SVALBARD maj 2021


Flyttad till Maj/Juni 2021 pga omständigheterna

En oförglömlig Yoga resa till Svalbard! I samarbete med PolarQuest som har arrangerat resor till Svalbard de senaste 20 åren.

För över 20 år sedan väcktes en dröm hos mig, att en gång få uppleva Svalbard och naturen där. Jag har varje år spanat och tittat på hur jag skulle kunna komma dit. Sen flyttade Henrik in som min granne. Henrik som då jobbade expiditionsledare till nord och sydpolen. Det visade sig att han hade arbetat på Svalbard och en idé väcktes. Att göra en yoga resa dit och ta med ett härligt gäng som vill både uppleva naturen men även stanna upp och njuta av den med hjälp av yoga och meditation. Så här är vi nu tillsammans med Polar Quest skall denna resa och dröm bli verklighet.

Vi reser dit med Flyg eller om man vill ta sig dit på annat sätt. Resan utgår från Longyearbyen och vi möts där den 15 maj 2020 för att sen kasta loss den 16 maj-23 maj 2020 ut med M/S Quest.  Vi har bokat några platser fram till 1 maj 2019. Sen är de öppna för bokning av andra resenärer. Så boka din plats så fort som möjligt för detta kommer bli en resa för livet. Fram till 1 Maj 2019 har YOGA GBG en rabatt på 3 000 kr så boka och uppge Yoga GBG så får du den. 

Vi kommer äta alla måltider på båten och kommer även sova där. Under dagarna ger vi oss förhoppningsvis iväg på äventyr. Allt beror på väder och vind när man är på Svalbard men vår förhoppning är att gå iland och för de som vill ge oss iväg på lite utflykter. Både i båt och även upp på isen och iland.

Tanken är att vi startar dagen med yoga för att sen anpassa yogan efter dagens aktiviteter. Planen är att ha minst 2 klasser per dag. En liten mindre fysisk och en lite mer aktiv. Det kan även bli så att det blir fler klasser än detta och någon dag kanske bara en klass. Men förhoppningen är minst två klasser per dag. Detta för att vi är på båten och det är härligt att röra på sig. Vi kommer även meditera och förhoppningen är att man under dessa dagar släpper allt och bara blir ett med naturen som vi har omkring oss. Under resan kommer det vara fritt från mobiler och andra skärmar då vi inte har någon täckning så det blir lätt att logga ut.

Jag (Isabel) kommer finnas till hands under hela resan för att hålla klasser. Då de utrymmen som finns är begränsade kommer yogan ske på däck eller på land om det går. Det är vädret som styr så det bara att luta sig tillbaka och hänga med.

Vi reser som en egen grupp men det kommer även finnas andra resenärer på resan. Det är helt frivilligt att vara med på gemensam middagar och aktiviteter men det kommer erbjudas under hela resan.

Vänligen observera:

Vår exakta rutt beror helt på väder, isförhållanden

och djurmöten. Det finns mängder av vackra

platser att uppleva på Svalbard och vi strävar

alltid efter att maximera er upplevelse i Arktis.

Flexibilitet är nyckeln till en lyckad expedition! (Från PolarQuest)

Annars kan man generellt säga att man varje dag väcks i sin hytt av att expeditionsledaren säger något i stil med ”god morgon kära expeditionsmedlemmar” i PA-systemet (det hörs i alla hytter och i alla allmänna utrymmen ombord, så man behöver inte ens ha med en väckarklocka…:o) Efter frukost klär man sig varmt för att ge sig ut i gummibåtarna och om det är tillräckligt is- och snöfritt, göra en landstigning. Självklart inte något av det om vädret skulle vara alldeles för blåsigt eller på annat sätt otryggt att ge sig ut i. En ”outing” eller utflykt brukar vara i ett par timmar, sen är det tillbaka ombord för att värma sig och äta lunch, kanske hinner man vila lite eller tillbringa lite tid i loungen innan det är dags för utflykt på nytt. Så även om vädret skulle vara dåligt är schemat ofta späckat med utflykter eller föreläsningar, och det står alltid någon på bryggan för att spana efter björn. Under kvällen äts det middag och många sitter i loungen till sent för att bara njuta av vyerna och prata med varandra.

Det finns några hytter reserverade för Yoga GBG och priset varierar från 38 900 för del i trippelhytt till dubbelhytter för 45 900-47 900 kr. Reser du ensam och vill dela hytt med en annan härlig människa från vår grupp säg till så löser vi det. Kostnaden kommer gå ner lite då också.

Det som tillkommer utöver detta är flyg till och från Svalbard ca 3000-4000 men beror på. Detta är nu i Maj 2019 som priset från GBG är detta så vad det blir nästa vår är troligt ungefär desamma. Hotel en natt ingår i priset samt frukost och lunch den dagen vi kastar loss med båten.

Reseförsäkring och avbeställningsskydd samt dricksen till personalen på fartyget ingår inte, samt personliga utgifter i bar och shop på båten. Alla utflykter och Yogan ingår i priset.

Hör av dig så bokar vi en hytt till dig så du får vara med om en av de mest fantastiska resorna i ditt liv, detta ihop med att yoga kommer göra det magiskt.

Maila info@yogagbg.se för mer info och för att boka dig

OM DU BOKAR DIG INNAN DEN 1 Maj FÅR DU RABATT! Vill du boka dig på någon annan av Polar Quest resor uppge YOGA GBG så får du rabatterat pris….:o)

Titta in på PolarQuest hemsida för att få mer info om att resa till Svalbard samt alla deras underbara bilder och små video snuttar.

www.polarquest.se

När: 15 maj-23 maj 2020


Var: Flyg till Longyearbyen


Pris: ca 40 000-45 000


Ingår: Mat, boende, guidade utflykter, yoga, hotel första natten samt lunch i land


Ingår inte: Flyg, dryck, dricks, försäkring

Packlista kommer längre fram men ta med dig varma bekväma kläder och lämna högklackarna hemma och var redo för en naturupplevelse för livet. 

Är du som mig (Isabel) som inte tycker om att flyga pga miljön kan kompensera på www.klimatkompensera.se om du vill. Resan från Göteborg till Svalbard släpper ut ungefär 1,4 Ton CO2 och kostnad för att kompensera den resan blir ca 500 sek. Denna summan går då till att investera i miljöprojekt för att kompensera för din resa. Det finns att välja mellan biomassa, solenergi eller trädplantering.

Henrik Törnberg och Isabel Holmquist kommer ta hand om dig under din resa.

Lite info om Henrik från Polarforskningsportalen

MAGIC-DML-17-Nat-Lifton-Figure1-Henrik.jpg

Henrik is a keen outdoorsman and he loves all kinds of activities in the wild. He skis, climbs, kayaks and treks; preferably with his wife, children, and his venerable Alaskan husky Krita. Henrik also has a solid education in Earth Sciences from Stockholm University, where he defended a Master of Science thesis on varved lake sediments in a glacial catchment. During his studies, Henrik took courses at the University on Svalbard (UNIS) and it is there that he was first bitten by the polar bug. Henrik then decided to live in Svalbard for several years, working as a popular tour guide in the main town of Longyearbyen. After his years in Svalbard, Henrik was hired as daily manager of the Tarfala research station in northern Sweden. There, he had to master many trades in the extreme alpine environment; including making sure scientific operations were carried out efficiently and safely, measuring glacier mass balance, collecting various other kinds of scientific data, repairing snowmobiles, leading ski mountaineering trips, and emptying latrines! In recent years Henrik has worked as logistics expert and expedition leader at the Swedish Polar Research Secretariat, and it is in this position that we met him as expedition leader of MAGIC-DML.

Och här lite info om Isabel https://hotyogagbg.se/yogalarare/

Jag har yogan som ett sätt att få mig att se verkligheten lite skarpare och för att få mig att inte ta mig själv på så stort alvar. Yogan för mig är fysisk men det mentala kommer när du fullt fokuserar på din kropp och vart du skall ta dina armar och ben. Att stå och försöka balansera i en position och tänka på vad du skall äta till middag går bara inte, jag är en person som har 1000 bollar i luften men yogan är som ett andningshål för mig. Det behöver inte alls vara avancerat utan det kan vara den mest enkla övningen som är den mest utmanande. Den yogan jag undervisar är rak och enkel, inga konstigheter och jag ser yoga som en fysisk typ av sjukgymnastik som vi gör i förebyggande syfte. För att kunna leva ett hållbart liv och kunna yoga livet ut. Den yogan vi kommer utöva på Svalbard kommer vara anpassad efter gruppen och vi kommer dels praktisera Hatha yoga som är en fysisk enkel klassisk yoga samt Yin Yoga som är en lugnare mer terapeutiskt yoga. Yoga och Golf är rätt lika varandra, vi kan alla spela på samma bana men har olika handikapp.

När jag inte yogar vill jag spendera tiden med min familj och vänner. Gärna ute på havet eller i skidbacken. Jag älskar mat och matlagning. Dock inte vegan utan äter det jag blir serverad, för det mesta men helst grönt och ekologiskt.

Hoppas vi ses och har du några frågor är det bara att höra av dig till mig på info@yogagbg.se

Med värme Isabel

DSCF5652_web