Augusti 2014


 

 

Nu är det Augusti, Way out West är över, Göteborgskalaset likaså och super fullmånen har kommit och gått! Sommaren har bjudit på bad, inte så mycket brännmaneter, sol och värme. Helt fantastiskt om ni frågar mig. Jag har haft en härlig sommar som inte är slut ännu!

För någon vecka sedan yppade H och D´s kusin ”Telefoner är som att röka, har man fått en är det svårt att sluta” hon är 6 år och så klok. Och hon ser och säger det som jag själv är en del av och många med mig. 1999 började jag SMSa på riktigt och det är längesen, -99 jobbade jag i Sälen med att informera folk hur man smsade och wappade (för er som är lite yngre var det föregångaren till internet på tel, men sjukt mycket långsammare och inga bilder) Jag smsade hela tiden tyckte mina föräldrar och det innebar ca 10 sms om dan…. nu smsar jag säkert 10 med J bara på en dag, plus en massa andra. Jag har helt enkelt bytt ut cigaretten mot telefonen, så mycket bättre för min hälsa men så knäppt egentligen.

6658bdef3b94a2975d0b3a4c37b3ef0e

Det är underligt hur man förändras under de år som går och bra är väl det. Slutet på 90-talet stod jag i baren och beställde shot bricka och rökte massa. Yogade massa men mest när jag trillade över det lite här och var och när jag var själv. När jag hittade Bikram yogan var det som en safe-zone. Jag bodde lite här och var, pluggade lite här och var och reste massa. Åkte skidor på vintrarna och pluggade in allt jag kunde under resten av året och jobbade för att kunna resa mer. När jag satte mig i bilen mot flygplatsen kände jag mig lugn och så fort jag kom hem planerade jag min nästa resa eller äventyr. Det enda som jag kände under många år var konstant och som alltid var desamma var Bikram Yogan. Vart jag än hamnade i världen och i vilken studio som helst så visste jag att det var bara 26 asanas (positioner) och klassen var 90 min och jättevarm. Därför ser jag nu hur jag när jag har ett stabilt liv med två barn, ett hus jag har bott i över 4 år och ett förhållande som är över 8 år nu. Mitt liv är rätt stabilt om man säger så, även om man ständigt åker berg-och-dalbana i livet. Jag har tränat Bikram i över 16 år och känner att jag kan det. Värmen påverkar mig inte oavsett vilken lärare som håller klassen och hur fuktigt eller varmt det är, den berör mig inte men jag svettas vilket jag älskar. Däremot är jag så extremt trött på att höra samma sak hela tiden, monologen som jag kallar det men dialog som Bikram säger. Och för min kropp gör det inte så mycket mer än att jag svettas massor och tonar kroppen. Däremot så tränar jag nu Bishnu Gosh 84 Asana (över 90 som det egentligen är) och mår kanon i kroppen och knoppen. Den arbetar med hela kroppen och fokuserar på ryggraden och på att alla övningar man gör skall göras med fokus på ryggen och det har jag alltid haft och det har skiljt mig från Bikram där det är mest fokus på armar och ben och vad de skall göra. Bishnu Gosh hade ett träningscenter i Indien och är varifrån Bikram har tagit sina 26 och adderat värme. Han hade två våningar och de som var starka fick träna yoga och de som var rörliga fick träna upp sin styrka. Det jag har gjort nu sen jag kom hem från min träning med Tony är att försöka bygga upp styrka och stabilitet ännu mer istället för att falla in i min rörlighet! Upp och ner har jag varit mycket och det är helt fantastiskt! Jag har en workshop 20 sept på Pilates Complete om nån vill joina?

Nu under hösten kommer jag undervisa hatha yoga i dess grund med fokus på linjering i kroppen. Jag vill att ni skall kunna grunderna i er kropp och att ni därifrån skall kunna gå på vilken klass som helst och känna er säkra i att ni inte går för långt eller skadar er. Det tar tid men med rätt bas så kan alla!

10363960_10152529117178969_8995064854258809242_n

SUP Yogan fortsätter in i september och sen Under hösten har jag klasser varje måndag på Nedre Fogelbergsgatan 4 19-21 och sen har jag varannan onsdag på Konstepidemin 19-21. Innan mig på onsdagar kommer underbara Maja ha en Yin Yoga från 17.15-18.45 och att kombinera dessa två är helt grym och så har man varannan onsdag en liten yogakväll!! Sen en gång i månaden i sept-okt-nov har jag workshop hos Pilates Complete. På Pilates Complete är även där jag kommer hålla i Juice och Yoga detox från den 24-28 september då vi fastar tillsammans rensar kroppen och yogar varje morgon och får vår juice. Det kan kanske behövas efter denna sommaren som säkert bjudit på massa vin och grill. Själv kan jag räkna på min hand hur många gånger vi grillat då vi har en 1 åring som är som en guttaperka och är överallt så hade vi grillat mer hade jag även fått spendera antal timmar på Östra……

Sen har jag Retreat första helgen i oktober och det är lite Grand Final om man är med på juice detox sen får man 5 dagars förberedande detox och sen en helg med raw food och yoga. Så i oktober kommer vi glänsa….;o)

4098351e2472f3edb5b7641d68120c06

Nu i somras så hittade jag en lokal som jag förhoppningsvis kommer flytta in i. Men kommer öppna efter jul då det är lite att fixa med innan och som jag lärt mig av tidigare så är det bättre att skynda långsamt. Så mer info kommer när jag vet mer. Tanken är att det blir en mindre studio där klasserna som nu kommer vara 2 timmar på kvällarna och kanske lite morgonklasser som är kortare. Fokus på er som kommer och att ni skall få ut så mycket som möjligt av er tid i studion. Det kommer inte vara HOT men du kommer inte heller frysa och jag lovar att du kommer svettas…;o)

Med det sagt hoppas jag att vi ses under hösten eller våren. Jag är i Göteborg och har klasser på kvällar samt även företags-yoga så om du vill att du och dina kollegor skall få yoga på jobbet. Hör av dig till mig så kommer jag gärna! Innan var jag lite bunden till studion och värmen men nu flyger jag fritt, eller cyklar mer bestämt då jag köpt en lådcykel…;o)

10600498_10154433517670291_7112638168955820702_n

Många varma hälsingar till er och till er som vill ha en kram skickar jag det till dig! Tänker på er och saknar er och ser fram emot att komma igång när lilla H är på dagis!