Februari


Februari 2018

Nu ligger snön på marken men måste väl ändå säga att det är lite vår! Ljusare dagar och lättare att gå upp på morgonen. I tisdags på morgonyogan i Båthuset vid Amundön så var det ljust när vi var där, vårens första tecken!

Vad är det egentligen som ljuset gör med oss? Att solen tittar fram nån minut om dagen kan lyfta en hel dag och göra den så mycket enklare. Och nu med snön på marken så känns det så mycke härligare än regn i 4 väderstreck då man behöver både gummistövlar och sydväst…;o) Men ljuset gör nått med oss och det är en frihet i det. Det blir lite lättare att andas och på så sätt lättare att ta sig för dagen.

Någon undrade varför denna positionen inte visas så ofta på bild.
Någon undrade varför denna positionen inte visas så ofta på bild.

 

Jag lever ju småbarnsliv kan man minst sagt säga, eller är det fortfarande det när D är 8 och H är 4? Båda barnen sover ju faktiskt nästa varje natt och när vi var i Österrike förra veckan åkte båda barnen svart backe och hoppade på hopp. Så kanske går över från småbarnsliv till bara livet….:o) Om detta är livet så gillar jag det skarpt och nyfiken på vad som kommer framöver. Väntar på en liten valp som kommer i maj så då blir det väl tillbaka till kaoset igen! Det är en Portugisisk vattenhund som är allergivänlig och som älskar vatten så det passar oss. Tanken är att den skall vara med mig så kommer du till studion så kommer Filur vara där! En liten studiohund är min tanke men det kanske inte alls funkar. Vi får se men en liten till i familjen skall bli mysigt!

Nu i vår så fortsätter klasserna på tisdagar 18.00 och torsdagar 19.15 och det är så roligt att möta er på mattan, vissa vecka efter vecka, andra bara ibland och se er utvecklas och testa nya saker, uppleva yogan på ett annat sätt kanske och låta det vara en liten del av ditt liv. När jag får nya personer till studion och försöker förklara vad yogan är så är, är lite som att åka skidor. Man åker inte ner för en svart backe första gången man står på skidor utan det tar lite tid. Sen kan man alltid utvecklas men för att göra det måste man våga. Våga gå lite längre, gå utanför sin bekvämlighets zon. Om det är så att du måste gå utanför din matta och nudda din granne eller om du skall göra en position på tå istället för med foten i golvet. Desamma som att våga slänga dig utför backen och testa nått nytt! Jag undervisar aldrig samma klass mer än en gång och du kommer alltid få testa nått som du kanske inte gjort tidigare. Jag är där och guidar dig och hjälper dig och det är aldrig mer än 14 pers på klasserna så kom och ställ dina frågor så hjälper jag så gott jag kan. Jag finns för din skull inte för min egna, när jag gör det för min egen skull så rullar jag ut min egna matta och praktiserar solo!

areyogacenter_webb

12-15 April åker jag till Åre för att undervisa på Åre Yogacentrum och kombinerar det med skidåkningen. Så vill du praktisera massa yoga, inte bara stretch utan även lite höftöppningar, bakåtfällningar och armbalanser och lite upp och ner. Kanske tillsammans med en igloo meditation ledd av Malin som har studion i Åre och även skidåkning tillsammans. Boende är bokat på ÅreBB.se och jag har några rum där till rabatterat pris fram till den 1 mars så boka innan dess för att vara säker på att få ett rum. Tipsa vänner och bekanta om du inte kan själv. Maila mig om du vill åka med!

Jag och Sara filar på resor inför nästa år och kom gärna med önskemål eller bra tips! Vi har lite på gång men inget spikat ännu. Sjätte året för SKID&YOGA resor!! Sara skall operera knät och sen är hon fit for fight igen. Med lite yoga rehab…;o)

Baby yogan och Gravidyogan börjar med nya kurser 20&21 mars och den 25 mars är jag i Varberg på en heldag på Kajplats Balans som Hanna precis har öppnat så häng med på en heldag vid havet med lunch.

Helgretreat i Bohuslän i höst med mat från Berit &Elvy är bokat till den 16-18 November så hoppas att ni vill logga ut och koppla av en helg med massa yoga och god mat i en fantastisk miljö för åttonde året i rad.

Sen jag var 20 har jag haft en dröm….. att åka till Svalbard och nu bor jag granne med en kille som har bott där i flera år och även varit expeditionsledare till Arktiskt. Tanken kom upp och en Expedition och kombinera detta med yoga. Så häng med oss i Maj 2020 då det är ett tag kvar. Sista anmälan kommer vara i november 2019. Maila om du är intresserad! info@yogagbg.se

Ni som var i studion i Johanneberg såg fotografierna från Nicklas Blom och här är några av hans bilder på Svalbard. Det var för övrigt han som väckte en dröm som nu blir verklighet i Maj 2020.
Ni som var i studion i Johanneberg såg fotografierna från Nicklas Blom och här är några av hans bilder på Svalbard. Det var för övrigt han som väckte en dröm som nu blir verklighet i Maj 2020.

1977352_origNu till den andra extremen! Ytterligare en resa är i planerna och det är en retreat till Sydafrika hösten 2019. Jag bodde som barn i Afrika och nu skall jag tillbaka!! Tillsammans med en lärare på plats skall vi ordna ett retreat med sydafrikaner och svenskar. Första dagarna kommer vara till att uppleva Sydafrika med allt vad det innebär. Vingårdar (yoga innan lunch….;o) och safari samt lite bergsbestigning. Samma här hör av dig om du vill följa med!!

I sommar kommer jag vara i Bovallstrand och hålla lite klasser längst kusten. Men kommer även åka till Cambridge för att gå en fördjupningskurs som bara handlar om Yoga och ryggraden. För en lärare jag länge längtat efter att praktisera för. Hon började yoga när jag föddes och har så mycket erfarenhet!! Skall bli så spännande!!

Och nu till helgens pepplåt HAPPY Friday!!!

https://www.youtube.com/watch?v=5ueJ4-lTa1s

Ha en riktigt härlig helg så hoppas jag att vi ses snart för vi hörs inte jätte ofta då jag inte bombaderar er med mail…

Men försöker undvika att sitta vid datorn mer än några timmar i veckan så blir inte så ofta.

Nu skall jag laga middag för vi skall ha ungdomsfest idag! Johans klasskamrater från läkarlinjen kommer hem till oss som är så himla gamla….;o) Lite äldre än Alfons Åbergs pappa som är 36……:o) Man blir inte äldre än man gör sig!

Med Värme
Isabel
Doktor Bex Gata 4
INSTAGRAM: yogaGBG
info@yogagbg.se
www.yogagbg.se
https://www.facebook.com/YogaGBGse
lyssna på:
eller via itunes (eller valfri podcast-app)

Sen får jag inte glömma att tipsa om Tonårsyoga, familjeyoga som vi har i studion i vår ihop med massa andra härliga klasser så titta under studion så hittar du mer info om det.

DSCF5765_web