Donation innan Lucia!!


a3244bda5b437452708fe825f3694065

 

Nu är det november och snart kommer december och det är många i vår stad som inte har tak över huvudet och fryser. Jag har inte en massa pengar som jag kan ge men jag har en massa människor runt mig och möter fullt med folk hela tiden. Jag tänkte att jag igen skall samla in kläder och annat bra som man kan tänka sig att ge bort nu innan jul.
2016 års julhandel kommer troligtvis landa kring 80 miljarder kronor. Och jag vill inte lägga skuld på någon som julshoppar. Men om vi har råd att ge så mycket till dem i vår närhet så kanske vi kan lägga en slant till välgörenhet oxå. Läkare utan gränser är fantastiskt svisch  900 60 32 samt min kompis Emelie som driver ett barnhem i Ghana de senaste 8 åren. Jag minns så väl första insamlingen Emelie gjorde när jag i Stockholm var gravid med Doris och fick en förfrågan om jag ville donera 25 kr till att bekosta ett barns vaccination i Ghana. Det gjorde jag och barnhemmet har vuxit och behöver fortsatt stöd. Svisch 1235922513
Den insamlingen jag har tänkt mig i studion nu fram till den 12 dec är främst för vinterkläder till män, kvinnor och barn. (Mössor, vantar, halsdukar, tjocka tröjor, ytterkläder, varma skor) samt väskor. (Ej handväskor då😊) kolla vad ni har i garderoben och ta med till studion så ser jag till att det lämnas till Frölunda Kyrka som har en ideell organisation som heter flyktinghjälp.se som delar ut till nyanlända. Kommer det in mycket saker så kommer jag även åka till Stadsmissionen och lämna saker.
Hoppas du har något att bidra med!
För att dra en paralleller till yogan så är detta Aparigraha dvs att släppa taget. När vi gör det så växer vi. Inte bara släppa taget av en mössa som du inte använder utan som någon annan kan ha större nytta av. Men att ta med sig denna tanken på mattan och släppa taget. Att släppa taget om vem vi tror att vi är för att bli den vi verkligen är, för att växa. 
 
Detta är en av de 10 yamas och niayamas som är två av de 8 delar som yogan bygger på, man kan tycka att det är religion och det är det väl till viss del. Men jag ser det med om visdomsord för oss att bli bättre medmänniskor till dom på vår jord. Dom 10 budorden inom kristendomen är även de en vägvisare för oss att uppföra oss bättre mot varandra. Det finns samma inom alla religioner. En önskan om att vi skall ta hand om varandra, men det vi ser i världen nu är fruktansvärt på många sätt. Detta är en klen tröst men man mår bättre av att ens saker kommer till användning än att de ligger hemma och samlar damm. Och det ser jag inget fel i 😊
 
Personligen tycker jag att Asanas är den viktigaste delen och DET jag undervisar. Men ville bara dela med mig av lite yoga filosofi i detta mail då jag inte talar om det på klasserna 😊👍🏽
 
Alla kvarglömda saker åker med i insamlingen så kolla igenom den! 
 
 
Ha en fantastiskt vecka och hoppas vi ses snart! 
 
 
P.s. Ni som har era mattor i matthotellet får gärna märka upp dem med en röd tejpbit. De som inte har röd tejp på sig vid lucia åker oxå de till återvinning 😊👍🏽
15230827_10154842353448969_2058994629938668435_n