Nu skall jag även ut online….


Men på mitt egna sätt såklart…:o)

Jag har i det längsta undvikit det för jag vill ju träffa alla er yogisar och tycker att om jag nu inte är i GBG så finns det massa andra yogalärare att besöka. Men då vi nu skall hålla oss utomhus eller med vår familj så har inte alla förmånen att vara ihop med en yogalärare! (tror dock min J är en av de stelaste jag känner men i hjärta och sinne är han en yogi….:o)

Så som jag har tänkt det är att jag kommer ha två olika klasser. På tisd kväll 19-20.15 kommer jag ha en klass där jag undervisar från Åre Yogacenter här uppe. Det är bra ljud och en enkel och skön miljö! På torsdag morgon har jag en klass där ni kan vara med online. Det är max 5 personer på den fysiska klassen och några online. Detta är för er som har gått på flera av mina klasser. När ni har bokat och betalt så får ni en länk till klassen.

På måndag och onsdag kommer jag testa ett annat sätt där vi är max 8 pers på en klass där jag har er på en storbild och där jag undervisar en 60 min klass. Jag skall försöka att göra mitt bästa att hjälpa och guida er. Denna klassen är för er som vill ha lite mer guidning. Jag testar som sagt nu i nästa vecka så hoppas jag att det kommer funka.

Har försökt vända på denna bilden två gånger och all min text har då försvunnit så jag vågar inte men det är snö…..:o)

Vi är uppe i Åre och det går inte att gömma sig för det som händer i hela världen med Covid. Ingen trodde att året skulle bli som det har blivit. Jag och alla mina kollegor inom yogavärlden kämpar och jag hoppas att vi kommer överleva även detta. Så många som behöver yogan mer nu än någonsin när vi är hemma mycket, då är det lätt att rulla ut sin matta men man kan vara lite nollställd när man sen har gjort detta. Det är oxå därför som jag har valt att köra online nu. Men lite mer personligt hoppas jag.

Men jag planerar inför framtiden och hoppas att vi kommer komma till lite mer normala förhållande.

Vi får fortf vara max 8 i studion så på lörd den 28 nov kommer jag hålla en upp och ner workshop. Boka via Åre Yogacenter eller maila mig.

@fotolisa @yogagbg

Under julen kommer vi åka ner till Göteborg då vi flyttar in i vår egna lägenhet den 19 dec (ÄNTLIGEN) och har inga möbler här uppe. Så vi måste åka ner och packa. Min plan är att ha en klass eller två i Göteborg om jag får, så boka in dig via hemsidan så återkommer jag med plats. Det måste vara en stor yta där man har space. Om jag får. Jag följer FHM rekommendationer som vanligt men hoppas och håller tummarna. Så boka dig så hoppas jag att vi ses i jul! Elaine de Souza har tagit över studion och jag är så glad att den lever kvar som en yogastudio….:o)

I mars kommer jag och Sara ha en Skid&Yoga Helg här uppe i Åre. Det är 8:de året i rad som vi anordnar dessa resorna och håller tummar och tår att det kommer bli av. Skistar är positiva till en öppning av berget så hoppas att vi kan hålla oss friska så det håller öppet. Ingen afterski i år utan det blir ”Skönt häng efter sväng” vilket passar oss perfekt. Vi bor på Åre BB som är ett mysigt ställe några minuter från byn. Min pappa kom på ett förslag att vi alla skulle återgå till de gamla långa skidorna för då håller man avstånd helt naturligt. Så jag kommer kanske åka på mina 2 meters skidor i vinter….;o)

Vi har även fixat så ni som vill får handla på Elevenate som är ett Åre baserat skidmärke startade 2010 av två inbitna skidåkare med super fina kläder. Alla som vill får 20% rabatt på deras kläder online. Använd koden YOGAGBG20 innan den sista januari. www.elevenate.com

Sen i April är det tanken att jag skall vara med på YogaGames om det blir av 16-18 april. Så har du inte bokat gör det och än en gång en rabattkod YOGAGBG så får du det billigare! Sprid vidare den som konfetti…:o)

Resan till Svalbard i Maj kommer som det ser ut nu bli av men det trodde vi förra året också men så blev den framflyttad. Men bara för att ett virus finns nu betyder det inte att allt framöver blir inställt. Så bättre att göra planer och vara inställd på att det kanske förändras. Väldigt lärorikt för oss men som jag känner mest för mina barn som hela tiden blir besvikna och tycker nog i detta läget minst om Covid…. men att öva sig i att ställa om och att livet inte blir som man har tänkt sig kan vara nyttigt även för oss vuxna. Men vi satsar på Maj och Svalbard med PolarQuest. Rätt fullt men hör av dig om du vill ha en plats!

Under hösten hade jag Yoga 20.0 som var en fördjupningskurs i Yoga som blev allt och lite till. Ett helt fantastiskt gäng var med och yogade och frågade och djupdök i yogan under två helger. Jag tyckte det var så kul och det som det resulterade i var att de flesta nu inte har lika stort motstånd till att rulla fram mattan hemma. Och att de har lärt sig mer om sin kropp och hur den funkar i olika positioner. Jag vill så gärna ha en till kurs så det blir en till i Höst. Två helger i Göteborg. Samma där maila mig om du är intresserad av Yoga 20.1. Och kika på hemsidan vad de som var med har skickat för feedback…:o)

Funderar lite på att lägga en helg här uppe i Åre i September för det är så fruktansvärt vackert här. Lite vandring och upptäcka Åre och massa yoga.

Mer planer och drömmar framåt……Kenya!

Inte spikat helt ännu men i planeringsstadiet är att jag kommer vara med som Yogalärare på en resa till Kenya.Hösten 2021 eller våren 2022. Jag har längtat tillbaka till Afrika där jag bodde som barn i massa år och nu håller jag tummarna att det blir av. Syftet med resan är att besöka te och kaffeplantage (jag vill få med en chokladplantage också får får se om det blir så) De kaffe och te odlarna som vi kommer möta är kvinnor och syftet är inte bara att åka till Afrika och åka på Safari utan att möta kvinnor som arbetar där. Ta del av deras kultur, bjuda med dom på yoga och mötas på ett annat sätt än att vi är turister. Vi kommer dricka te och kaffe med dem och Sharon som är vår guide är född och uppvuxen där och hennes mamma är teodlare. Hon arbetar för att de kvinnor som odlar dessa produkter som är rena hantverk skall få skäligt betalt. Vi kommer även bege oss upp på höghöjds träning då många av dessa teer odlas där uppe. High Altitude Yoga måste vi ju testa….:o)

Gå gärna in och beställ te och kaffe till julklapp till någon eller om du vill testa deras fina produkter så surfa in på https://savannah-nordica.com känner du kanske någon som säljer te tipsa dom gärna. YogaGBG för en rabatt även här….:o)

Som ni märker och vet sedan länge så är jag mycket för att gynna de små och lokala företagen. Jag älskar hantverk och när något görs med passion och omtanke. Ännu mer tydligt är det för mig nu när jag bor i en liten by. Jag gillar det verkligen och försöker så mycket som jag kan gynna det lokala. Då kom jag på en idé! Alla älskar choklad och här uppe finns Åre Chokladfabrik, ett litet hus med en magisk utsikt över sjön. Och ni har säkert sett deras strutar på lite olika ställen. Dom har funnits sen 1991 och en av delägarna går på yoga hos mig i Åre. Hon och hennes två kompanjoner är sådana förebilder för kvinnligt företagande! Jag kommer ta in beställningar på chokladpraliner och ta med dom ner till GBG innan jul. Så vill du ha några strutar eller en ask med choklad så fixar jag det och tar med det ner till GBG. Maila mig om så eller håll utkik på Instagram så lägger jag upp vad vi hittar på för något kul. Alladin i all ära, det är kanske tradition men i år är det helt klart inte en traditionsenlig jul!!! Vill du peka ut din egna chokladask eller bara dricka en helt magisk varm choklad och är i GBG så måste jag slå ett slag för Berzelii Choklad på Magasinsgatan.

Så nog om tips och trix det är ju Yoga jag pysslar med, oavsett om din yoga är lite annan nu än vad den brukar vara så tänk på att det vi lär oss i stiltje gynnar oss i storm. (eller nått sånt, min kompis Björns ord som är så klok, missa inte hans Bok ”Jag kan ha fel” eller hans pod, Björn&Navid) Och så är det verkligen. Att det är kaos nu det är vi alla medvetna om men om alla skulle få panik så skulle det blir ohållbart. Att vi som faktiskt har praktiserat yoga ett tag kan andas och ha en tilltro till att även detta kommer passera. Så var rädda om varandra och håll avstånd så kommer tiden då du får krama och vara nära dina nära och kära! Ta hand om de som finns omkring dig och vad du än gör, var snäll! Vi är alla olika och möter verkligheten med våra egna personliga glasögon. Tänk på det innan du dömmer någon annan för deras beteende eller uppförande. Jag tror vi alla gör så gott vi kan.

@fotolisa

Stor kram till dig från mig och hoppas att vi ses snart på mattan, antingen online eller i verkligheten här i Åre eller i Göteborg, Svalbard, Kenya eller Bohuslän…:o)

Nu blickar vi framåt för det är ju trots allt dit vi är på väg!!!!