SKID&YOGA HELG I ÅRE 12-15 APRIL


12-15 APRIL 2018

SKID&YOGA HELG

areyogacenter_webbYoga GBG logga

Under helgen kommer det erbjudas en massa yogaklasser och skidåkning. Denna helg är för dig som kanske bor i Åre och gillar yoga och vill boosta slutet på säsongen med lite inspiration och utmaning. Eller för dig som gillar yoga och vill testa den fantastiska kombinationen med skidåkning. Under två förmiddagar åker vi gemensamt.

YOGAN

Torsdag

18.30-20.30 Yang&Yin Yoga Under två timmar kommer vi gå igenom kroppen och värma upp inför en helg med massa yoga.

Fredag

19.30-21.00 Fokus på höfter avslutar med Yin för att sova gott under natten.

Lördag

7.00-8.00 Yoga för skidåkare för att öppna upp och stretcha ut innan en dag i backen

8.00-9.30 Bakåtfällningar

16.00-17.30 Upp och Ner

Söndag

8.00-10.00 Yang&Yin Yoga där vi knyter ihop det vi gått igenom de tidigare dagarna.

SKIDÅKNINGEN

Torsdag 12.00 möts vi för Lunch och sen gemensam skidåkning till 15.00

Fredag 11.00-15.00 Gemensam skidåkning och Lunch

I vanliga fall är Sara med oss på Skid&Yoga resorna men då hon utreder sitt knä kan hon inte vara med i Åre denna veckan. Däremot så har jag (Isabel) tidigare arbetat som skidlärare i Aspen,Colorado i några år.  Därför kommer jag på torsdag och fredag ge er tips och trix för hur ni kan utvecklas som skidåkare. Med hjälp av yogan och genom att jag på klasserna kan se hur din kropp fungerar och kan då applicera detta i skidbacken. Malin kommer även finnas med och stötta då även hon är skidlärare.

Pjäxyoga i Val disere för några år sen

Är det strålande sol så kommer vi även köra en pjäxyoga i backen.

BOENDE

Under helgen så finns det möjlighet att boka rum på ÅRE B&B till förmånliga priser. Du får givetvis bo vart du vill men här har vi fått förmånliga priser och roligt om så många som möjligt bor på samma ställe som kommer utifrån Åre.

Dubbelrum 1200
Enkelrum 850

Säg till när du bokar om du kan tänka dig del i ett dubbelrum med nån från resan om du reser själv så kanske du får en ny vän denna helg. (vi blandar ej så är du tjej får du bo med en tjej, agerar inte marchmakers…;o)

maila till hej@arebb.se och uppge YOGA GBG så får du rabatten och även med i bokningen. Vi har några rum prel bokade men bara till slutet på feb.

1515757729072

RESA

Tåg till Åre bokar man med www.sj.se nattåg går från flera städer i Sverige

Flyg går även bra och då flyger man till Östersund titta på www.momondo.com för en enkel översikt.

Bil kan man även det åka om man vill. Är det så att man kör meddela detta och från var så kanske det är någon annan som kan åka med.

img_1943

PRIS

2 000 kr för Skidåkning och Yoga boka din plats på info@yogagbg.se då det är begränsat med plats. Så guidar jag dig vidare till Åre B&B om du vill..:o)

Jag skulle vilja ha följande info från dig

Namn
Email
Mobilnummer
Ankomstdag och tid
Avresedag och tid
Yogavana
Skidvana
Vart bor du?
Några ev skador jag bör känna till.

Boende, resa, skidhyra samt mat betalar du själv och bokar resa och boende.

Filosofi

Vi älskar snö, yoga, träning och mat. Och så gillar vi glada människor och ha roligt.  Varför inte kombinera dem? Så lät tankegångarna en sen kväll i Fjällbacka skärgård då Isabel och Sara började prata om vad man egentligen vill göra i livet. Sagt och gjort! Här är vi nu.

2018 blir femte året på raken som SKID&YOGA resan genomförts och det är så kul att det har varit så uppskattat och att vi kan fortsätta med detta.

Vi jobbar inte med kvantitet utan med kvalité, därför har vi aldrig grupper med mer än 20 personer för att vi skall kunna hjälpa er alla med era speciella behov.

Vill man åka med sina kompisar, kollegor eller familj alla är välkomna oavsett skidnivå eller yogaerfarenhet.

Isabel driver yogastudio i Göteborg och Sara jobbar med träning. Vi har båda familj och vet hur klurigt det kan vara att få tillfredställa sina egna intressen när man är mitt i livet. Men även hur viktigt det är att ibland få komma iväg och få njuta och ro om sig själv. Genom att kombinera resa, yoga och skidåkning i fantastiska miljöer kan du få möjlighet att bara vara dig själv för några dagar och samla massor av kraft, energi och härliga minnen.

IMG_0448Isabel Holmquist driver Yoga Gbg och har över 25 års erfarenhet av yoga. Med lekfullhet och fokus på anatomi och hållbarhet guidar Isabel dig genom allt från enkla övningar och om du är mer avancerad kommer du bli utmanad. Yogan är en kraftfull sjukgymnastik och under klasserna kommer du lära känna din kropp bättre och få tips på hur man på ett hållbart sätt tränar yoga. Isabel har arbetat som skid, snowboard och telemarksinstruktör i flera år i Aspen och har själv åkt skidor, telemark och snowboard i över 35 år.

Det kommer erbjudas klasser lörd-sönd morgon innan backarna öppnar för att väcka kroppen och på så sätt värma upp inför en dag i pisten. Klasserna anpassas efter deltagarna och är enkla kraftfulla övningar som är komponerade att passa skid-, snowboard- och telemarksåkare.

IMG_1929

_W1E0033

Sara Orrensjö är hälsopedagogen som sadlade om och blev professionell extremskidåkerska. Hon har vunnit Nordiska Mästerskapen i friåkning och var med och skapade världens första skidfilm med endast kvinnliga deltagare. Numera är tävlingskarriären lagd på hyllan men hon är fortfarande flitigt anlitad som coach, föreläsare och skidmodell. Sara vill att alla som åker skidor, oavsett nivå, ska på ett lekfullt och kreativt sätt våga tänja på gränserna och utveckla sin åkning. Du behöver inte vara proffs för att hänga med i Saras grupp utan det viktigaste är att du älskar att åka skidor.

Sara kommer i år tyvärr inte vara med men kommer igen nästa år starkt efter utredningen av hennes knä är klart.