15 Mars 2011


; 15 Mars Fick en RAWFOOD kasse idag! Tycker det är toppen!! Första gången jag testar det och det skall bli spännande…..Kommer höra av mig vad jag tycker om den! Blomkåls couscous med Örter och en krämig Hummus börjar veckan med!

; Detta är middag för 2 personer i 5 dagar om jag inte missminner mig. Känner att det inte är så mycket med tanke på att Herr S skulle kunna äta upp detta till lunch… Men det kommer nog bara bli så att jag äter till middag och lunch. Det är ju ett alternativ faktiskt. Det är kanske inte allas respektive som tycker det är ok att bli påtvingad en kall Grön Koriandersoppa med kokos och frökex. Har svårt att se lilla D äta detta när det enda hon vill äta är ångad broccoli och blomkål med Pasta såklar. Men kan man begära av en 3 åring att hon äter allt….. Inte! Jag är glad att hon inte äter socker i alla fall och inte en massa halvfabrikat. Blodpudding får jag erkänna att jag ger henne men det är helt ok tycker jag då det är bra med järn i det. Vet att man kan få det från spenat också men det är inte det minsta poppis! Hade en Hot Flow idag och gud va det är härligt med en sådan klass. Det är lite som en virvelvind… ni kommer in tränar ger järnet och sen ger ni er iväg igen starka och glada! Jag kan inte sluta tjata om det STABILA STÅBENET….. det är viktigt. Jag kan stå och trycka mitt ben så långt bak jag bara kan och ändå dra upp låret MEN det är inte ett stabilt hållbart ståben. För att få detta måste du aktivera baksidan av ditt lår tillsammans med rumpan, insidan på knät, foten, tårna, vaden och hela knäskålen skall lyfta. Det är skit jobbigt milt uttryckt men det är så viktigt. För fortsätter du att stå med ett översträckt ben där du trycker det bak så kommer du så småningom få ont i baksidan av ditt lår. Det gjorde jag nämligen i början tills jag hade en privat klass med en kille i Aspen som sa att jag måste tänka att vikten skall vara mitt på foten och han stod i 10 min och höll i mitt knä! Men nu har jag det och det är rock-hard och viker ej. Men sen har jag inte alltid styrkan eller orken att hålla det, fast det är en annan fråga. För det mesta om man inte har ett stabilt ståben är det pga 1. Du är för svag i benmusklerna 2. Du är rörlig i knäleden och låter dig själv gå för långt bak 3. DU har missat att lämna EGOT utanför yogasalen när du gick in Här är ett exempel på ett knä där det är lite översträckt. Här kan jag i princip lyfta på mina tår utan att det skulle påverka min balans nått. Det är ett tecken på att vikten är för långt bak. Här ser ni däremot S när hon gör övningen där hon har ett stabilt ståben då hon är på väg framåt med sitt vänsterben. Tårna skall peka mer mot ansiktet och sen skall axlarna bort från öronen lite mer men det vet S att hon skall jobba på. Bakom S ser ni ett ex på en person som inte vågar ta tag om foten men om personen hade gjort det så hade ståbenet troligtvis rätats ut. Jag vill inte att ni går in för tidigt men ni måste samtidigt testa om ni kan. Man vet inte förän man har försökt. “A child has no trouble believing the unbelievable, nor does the genius or the madman. Its only you and I, with our big brains and our tiny hearts, who doubt and overthink and hesitate.” Steven Pressfield. ; ; ; 13 Mars Idag var en underbar klass! Morgonen började med att Doris sa ”Mamma är det sommar nu?” Hon längtar och det gör vi alla! Den kommer med stormsteg och innan du vet ordet av så står du där i badkläder…;o) Skall bli så härligt med sommar igen och hoppas verkligen på en kanon sommar såklart. Men gå ut och ta ett djupt andetag eller tio! Såg denna bilden på Facebook och det var så bra nu i påsktider  Jag köper faktiskt mina ägg i stans bästa Ostbutik som oxå har ägg från Färjelanda! Vita Eko ägg som man måste beställa så levererar de på tisdagar! Så värt det och de är så goda!! www.aschebergsgatansost.se Sen så skickade min kompis Isabella denna till mig som jag tycker är så tydlig om man vill fortsätta att argumentera för Lätt&Lagom eller Margarin Den biten som myrorna gillar är smöret… det andra är margarin ”Do NOT eat what ants would NOT touch. Top right: margarine, left: reduced fat margarine, bottom right: natural butter” Sen har tydligen myran tydligen den största hjärnan i proportion till sin kropp och den smartaste av alla insekter med 250 000 järnceller. Vet ej hur många jag har själv men det låter mycket för en liten myra…;o) Nu har myrorna inte kommit fram men skall allt se till att testa detta i sommar. Sen kom jag och tänka på nån reklam som Fun Light har där det är två glas och där det svärmar getingar över de glaset med saft som innehåller socker, men inte en geting över Fun Light. De skulle uppfattas som en fördel till Fun Light men jag ser det nog mer som en nackdel…. Nu skall jag jobba vidare! 6 Mars Har under alla år diskuterat med folk om lätt produkter och har generellt inte gillat det och äter det inte heller idag. Hörde för säkert 20 år sen att Lätta innehöll plastkulor…. vet ej om det stämmer men det är inte en ren produkt i alla fall enligt artikeln nedan. Läste denna artikel https://www.rikareliv.info/Hur%20tillverkas%20margarin.htm om hur Margarin tillverkas och tycker inte att det låter så kul. Jag gillar äkta vara som smör tex det är det absolut godaste att ha om man skall äta eller laga med. Sen skall man kanske inte sätta i sig 250 g varje dag men vad det gäller mat så skall allt ätas med måtta. Jag är uppvuxen i en familj där min mor och farmor alltid använt sig av smör och grädde. De är från dem jag har lärt mig laga mat tillsammans med några gamla killar som varit kockar….;o) Under alla mina år så har min mamma aldrig bantat, hon har ätit med måtta men ätit det som är gott. Min far å andra sidan är väl lite mullig men har oxå alltid tagit en portion extra och kompenserat det med lättprodukter ibland (inte ofta men ibland). Jag förespråkar ingen kost på nått sätt och är inte vegan eller LCHF fantast. Men jag tror att äter man det man tycker om och försöker undvika processad mat så mår man bättre. Det funkar inte att byta ut ett mål mot en tetra med klibbig sörja som bara innehåller socker och som man absolut inte blir mätt av. (detta säger jag bara från vad jag har hört från personer som ätit det eftersom jag ärligt inte smakat någon gång…..) MEN jag har personer som äter det och där jag tycker det är ok. Emelie som driver barnhemmet i Ghana har vid så många tillfällen när hon varit i Ghana fått väldiga problem med magen då vi inte är vana vid den maten och bakterierna. Så för Emelie är det ok att under en period när hon är i Ghana äta denna kostgegga….;o) För de flesta andra är det bara ren lathet och taskig planering. Jag kan dra en parallell som en kompis till mig sa som är 3 barns mamma. ”När nått av mina barn får psyk eller då det blir en massa tjaft så kan jag alltid se till mig själv och se att det är jag någonstans som har brustit i min planering eller i mitt sätt att göra saker. Barn får inte psykbryt av ingen anledning om de är friska. Detta beror på att jag är stressad, de har inte fått äta, jag har inte hunnit äta eller nått annat som jag hade kunnat påverka om jag hade planerat lite bättre” Man kan säga att det är lite samma med våra matvanor. Vi behöver mat och för att få detta måste vi planera den bättre så vi hinner äta och hinner träna. Det är när vi tränar som vi mår bättre så endorfiner kickar in och som vi oxå kan äta vad vi vill. ”You will never get the But you want sitting on the one you have” Så skit i margarin och ät rent och fräscht istället (inte vitt och fräscht det blir så konstig kost då…. vitkål och kokosfett….;o) Ha det gott och läs artikeln om margarinet ; ; 5 MARS Eftersom jag är för snabb med att skicka iväg mail så kommer lite mer information här. Nu på onsd är det Varm Yin Yoga kl 16-17 FACEBOOK LÄNK Gilla HotYogaGBG på Facebook TEKNIK KLASS Måndagen den 19 Mars har vi en mini workshop för en liten grupp där vi kommer i sakta tempo gå igenom de stående positionerna. Det kommer finnas mer tid för frågor och svar. Alla är välkomna och kommer få ut nått av detta. Ny som veteran inom Hot Yogan!! Boka din plats här!! 19,30-21,30 19 Mars 250 kr Njut av våren så hörs vi snart Isabel ; 2 MARS Ny månad=Mars Ny hemsida=www.hotyogagbg.se Ny Facebook sida Nytt att vi har klasser 7 dagar i veckan Ny klass= kl 07-08 på tisd Vinyasa med Ulrika Ny Gravid Yoga med Katrin börjar på tisd nytt nytt nytt nytt Kul med våren och med alla roliga klasser Missa inte Yoga Duo den 5 mars med två instruktörer. En som håller klassen och så jag som går runt och rättar er i positionerna. Ser fram emot en härlig vår mer er i värmen Ha det gott och ses snart hoppas jag Isabel “Don’t say you don’t have any time. You have exactly the same number of hours per day that were given to Helen Keller, Michelangelo, Mother Teresa, Thomas Jefferson and Albert Einstein”- H.Jackson Brown ; 1 MARS Solen skiner och det är fantastiskt väder ute. Gårdagen kantrades av frustration över hemsidan som nu är uppe och det var den igår men jag kunde inte komma in på den och redigera…. Men nu fungerar det. Tänk egentligen hur man kan ödsla en hel dag åt att vara arg över något som man inte har kontroll över. Det är som när man tränar yogan men då vet man att man inte har kontroll. Pratade med en Kille idag som tränat mycke och vi pratade om det och enades om att träna Hot Yoga är lite som att åka OFFPIST. Man vet att man skall ner men man vet inte hur det skall gå och helt plötsligt kan man åka rakt in i ett träd och falla. Eller så får man ett flow andas rätt och kommer ner med en eufori som är obeskrivbar! Så underbart och oförutsägande. Det är nog därför jag älskar Yogan och Skidåkningen! Jag måste dela med mig av en film som är fantastisk Inspiration och den lilla tjejen är GRYM!! Nu skall jag ta igen v 7 när jag var och åkte skidor!! Missa inte att ge ert bidrag till Emma som skall åka Vasaloppet till förmån för UNG CANCER nu på söndag. Emma har själv cancer och kommer åka med en mössa där det står FUCK CANCER så ser ni henne i loppet heja på henne! Kram hela dan ; 28 FEB Skulle gått och lagt mig för en lång stund sen men skulle bara greja lite med hemsidan… jag som har kodat i html har blivit övertygad om att word-press är bra. Visst allt sker med ett klick…. och vad lyckades jag göra för 30 min sen…. KLICKA bort min hemsida på 2 sek. Det borde vara varningstext när man är på väg att göra sådant. Så nu istället för att få härlig sömn sitter jag nu och fixar en ny hemsida! Men om man ser det positivt som jag gör så är det bra att detta hände för jag har ju sagt sååå länge att hemsidan skall uppdateras. Och nu blir den snabbt flyttad i alla fall. Så kommer uppdateringarna lite senare. Men så kan det gå när man bara klickar lite….;o)