Vårhälsning från mig!!


En oslagbar kombination: Yoga och Skidåkning

 

IMG_1929

 

Livet är galet och det är alltid föränderligt, många saker händer på samma gång och våren flyger fram. Det är då extra viktigt att vi stannar upp känner efter hur du mår och uppmärksammar all de små under som sker runt omkring oss.

 

Som skidåkare som jag är (egentligen telemark…;o) märker jag hur berget och vädrets krafter på flera sätt får mig att utvecklas. Och att naturen är den bästa lärare. Om du har varit runt många yogisar så har du säkert hört ”just go with the flow” Men vad betyder egentligen det? Att vi bara skall släppa taget om allt och flyta med. Är vi bättre människor om vi bara släpper taget. Vad händer då med tvätthögen….. Vad är Flow egentligen! Flow är det som egentligen gör oss lyckliga enligt viss forskning. De säger att pengar inte gör oss lyckligare men att flow gör det. Då skulle jag satsa på flow över en fet plånbok vilken dag som helst.

 

Jag kan relatera till flow genom skidåkningen när man åker ner för en backe och känner att föret är fantastiskt, man har ätit en god frukost och har massa energi, lite folk att rätta sig åt i backen, man är fokuserad, arbetar med kroppen, allt annat försvinner och solen skiner. Det för mig är det flow. Jag kan relatera det till och ta med mig det till min yogamatta för där får jag ofta samma upplevelse.

 

Vissa dagar i backen kan ingenting gå åt rätt håll och jag trillar till höger och vänster och tänker att det är nog dags att köpa nya skidor…. De dagarna måste jag bara acceptera och uppleva där jag är för jag kan inte göra något åt det just då. Man måste lära sig att vara närvarande och det är nog det som menas med frasen ”go with the flow”. Acceptera situationen som den är, jag kan inte ändra på backen, eller snön eller blåsa bort molnen från himmelen, jag kan inte göra det varmare eller kallare, jag måste bara acceptera det.

 

Samma på mattan. När jag utövar yoga kan jag inte sträta emot, jag kan inte slänga skit på mig och säga att jag inte kan. Sätter jag mig ner och ger upp så kommer jag inte ner för backen när jag åker skidor och samma är det med yogan.

 

Jag undervisar mellan 10-15 klasser i veckan och på dessa klasser försöker jag vara fullt fokuserad på det jag skall göra. Vandrar min tanke iväg så tappar jag fokus och klassen enligt mig blir hackig. Jag har då inte flow. Anledningen till att jag älskar att undervisa är att jag för det mesta har flow och jag ser att ni har det. Mina klasser för det är inte flow klasser men de finns ren röd tråg igenom allt jag gör. Det kan tyckas spontant men den ena positionen hör ihop med den andra och det finns alltid ett mål. Att ni som kommer på klassen skall känna er lättare när ni går ut från salen och gladare.

 

Jag har precis kommit hem från den första Skid&Yoga veckan i Disentis på Lodge SAX och dt var helt magiskt. Första dagen snöade det som ösregn i Göteborg och det kändes som man var i en torktumlare hela dagen då snön i pisten var över knät. Det var helt underbart!!! Sen hade vi två dagar med strålande sol som även de var helt magiska på ett annat sätt. Massa yoga under helgen och härliga middagar! Ser så fram emot fler resor tillsammans med Sara Orrensjö och med er som hänger på.

 

 

Nu den 2 april åker vi en vecka till Val d´isere med Langley så är någon sugen så är det bara att hänga på!!!

För er som går på Yogan i studion så kommer schemat se ut som följer

Hatha Yoga

Måndagar 19.15-21.15

Tisdagar 17.30-19.00 (ändrad tid)

Första gången 3 tillfällen 400

10 klippkort 2000

Drop-in 250kr

 

Efter påsk med start den 19 april kommer jag även ha

 

Tisdagar 6.20-7.20 Yoga vid havet nere på Amundön 7ggr 1000kr

Tisdagar 12-13 Baby yoga Kurs i Studion i Guldheden 5 ggr 800kr

Tisdagar 16.15-17.10 Gravidyoga Kurs i Studion i Guldheden 5ggr 800kr

Mer info finns om detta på hemsidan

 

vimmel_001

Nu i vår hade jag ett Rawfood/ekomat och yoga RETREAT i Bovallstrand som jag skall ha i höst igen.

7-9 oktober

21-23 oktober (få platser kvar)

Läs mer om det på hemsidan under retreat www.yogagbg.se

 

Till våren/sommaren skall jag ha SUP yoga så är ni intresserade av det hör av er eller håll utkik på Instagram @YogaGBG eller facebook så uppdaterar jag det där.

 

Nu nästa onsdag kommer jag än en gång ha en donationsklass i Houdinibutiken så boka en plats och kom och yoga med oss och ät en god frukost efter om du hinner.

IMG_1949

 

Jag har märkt att det jag hör som oftast av folk är, jag är så stressad och jag är så trött. Tänk efter en gång till innan du säger den frasen för är du verkligen stressad? Gör nått åt det då! Nu blev du kanske provocerad…. Bra se till att räta upp din situation så du inte känner dig så stressad. Lär dig att säga nej! Är du trött?! SOV! Jag råkade somna med barnen igår och efter 11 timmar vaknade jag och känner mig pigg som bara den. Massa saker jag skulle gjort igår som inte blev av men vad gör det? De mesta är världsliga saker som faktiskt kan göras lite senare än NU! Sen för att må bra måste man röra sig, hinner du inte komma på en yogaklass? Det är inte hela världen! Ta en promenad andas djupa andetag! Naturen gör underverk och är som bensin för våra kroppar och knoppar. Du har bara ett liv glöm inte det…..

 

Försök inte att vara någon annanstans är här, för det är bara här du kan vara! Magnus, Eva och Brasse

 

https://open.spotify.com/track/6V3Rod8GKmileX8Y37aPBZ

 

Från den 9 juni till den 14 juni kommer jag ha en sommarboost in i sommaren men en klass varje dag med olika fokus varje dag! Du får tips och trix hur du skall fortsätta under sommaren. Maila mig för en plats på info@yogagbg.se

 

Nu hoppas jag att du har en riktigt härlig helg och att vi kanske ses snart! Jag är i Guldheden och undervisar samt på Yogaroom i Kungsbacka på månd 17.30-18.30. Och på en massa företag samt PT kunder.

 

Hoppas att vi ses snart

Med Värme

Isabel

 

Doktor Bex Gata 4

INSTAGRAM: yogaGBG

www.yogagbg.se

https://www.facebook.com/HotYogaGBG

lyssna på:

www.acast.com/yogapodden

 

eller via itunes (eller valfri podcast-app) Fick precis på att ca 10 000 redan har lyssnat på den….. Har du?

 

Jag vet inte hur man tar bort eller lägger till kommentarer så är det nått du vill maila mig….:o) info@yogagbg.se