner.

Hör av dig till mig för att diskutera fram något som skulle passa er. Från 6-30 personer eller fler om ni är det…;o)

maila till info@yogagbg.se

Yoga Barkan

Detta följer Barkan Methods klass är lite mer avancerad då det är i ett högre tempo där det är uppvärmning i form av olika sekvenser som stärker, öppnar upp och ökar rörligheten innan vi går ner till golvet och där är det beroende på klass om vi fokuserar på.

Ryggrad

Höfter

Rörlighet

Styrka

Klassen är ca 80 min lång

Yin Yoga

Under denna klassen så arbetar vi lugnt och metodiskt. Under en timmas klass gör vi ungefär 8-10 positioner som främst är fokuserade på bäckenet och nedre delen av kroppen. Vi håller positionerna från 3-5 minuter och här handlar allt om att slappna av i musklerna så vi kan komma förbi dessa och komma in i bindväven. Detta för att mjuka upp de vävnader som omger musklerna för att kunna bli mjukare i kroppen.

Denna klass är 60-90 min

Baby Yoga

IMG_7694_2

Denna klass är för dig med en liten nyfödd som ännu inte rör så mycket på sig. Det är en kurs på 4 ggr där vi tränar upp bäcken och mage främst men arbetar även på överkroppen då man bär mycket och behöver därför stärka upp kroppen efter en graviditet. Precis efter förlossning och tills du slutat amma har du ett hormon (oxytocin) i kroppen som gör dig något mjukare i lederna. Därför arbetar vi inte så mycket på smidighet här utan mer på styrka och stabilitet. Du kommer även efter varje klass få en läxa på övningar att göra hemma som tar någon minut. För jag vet själv av erfarenhet att man inte har så mycket tid över när man har en liten bebis.

Denna klass är 60 min

Toddler Yoga

Detta är för de som har småttingar som är rörliga, kryper eller går. Och som ändå vill göra något med sin lilla. Istället för att sitta med en kaffekopp på öppna förskolan och titta på sin lilla när den leker kan man istället stå i yoga position och titta på när de små leker med varandra.

Denna klass är 45 min